Tuesday, September 20, 2011

selamat kembali kepada diriku

assalamualaikum..
alahai lama betul aku meyepi kali ni..
xtau nk cerita apa sebenarnya..
lagipun agak bz dgn satu lg blog..
blog peribadi a.k.a diari la konon2 nye..
hehehe..

selepas abes belaja ari tu aku memulakan kerjaya aku dgn kerjaya seorang penanam anggur yang amat berjaya..
selain kerjaya sbg penanam anggur, aku ada gak amek job sbg bibik sementara..
jadi bibik kemas umah jaga budak2 kecik..
hahahaha..
ayat nk gempak je..
setakat kemas umah sendiri ngan jaga anak buah pn kecoh ke nyah..
hahaha..
apa pn x bleh..

ni pun aku dh mula berjauhan dgn keluarga..
dgn mak aku..
dgn adik aku..
and dgn anak2 aku 2 orang tu..
mak bapak diorang xpayah masuk list la ya..
hehehe..
aku stay dgn akak aku skrg..
jadi bibik terhormat sementara dapat kerja..
attend interview smlm mcm hancuss je..
bleh plak vice president company tu sendiri yg soal aku..
berdua dgn amoi tu mmg bikin aku ketarrr..
cakap melayu mmg dia x paham..
hentam jela speaking..
dia x paham suka ati la..
tp tgk dia angguk je..
so aku agak dia paham la ye..
hehehe..

bila dh berjauhan mcm ni aku mula la rindu kt org2 berkenaan..
jom kte sama2 tengok siapakah org2 yang berkenaan..
(sila rujuk gambar di sebelah kanan blog -mereka yang bersamaku)

pertama..
my mom..
of cos aku paling rindu mak aku..
ari aku nk dtg sini seharian aku berendam air mata..
sb xnk tggl dia..
tiket dh beli..
aku bt drama ckp xnk datang..
hehehe..
marah mak cik tu..
tp aku tau dia marah2 syg..
siyes aku rindu mak aku..
setakat ni ari2 aku akan call dia..
xckp byk pn xpe.
jz tanya dia bt apa masak apa..
yang penting aku nk tau dia sihat ke x..

kedua..
akak aku..
xpayah la nk rindu2 sgt dia tu..
ari2 dia tgk muka aku..
dia dok sebelah bilik aku je kot..
hahaha..
pagi tadi dia kejut aku ms dia nk g keje..
mamai aku bgn..
dia tggl kunci pastu dia suh aku psg mangga lps dia pegi..
aku dhla mamai2..
mata pn x bukak penuh lg..
dia plak suh aku bukak satu kunci tu..
tanggalkan dari kunci banyak2 tu..
bleh x bayangkan aku ngan mata separuh terbuka nk bukak kunci tu..
dgn mata rabun lagi..
spek x pakai..
rapat je kunci tu kt mata aku..
hahaha..
ari ni misi aku nk kerjakan umah dia..
semoga berjaya kepada diriku..

ketiga..
adik aku..
kt dia aku rindu suam2 kuku je..
bleh x mcm tu?
hahaha..
kt umah ari tu ari2 gaduh dgn dia..
xpe2 biar dia rindu aku bila aku jauh mcm ni..
dia skrg tgh exam trial spm..
elok2 la jawab soalan tu..
bak kata ma..
jawab soalan yg dia bg jgn jawab bnda lain..
hehehe..
adik aku skrg kena g sekolah dgn basikal la..
sb dlu aku yg jadi driver dia..
amek anta g sekolah..
sabo jela dik oi..

keempat..
haaa sape la tu..
x kenal x kenal..
hahaha..
tu pak cik epul khairina punya..
pak cik ni pn aku rindu..
rindu suam2 kuku jugak la..
sb klu rindu banyak2 nt ada org marah..
awek pak cik marah nt mati le..
awek pak cik klu marah mesti kembang2 hidung dia kn..
haaa yg tu sy takut..
acik epul ni khairina punya..
suka sgt bdk tu klu ckp dgn pck..
setiap kali aku pgg fon mesti khairina tau2 je aku tgh msg atau ckp fon dgn pck..
mula la dia buat ayat..
nak acik epul..
haaa tu maknanya dia nk gayut ngan acik epul dia..
tp ckp "acik epul keje"..
dok ulang je ayat tu..
alkisahnya aku la yg mengajar bdk tu jawab "acik epul keje"..
sb dia tanya aku ari tu..
acik epul mana..
aku ckp la acik epul keje..
skrg klu aku tanya acik epul mana..
sah dia akan cakap "acik epul keje"..
xkirala pukul berapa ari apa pn..
kol 12 tgh mlm pn acik epul keje bg dia..
hahaha..
kdg2 ada gak menyelit nama aku..
apa yg bdk tu merepek pn xtau la..
yg si pck tu layan jela ye..
hehehe..

then..
N.com..
rindu korang la..
rindu time kte serumah dlu..
time belaja..
time lepak2 tajmaah ngan sabar menanti..
serius rindu sgt korang..
skrg masing2 tgh sibuk menentukan hala tuju hidup masing2..
mana2 yang nk kawen tu jgn lupa kt mak korang ni..
aku nk jgk terima menantu kedua..
cucu dh ada sorang..
hehehe..
teringat time stay up mlm2 siapkan keje..
bila keje x siap mula la otak tingtong sorang2..
kol 4 pg pn sanggup turun tapau roti canai..
hahaha..
time gelak paling best..
masing2 xnk kalah klu gelak..
aku xpayah ckp la..
mmg dh sedia gelak kuat..
time gelak tu lantak la org dgr ke x..
bila dh abes tu mula la pk org lain dgr ke x sebenarnya..
hahaha..
serius aku rindu sgt korang..
bila la leh lepak ngan korang lg ya..

then yang terakhir..
cs231 kelas aku..
teman belajar a.k.a teman bergelak ketawa..
seronok sekelas ngan korang tau..
yela kelas kte pn 18 org je..
balik2 muka sama je aku tgk..
hahaha..
tp elok la sb bila dh sikit tu kte jadi makin rapat..
rindu time dlm kelas ngan korang..
tdo dlm kelas time rehat..
kt laman najib pn selalu jadi port tdo kte..
hahaha..
lepak2 kt cafe..
waaa rindu sgt kt korang..
teringat kelas encik rais..
encik rais selalu jadi tmpt kte mengadu..
kak atin pn sll usik encik rais yg hensem tu..
ni kak atin dh kawen so xleh ngorat encik rais dh k..
hehehe..
kelas wireless dgn Dr K..
seronok..
serius ngan korang la aku paling best tau..
pengalaman belajar yg paling best..
lps ni entah bila la dpt jmpa korang lagi..

apa2 pn mmg mereka yang bersamaku ni mmg aku syg sgt2..
diorang la yg ada dgn aku selalu..
selalu jd teman aku yg paling baik..
aku syg korang sume..
diorang la aset aku..
family aku..
kwn2 aku..
hidup aku..
semoga kte dpt apa yg terbaik dlm hidup kte k..
i love u all..






Saturday, July 2, 2011

mari menanam anggur

assalamualaikum..
setelah sekian lama menyepikan diri dr dunia blogging ni aku kembali dgn imej seorang penanam anggur..
yess..
penanam anggur yg baru berjinak2..
atau dlm erti kata yg sebenar seorang penganggur..
setelah 2 tahun berhempas pulas dgn degree ni aku telah berjaya menghabiskan degree aku ni..
and aku juga berjaya menghabiskan training certificate microsoft aku..
sekarang aku berada di kampung halaman..

haishh xtau plak nk cite apa..
fullstop jela..

Thursday, June 9, 2011

setelah lama menyepi~

assalamualaikum..
semakin ari semakin xd modal nk update kt blog ni..
nk kata xd masa..
masa aku terlalu banyak sekarang..
pagi kol 9 smpai 5 ptg aku ada training..
dalam kelas pn apa aku buat?
main games, facebook, email, blogwalking..
tp yg penting lab exercise aku buat hokey???

sekarang ni aku tgh attend 3P training which provided by prestariang..
aku amek certificate utk microsoft (asp.net)..
kitorang pny trainer nama dia Mr Sim..
sgt pendiam orgnya..
mula2 dia senyum nipis je..
skrg je leh nmpk dia senyum lebar sikit..

semakin ari semakin memikirkan hala tuju aku selepas ni..
dh abes belaja ni nk keje kt mana..
kelantan or area sini?
tp peluang lebih byk kt sini..
tp mak aku ada kt kelantan..
emm dilema dilema..
satu lagi dilema ialah abg aku suh keje cepat2..
aku mmg nk keje cepat2 tp memikirkan tahun ni kalau leh aku nk puasa kt umah..
sebab dr form 1 lg aku dh dok jauh dari family so aku xdpt berpuasa puas2 kt umah..
ikutkan ati aku nk balik kampung then keje biasa2 dlu..
lepas raya baru aku nk cari keje yg lebih okay..
tp entah la..
mcm2 aku pk skrg..

skrg ni dlm lab sangat la panas okey..
air cond ni kadang2 jadi kadang2 x..
nasib baik aku pakai baju nipis sikit ari ni..
Mr Sim tgh mengajar kt depan..
tp aku???
update blog..
ok aku mmg student yg nakal..
x masuk lg tang aku tdo di sebalik monitor pc ni..
pg td dh tdo so skrg online la plak..
rasa mcm xd modal nk membebel..
esok2 la aku kembali ngan cite baru..

p/s : macam2 aku pk skrg..susah ya nk jadi org dewasa ni..hehehe

Saturday, May 21, 2011

sekembalinya cik puan faten edura

assalamualaikum..
jangan sesape ada muntah baca tajuk entry aku ya..
yela xd angin ribut tetiba dpt title cik puan..
kehkehkeh..
skrg ni simpton kemalasan meng"update" blog sgt la ketara..
ni nk mandi n makan pun malas..
adehh apa la nk jadi cik puan faten edura oi..

sekarang ni budak2 uitm sume cuti semester..
cuti panjang woo bulan 9 lps raya ni masuk sem baru..
tp haku???
masih berada di shah alam demi sebuah certificate..
certificate yg akan ikhtirafkan aku sbg developer web yg berjaya..
cewahh betul ke apa aku ckp tu?
tp aku mmg berada di sini utk training for asp.net developer..
untuk microsoft punya certificate..

ari pertama n kedua training utk softskill..
cara nk tingkatkn keyakinan bagai la..
then macam2 la..
ari 1st aku g kursus tu mmg balik tu terus pengsan!!!!
kol 9 mlm aku dh gol..
kelas everyday kol 9 pg smpai 5 ptg..
klu gini gayanye mcm mana aku nk keje nt?
pastu klu kawen nk balik uruskn umah lg?
klu dh ada anak uruskan anak lg?
wah pengsan2..
tp aku tabik la kt akak2 yg bekerjaya ni..
yg ada family..
lps balik keje leh uruskan rumahtangga ni lg..
agak2 aku leh x jadi mcm diorang satu ari nt?
insyaallah ye x..

so ari minggu yg permai ni aku nk rehat puas2..
nt la aku cari idea nk bebel apa kt blog ni..
haa pok cik yg femes tu baru sembuh demam..
gile lama dia demam kali ni..
risau jadi pape je..
adeh pok cik pok cik..

p/s : next entry xtau bila plak..dia kena tgk kerajinan cik puan faten edura ni.. =)

Monday, May 9, 2011

cun selalu

Aku Suka Bila Kau Ketawa
Kau Buat Aku Senyum Ke Telinga

Aku Suka Bila Kau Tersipu
Merah Muka Hendak Sembunyi Malu

Aku Disini Dengan Kamu
Kalau Boleh Biar Selalu
Kerna Kau Kini Ada Dalam Hatiku

Hanya Kau & Aku Sentiasa
Pedulikan Apa Orang Kata
Kita Berdua Sama Saja
Hanya Ingin Cari Bahagia
Aku Jumpa Waktu Kita Bersama

Buangkan Tisu Basah Airmata
Pimpin Tanganku Untuk Selamanya

Jangan Biarkan Hati Kamu Resah
Kasih Aku Temu Percayalah

Hanya Kau & Aku Sentiasa
Pedulikan Apa Orang Kata

Kau Dalam Diri Ku Selalu
Engkaulah Yang Aku Mahu

Hanya Ingin Bersamamu…
Hanya Ingin Bersama Kamu….

p/s : lagu ni ditujukan khas buat insan tersebut.. :)

Monday, May 2, 2011

rezeki nasi goreng pataya..

assalamualaikum..
alkisahnya ari ni gigi aku x bape sihat..
so aku nk ngelak dr makan nasi la konon nye..
so td malam aku makan roti je..
tp dasar perut org melayu aku so aku kena makan nasi jgk..
x jalan la klu isi perut ngan roti je..
hehehehe..

kol 1.00 pg aku ajak kak de teman aku makan..
sebab aku mengidam nk makan nasi grg pataya..
xtau nape dr ptg td lg aku rasa nk makan sgt nasi grg pataya tu..
mcm x nyempat2 tgu esk je..
so kak de pn teman la aku turun makan kt kedai bawah tu..
sabar menanti ye kwn2..
dh xd org dh time kitorang g tu..
so x tgu lama la..
dh org x ramai aku pn makan gaya bebas la..
kaki letak atas kusi depan..
mula2 aku order nasi grg pataya ngan limau suam..
kak de order teh o ais je..
then kak de tambah order sup ayam..

makan pny makan..
kenyang dh so nk naik atas la..
kitorang pn g la kt kaunter nk bayar..

aku n kak de : sebut apa yg kitorang makan td..
pak cik cashier : dh ada org tlg bayarkan dh korang pny..
aku n kak de : hah?sape?
pak cik cashier : lelaki yg dua org pakai baju oren td.naik moto.korang kenal x?
aku n kak de : x kenal.biar betul pak cik?
pak cik cashier : pak cik ni org meniaga.xkn nk tipu kot pasal duit ni..
aku n kak de : terdiam..then kitorang ckp xpela pak cik.terima kasih..

what???
sape la baik ati sgt tlg bayarkan td ek?
masalah nye kitorang x kenal pn sape diorang..
mmg aku ada tgk kt diorang 2 org tu td..
tp x sangka la diorang tlg bayarkan plak..
kira mintak halalkn la ya..
klu jmpa tgh jalan pn kitorang x kenal tau..
terima kasih la ya..

p/s : tb2 rasa mcm adegan dlm drama atau filem.hehehe

cinta

Jika kita mencintai seseorang..

Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencuba.
Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.
Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan.
Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati.
Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya.
Pada saat itu, tiada guna penyesalan karana perginya tanpa berkata lagi.

Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.

Hati-hati dengan cinta, karana cinta juga dapat membuat orang sehat menjadi sakit, orang gemuk menjadi kurus, orang normal menjadi gila, orang kaya menjadi miskin jika cintanya itu disambut oleh para pecinta PALSU.

Siapapun pandai menghayati cinta, tapi tak seorang pun pandai menilai cinta karana cinta bukanlah suatu objek yang boleh dilihat dari mata kasar, sebaliknya cinta hanya dapat dirasakan melalui hati dan perasaan.

Cinta sebenarnya adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan.

Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan didalam dirinya. Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

Bercinta memang mudah, untuk dicintai juga memang mudah.
Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.

Sunday, May 1, 2011

sakit gigi =(

assalamualaikum..
waaaaa rasa nk nangis..
aku sakit gigi..
ari2 aku sakit gigi..
rasa nk cabut je..
tp takot..
hehehe..

skrg dh ok dh..
dh x sakit dh..
lepas ckp fon ngan pak cik terus x sakit (padahal aku dh telan panadol sblm tu.kehkehkeh)..
saje nk buat pak cik perasan yg mak cik sakit gigi sb rindu..
hehehe..

exam aku tinggal 1 paper lg..
2 paper dh lepas..
dh selamat dh..
selamat jawab la..
betul ke idok tu x tau la ye..
lepas abes exam aku xtau la bleh balik kelantan bila..
sebab aku kena siapkan report project aku n kena buat hard cover..
kena repair report lama n aku x sentuh pape lg..
xtau la nk balik kelantan bila..
dh jmpa ma ari tu..
lega dh sikit dari menanggung kerinduan ni(eceh ayat.. =p)..

plan dlm kepala dgn budak2 ni gila banyak..
plan nk abeskan masa bersama2 before masing2 enter job environment..
lepas ni mesti ssh nk lepak sama2..
klu jmpa pn time kawen diorang la nt kot..
i'm gonna miss u guys..
aku mesti rindu suasana dlm kelas..
suasana lepak makan sama2..
suasana buli membuli bersama acong..
gelak kuat2 kt lama najib..
bergosip..
dgn budak umah lg la..
nt mesti rindu nk wat lawak gile2..
rindu nk lepak kedai mamak smpai awal pg..
rindu nk meronggeng sama2..
alahai..

hopefully paper wireless nt x susah..
aku nk score final exam ni sb FYP aku teruk ari tu..
huhuhu..

p/s : tiba2 aku rasa diri aku dh tua..23 tua dh ke ek??

Monday, April 25, 2011

pesta buku antarabangsa pwtc 2011



assalamualaikum..
pada ari jumaat malam akak aku cl..
dia ckp pesta buku kt pwtc utk tahun 2011 dh start..
tahun lepas aku g ngan dia..
tahun ni dia dh kawen n dia pn bz so aku xleh la g ngan dia dh..
maka dgn semangat berkobar2 aku menghasut kawan2 aku..
kehkehkeh..
akhirnya kak long ngan yah termakan hasutan aku..
actually diorang ni minat novel..
kt sana plak dpt diskaun then dpt jmpa penulis lg..
diorang pn excited la nk g..

so ahad kitorang g..
bertolak dr umah kol 9 pg..
smpai sana dlm kol 11.30..
naik ktm je..
smpai tu terus ke the mall..
isi perut dlu baru best nk pusing2 tgk buku..
of course la kitorang masuk karangkraf pny room..
naik gile kitorang tgk novel2..
bersempit2 lg..
kitorang dh rambang mata..
sume mcm best..
ada akak tu siap bwk bakul lg isi novel..

finally aku rembat satu novel..
sayangku merajuk-ayu emelda..
baru je abes baca td..
best n sgt suweeetttt cite dia..
lps beli tu aku g amek autograf kt ayu emelda..
siap bergambar lg..
dia suh tag kt fb..
balik tu aku upload gmbr n terus tag dia..
hehehe..

lps membeli belah tu kitorang g the mall balik..
makan tgh ari..
then xleh kuar sb ujan lebat sgt..
so pusing2 la kt dlm the mall..
snap2 gambar bagai lg..
dslr yah tu aku wat mcm hak aku plak..
hehehe..
bila ujan dh reda kitorang g ktm..
masa utk balik shah alam..
smpai shah alam dlm kol 6.30 ptg..
sgt2 penat..
kaki aku sakit..

hasil rembatan kami bertiga maka lahir la 5 buah novel..
irama semalam - DONE
sayangku merajuk - DONE
jangan bilang benci - BARU NK START
cinta 3 suku - BELUM BACA
juara carta cinta - BELUM BACA

jom layan gambar sikit..


aku ngan ayu emelda..

yah ngan HM Tuah Iskandar..




Saturday, April 23, 2011

cukup 3 kali maka korang perlu pindah

assalamualaikum..
ari ni cukup 3 kali aku keje ngan jabatan haiwan cawangan per"kucing"an..
hampeh gile rasanya..
ok2 start mula2 cite..
ada sekor kucen tu dok kt blok ni..
kucen tu xd org punya..
kitorang panggil dia comel..
ari tu si comel tu beranak depan umah kitorang..
dalam paper bag Parkson milik abg depan umah kitorang tu..
tp last2 diorang anak beranak pindah masuk dlm rak kasut kitorang..
ok leh sabar lagi..

tapi..
start 2 ari lepas anak2 kucen tu dh mula berak depan umah kitorang..
bau dia sgt la semerbak..
paham2 sendiri la eh bau taik kucen mcm mana..
housemates aku sume serender nk basuh bahan buangan anak2 comel tu..
so aku la gagahkn diri basuh sume tu..
ari2 diorang berak..
adoiiii...
tp ari ni..
diorang berak lagi..
kitorang g amek kotak kt kedai runcit and hajat di ati nk letak diorang sume kt mana2 tp bukan depan umah lagi..
aku dh penat nk basuh taik kucen ari2..
aku nk letak jawatan kt jabatan haiwan bahagian per"kucing"an ni..
sekian terima kasih..

p/s : pak cik cakap ni praktis sebelum basuh berak anak nt..hahahaha yela tu pak cik oi..

Friday, April 22, 2011

anak pak cik wahab

assalamualaikum..
nk cite pasal paper pg td..(xd kaitan dgn tajuk kn?hehehe)
paper QMT437 sgt susah..
aku siap sakit kepala lg nk jawab..
mmg ada soalan yg aku tinggal..
biasanya klu xleh jawab pn aku akan hentam smpai penuh kertas jawapan..
tp xleh penuh jgk kertas jawapan aku tu..
balik td ngan perasaan yg sgt frust..

lepas tu dpt msg dr classmate aku..
diorang ngadu kt lecturer pasal paper td..
yes lecturer pn terkejut dgn soalan yg kuar td..
lecturer pn x sangka soalan mcm tu yg kuar..
diorang akan bincang pasal ni antara lecturer nt..
hopefully graf utk markah paper ni turun nt..

masuk ke cite anak pak cik wahab plak..
heheheh..
sy syg anak pak cik wahab..
siapakah anak pak cik wahab????
rahsia..
hehehe..
hanya aku ngan anak pak cik wahab je yg tau..
(pak cik jgn jeles ya.hehehehe)

p/s : malam ni nk tgk cite 2 alam la..entah la best ke x..jgn smpai aku tertdo sudah la..

Thursday, April 21, 2011

sebelum study maka kite harus bercerita

assalamualaikum..
selamat pagi semua..
wah wah wah xpenah2 aku update blog pagi2 ari mcm ni..
klu ada pn leh kira agaknya bape kali je aku update di pagi hari mcm ni..

actually aku bangun di pagi hari mcm ni sebab esk aku ada paper..
so kena la study ye x?
tp sebelum study maka kite harus bercerita dulu..
malam td aku ingat nk update blog ni..
tp kepala sakit so aku xleh nk wat karangan..

aku nk share apa yg jadi kt aku ari ahad n isnin ari tu..
ari ahad aku mula la menggelabah katak siapkan sistem bas aku tu..
sebab isnin nk present..
soal hidup mati aku tu..
mcm biasa la bila keje x siap maka aku xtido la..
isnin tu ada presentation..
pg2 dh kuar..
tp turn aku petang..
ngan mata mcm panda aku g presentation..
tengok org lain punya project wat aku jadi seram..
sebab project aku x complete..

tunggu pny tunggu aku sempat lelap kejap dlm lab tu..
ngantuk gile..
tersengguk2 aku..
then smpai la turn aku..
teruk aku kena hentam...
dh nk nangis dh..
examiner aku mtk jmpa dia esk sb nk bincang pasal report..

balik umah kol 5 lebih tu pakat2 malas pk pasal result..
sume nk qada tdo..
dlm bas lg aku dh lentok2..
smpai umah aku terus bukak tudung..
baju kebaya presentation pn x bukak..
terus landing maut..
tdo..Zzzzzzzzzzzzzzzz
langsir ttp so dh mcm malam dh gelap aje..
umah sunyi je sume tdo kejap sementara tgu maghrib..
aku je sb cuti maka aku tdo la dgn aman..

tb2 fon bunyi..
jawab pn mcm mamai2..
aku smpt tny kol bape skrg..
kwn aku ckp kol 8..
aku bajet kol 3 dh time tu..
hahaha..
then smbung tdo lg smpai kol 11..
bgn2 rasa lapar..
nasib baik cik mun kuar..
kirim la mee bandung kt dia..
mandi then makan..
aku tdo balik kol 4 pg..

jmpa examiner then ingat nk jmpa supervisor tp puan lily dh balik..
esoknye baru jmpa puan lily..
dia ckp aku pny project lepas..
alhamdulillah..
aku dh penat nk ngadap coding bagai..
aku nk tumpu kt final exam skrg ni je..
esok paper 1st aku (OPERATIONAL RESEARCH)..
then 30hb (MATH LOGIC)..
last 4hb (WIRELESS)..

doakan aku ya kawan2..
aku nk abeskn degree ni dgn cemerlang..
insyaallah..

p/s : jom study smbil nyanyi.. :)

Saturday, April 16, 2011

dugaan lagi

assalamualaikum..
nk cite pasal dugaan aku sepanjang minggu lepas..
start selasa..
selasa aku xd kelas tp terpaksa g fakulti sb kena siapkan web project pny project..
tgh ari aku gerak g fakulti sb hetty, dirah ngan cik mun ada kelas smpai tgh ari..
tgh ari tu jgk la kejadian hetty "disimbah" air sabun oleh mak cik cleaner..
dr atas sb mak cik tu x nampak org kt bwh..
nasib baik sikit je hetty and her laptop tu kena air sabun tu..
then kitorang gerak g library buat keje kt sana smpai la malam..
siapkan documentation tu smpai pagi..
aku tdo kol 5 pagi..
bgn2 tu compile documentation dgn munie..
kelas kol 830 ya kawan2..
tp kitorang smpai kelas kol 10 ok..
nasib baik encik rais x marah..
aku ni as project manager mmg merapu meraban la kt depan cite pasal project ni..
at last aku ckp kt encik rais "bleh sy cakap BM?"..
hehehe..
lepas presentation tu sepatutnya kitorang ada kelas math tp satu kelas ponteng..
kitorang 4 org smbung siapkan project wireless kt library..

alkisahnya..
petang tu spek aku patah..
nyawa aku tu..
aku xnampak..
nk balik xleh sebab keje x siap lg..
pastu mlm tu pn x sempat nk g buat spek sb kena study utk test n kuiz..
2 ari aku xpakai spek..
sakit kpala aku..
khamis mlm jumaat baru la aku g wat spek dgn yah kt PKNS..
baik betul uncle tu..
dia siapkn spek aku cepat2..
jumaat pg dh siap tau..
tgh ari tu aku g amek n i've got my eyes back..

sekarang sume gh struggle FYP masing2..
aku dh fed up dh give up..
tp aku nk bagi kata2 semangat kt diri sendiri..
"sabar edu bertahan sikit lg..sikit lg nk abes ni"..
emmm...
pak cik sy plak xd 2 ari ni..
bosannye hidup xd dia..

p/s : to pak cik..trima kasih pasal malam td..seronok wat "pertandingan" dgn pak cik..hehehe

Saturday, April 9, 2011

again

assalamualaikum..
aku terpeleot (betul ke eja ni) kt depan kedai runcit..
terpelecok kot..
emmm..
sekian..

p/s : hari2 mesti ada bnda x elok jadi..adeyh..

Friday, April 8, 2011

aku jatuh lagi

assalamualaikum..
selamat hari jumaat..
alkisahnya ari ni aku xd kelas..
as usual hari utk aku basuh baju ialah ari selasa ngan jumaat..
maka ari ni aku mendobi mengerah keringat membasuh semua baju2 kotor aku..
lepas tu turun beli mkanan dgn yah..

dijadikan cerita..
aku masak air nk buat air masak..
nk letak dlm tumbler pink aku..
sekali tgn aku terkena air panas..
so tertolak la tumbler tu..
abes tumpah air..
menjerit aku..
yah keluar terkejut..
dia g amek kain buruk bg kt aku..
sekali aku xnmpk ada air kt depan..
apa lagi..
gedebuk aku jatuh mcm nangka busuk..
hehehe..
jatuh????
again?????
yes again..
bala ni bala ni..
kahkahkah..

adeh..
kena mandi bunga kot..
buang bala..
kehkehkeh..
mandi bunga sekali utk cepat jodoh la..
hahahaha..
what happen to u edu???
so clumsy lately..
adeyh..

Wednesday, April 6, 2011

nk mintak maaf lagi

mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..

p/s : sorry la korang sb byk sgt ucapan maaf ni..

bila si dia merajuk maka rasa mengantuk terus ke laut

assalamualaikum..
kali ni tajuk entry aku panjang ok..
emm guess what?
pak cik merajuk..
sebab apa dia merajuk?
mmg salah aku..
tp aku x sengaja..
aku ckp kt org lain bkn kt pak cik..
huhuhu..

p/s : pak cik..mak cik mintak maaf byk2..please?

Tuesday, April 5, 2011

tersangat la penat

assalamualaikum..
penat..
ni je aku leh ckp..
semenjak dua menjak ni mmg aku sgt penat..
tdo pn rasa x cukup..
g sana g sini..
buat itu buat ini..
siap report kena proceed ke poster..
poster anta tgh ari td then kena study math plak mlm ni..
esk test MATH LOGIC (bg aku math logic ni langsung x logic)..
yg masuk test ialah proving technique..
susah..
prove sana prove sini..
adeeeehhhhh...

presentation FYP lg 2 minggu..
lepas setel presentation FYP (masa tu tau la gred aku mcm mana nasib aku mcm mana) masuk exam week plak..
exam punya exam maka abes la 4hb paper aku klu ikut schedule..
time tu la klu leh tarik nafas lega sikit..
tp x lega sgt..
sb 16hb aku kena start kursus 3P (if permohonan aku berjaya la)..
then bertungkus lumus la utk 3P time tu smpai la tgh bulan 5..

sebelum presentation FYP tu mcm2 lg kena hadapi..
test wireless..
presentation site survey..
submit project web engineering..
quiz QMT..
test 2 web engineering..
emm tu je yg aku ingat..

lately ni aku asyik penat je..
bila ptg mula la bdn penat2..
baring2 then tertdo..
seingat aku lama sgt aku x tdo ptg..
sgt penat jd student tahun akhir..

tetiba teringat satu benda..
aku ada kawan baru..
kenal tgh ari td..
kt cafe..
aku tgh tgu hetty, dirah n munie..
then dia dtg nk tumpang mkn kt meja aku..
aku bg la sb diorang pn x dtg lg..
smbil tu borak2 la..
lama2 borak mula la mesra..
mcm2 borak..
then masa nk naik laman najib pn jalan sama2..
dia lawa tau..
putih..
mmg lawa..
x perasan dia kt fakulti sblm ni..
dia student pure math..
td masa balik pn terserempak dgn dia..
smpat bye2 lg..
hehehe..
aku klu dh mula bercakap dgn seseorang mmg akan jadi byk cakap la..

dh maghrib ni..
nk siap2 mandi solat then nk study..

Monday, April 4, 2011

clumsy

assalamualaikum..
wah2 speaking bagai plak aku nih..
(baru lepas menguap sambil menggeliat)..
penat..
siapkan final report FYP utk anta kt examiner..
mlm ni kena struggle buat poster plak..
adeh pak cik kena tolong mak cik ok..

malam td tdo kejap je..
hanya 2,3 jam..
lps tu bgn sambung buat keje..
benda yg paling ntah pape ialah aku ponteng sume kelas ari ni..
xsempat nk siapkn report tu..
sorry Dr,sorry Madam,sorry Puan..

dalam kol 3 kitorang gerak ke seksyen 2 utk binding report tu..
dijadikan cite masa aku nk lintas tu ada kejadian yg memalukn..
aku bajet aku lepas nk lintas tu..
sekali kete2 sume nk gerak..
aku stop angkat tgn..
jalan lg stop angkat tgn..
bdk2 lain kt belakang x lintas pun..
diorang gelakkn aku..
abg driver bas rapid leh gelakkn aku sambil tepuk tgn..
tp aku buat aksi bahaya kot td..
hampir kena langgar dgn teksi..
huhuhuhu..

kitorang mkn tgh ari dlm kol 5 ok..
penat lapo sume ada..
balik2 umah solat asar then aku tdoooo...
bgn solat maghrib tp badan still rasa lemau..
mlm ni buat poster..
malasnye..
esk kena kuar walaupun xd kelas..
byk keje nk kena setel..
penat badan penat otak..
semester yg paling penat yg penah aku lalui..

aku nk mandi solat isyak lepas tu sambung bekerja..
hopefully malam ni leh tdo awal..
tp esk rasa lega sikit sebab leh bgn lewat sikit..
sakit badan lagi..
malam ni pekena extend 2 biji la..

help me help me..

p/s : sy sgt suka usop wilca..ABP semalam mmg best gle time dia muncul..heheheh

Sunday, April 3, 2011

dugaan hidup

assalamualaikum..
kali ni isu serius sikit..
hehehe..
xd dh gelak2..

ari ni aku nk cite pasal dugaan hidup..
hidup ni x lepas dr dugaan..
semua nye nk tgk kte ni kuat ke x..
allah syg kte sb tu dia nk tgk kte kuat..
sb tu allah turunkn dugaan..
betul x betul x?

aku pn kadang2 x sabar dgn dugaan ni sume..
kadang2 aku menangis jugak..
kadang2 rasa jgk ya allah apa la salah aku smpai dugaan mcm ni..
tp kte kena pk positif..

kt sini aku nk share dugaan yg paling besar dlm hidup aku..
tahun 2003 aku kehilangan 3 org yg penting dalam hidup aku..
awal bulan 3 aku kehilangan atuk belah ma aku..
bulan 6 aku kehilangan abah yg tersayang..
bulan 12 aku kehilangan atuk belah arwah abah..
aku hadapi 3 kematian dlm masa setahun..
tahun tu jugak aku nk exam PMR..

paling aku sedih n down masa dpt berita arwah abah aku meninggal..
arwah meninggal tanpa sakit apa2..
kematian mengejut..
tambah2 lg time tu aku kt asrama..
aku x sempat jumpa arwah buat kali terakhir..
aku hanya sempat kucup dahi arwah yg dh terbujur kaku..
masa tu aku rasa dunia aku kelam..
seminggu yg pertama aku g sekolah aku rasa kosong..
aku pernah menangis dlm kelas tb2 masa cikgu mengajar..
cikgu aku stop mengajar n dtg tempat aku peluk aku..

alhamdulillah berkat doa kwn2 doa mak aku doa adik beradik n doa semua orang aku dpt hadapi dugaan tu..
and alhamdulillah aku dpt result PMR yg agak cemerlang..
aku dpt hadapi sume tu kn?
aku tau korang pn dpt lalui sume tu jgk..
yg penting tanam dlm ati kte yg kte leh buat semua tu..
mintak doa..
wat solat hajat..
mintak kekuatan..

aku akui kehilangan arwah abah byk ubah diri aku..
aku jadi kuat..
aku jadi berani..
aku dh x takut naik bas sorang2..
aku dh jadi berdikari..
dlu masa arwah ada arwah selalu cakap kt aku

"xpyh la naik bas ke apa..selagi abah ada abah akan anta"

lepas arwah xd aku jadi lebih berani nk berdiri kt kaki sendiri..
hubungan kitorang adik beradik jadi makin rapat..
especially aku dgn sorang abg aku..
aku dgn abg aku yg tu x rapat..
dlm setahun mmg bleh kira bape kali aku cakap dgn dia..
n dia mmg pendiam dgn adik2..
masa dia anta aku balik asrama..
dia tanya aku..

"ko ada duit x"?

ya allah..
mmg masa tu aku rasa nk menangis..
n memang aku menangis..
cepat2 aku angguk n aku naik bilik aku n aku terus menangis..
abg aku x pnah tunjuk yg dia care kt aku..
lps arwah xd dia mmg tunjuk care kt adik2 dia..
n smpai skrg aku jadi baik dgn dia..
pantang aku sakit sikit aku terus msg tanya dia aku patut beli ubat apa..
sb dia keje bahagian ubat2..

emm..
sebelum aku menangis baik aku stop bercerita..
hehehe..
aku nk tekankn kt sini yg dugaan yg kte dapat ni sebenarnya ada hikmah dia..
mmg ada hikmah dia..
lagi satu apa je dugaan yg kte dapat ni sebenarnya org lain lagi besar dugaan yg dia dapat (ayat belit2)..
contohnya aku hanya kehilangan abah tp ada org yg dh xd mak abah kn?
aku masih dikategori org yg bertuah..

last but not least..
teruskn hidup dgn senyuman insyaallah kte leh hadapi sume dugaan dgn cemerlang lg gemilang..hehehe

p/s : alhamdulillah aku leh lupakn ex aku dlm masa sebulan.after couple for 3 years.aku leh hadapi dugaan bila kehilangan arwah abah kenapa aku xleh hadapi dugaan clash dgn dia?dia sape utk aku amek masa bertahun2 nk lupa?

Saturday, April 2, 2011

jatuh menyembah bumi

assalamualaikum..
ari ni sabtu kn..
weekend kn..
tp aku???
ari ni ngan esk ada program finishing school kt fakulti..
betapa kitorang malas sgt nk dtg maka kitorang dtg lambat pg tadi..
lewat sejam weh..
kehkehkeh..

smpai2 tu diorang dh ckp lebih separuh dh..
ari ni sepanjang ari ceramah je..
sb tu aku smpat online sb aku bwk laptop smbil2 buat keje aku..
tp diorang yg bg ceramah ni gile muda weh..
baya2 aku xpun baya2 pak cik je..
that's mean dlm umo 25 je..
muda gile..sempoi lak tu..
agak enjoy la..

dijadikan cite..
masa nk rehat kol 1030 td kitorang jalan la ramai2 stu kelas..
diorang plak lalu area parking moto..
nyelit2 kt celah2 moto..
kt depan akim,din,munie..
hetty lak depan aku..
aku blakang skali..
sekali kain baju kurung aku sangkut kt moto sape xtau la..
aku terus xleh gerak then apa yg jadi????
aku jatuh menyembah bumi weh..
mcm sujud plak kt celah2 moto2 tu..
lutut aku jatuh..tapak tgn plak tahan atas jalan tu..
sakit gile weh..
masa aku jatuh tu aku panggil kwn aku..

hetty..hetty..hetty..

yg minah tu plak ingat aku panggil nape..
sekali dia pusing tgk aku dh kt bawah..
terus dia dtg tolong aku..
dia tanya..

mcm mana hang leh jatuh?

lepas tu..
kedengaran suara menyampuk dr belakang aku..

kain dia sangkut kt moto td..

ceh..ada lelaki yg x dikenali menjadi saksi kejadian memalukn tu..
adehhh...
munie ckp muka lelaki tu cemas gle lepas aku jatuh tu..
kahkahkah..
kt belah kanan aku plak ada sorang lagi lelaki yg x dikenali..
muka dia pn cuak..
hahahaha..
yg si akim mmg bantai gelak gile2 dh..
hahaha...
aku pn lepas bgn tu mmg gelak smpai berair mata aku..
(aku bygkn mcm mana klu pak cik ada td??sumpah dia gelak kt aku kaw2 nye)
aku bersyukur sebab x ramai org yg tgk aku jatuh td..
budak2 ni ngan 2 org yg x dikenali je..
hehehe..

gile kelakar kot..
tapak tgn aku ngan lutut aku sakit gile..
ni haa dlm dewan aku rasa sakit tgn kaki n bdn aku..
adehhh...
mcm mana la kain leh sangkut td..
malu + sakit..
pengalaman la ni..
bak kata achong xpela jarang hang jatuh2 ni..
kehkehkeh..
nasib baik achong xnmpk..
klu x mesti penuh notification kt facebook aku..
heheheh..

dahla xmo dh cerita pasal ni..
tiap kali ingat mesti aku gelak sorang2..
adehh...

p/s : selamat berhujung minggu semua..aku xleh enjoy weekend minggu ni.. :(

Friday, April 1, 2011

curi masa sekejap

assalamualaikum..
wahwahwah..
selalu la plak aku update blog ni skrg ya..
rajin bebeno ko ya edu..
kehkehkeh..

ni tgh buat system bas aku jgk sbnrnya..
curi masa sikit..
sb td aku letak gambar kt sebelah kanan blog ni..
klu sape2 perasan ada pertambahan 2 keping gambar yang baru..
motiff letak gambar tu????
haaa sila la tanya insan yg suka femes2 skrg ni..
hehehe..(ampon pak cik)

aku ada nk kena buat poster utk projek bas aku tu..
aku suh pak cik komen n bg pendapat pasal poster tu nt..
nk tau dia ckp apa?
berikut adalah perbualan antara kami..

mak cik : pck..nt pck tgk poster mck buat n bg komen n pendapat tau..
pak cik : ada gmbr pck x dlm tu nt?
mak cik : ni poster utk projek bas mck la..nk mck letak gmbr pck sbg driver bas mahligai tu ke?
pak cik : xkisahla..asal ada gmbr pck..hahaha

adeyh pak cik aku ni..
nt mck wat poster utk konsert pak cik nk?
pak cik kn suka nyanyi..
hehehe..
kt situ mak cik taruk gmbr pak cik byk2 tau..
lepas tu pak cik print then tampal kt dinding bilik pak cik tau..
ekekekeke...
sorry pak cik syg..
saje nk gelakkn pak cik..
bosan sgt wat koje ni..
xsiap2..
suh pak cik tolong tp pak cik jawab "bleh..mck tlg sambung bleh apa"
mak cik dh tau jawapan dia..
bleh blah kn pak cik kn.. :D

adeyh pak cik..
sejak 2 menjak ni mak cik asyik gelak kt pak cik je..
xpyh dh mkn chewing gum wat senaman pp..
gelak ngan pak cik dh wat mak cik bersenam pp sekali..
hehehe..
malas dh nk merapu..
blog mak cik ni dh mcm blog pak cik dh tau..
asyik2 pasal pak cik..
hehehe..

gudbye everybody..
nk sambung buat bas..
eh system bas..

p/s : semoga cakephp aku ni xbg aku masalah..

sume nk curang

assalamualaikum..
haishhh...
ni xleh jadi ni..
sume kwn2 aku nk curang..
adakah aku kena curang jugak????

ok2 sebelum tu sila tarik nafas dlu ya..
ini bukan la curang dalam perhubungan..
(pok cik..mok cik xkn menduakn dirimu..kahkahkah)

ni pasal final year project (FYP) la punya pasal..
sebelum ni aku n kwn2 aku decide nk develop system guna platform yg kitorang biasa guna..
tp ada plak khabar angin mengatakn kena guna framework klu x TL(tak lengkap ya kwn2)..
dalam erti kata sebenar xleh grad on time la sb kena extend stu sem..
kitorang ni mula la terhegeh2 guna framework yg nama cakephp tu dr bawah..
benda baru kot..
sume start from 0..
dh la aku x familiar sgt ngan language PHP ni..
xpe slow2 aku buat..
mmg cakephp ni byk bantu tp dia agak rumit n leceh sbnrnya..
sebab kitorang x familiar dgn framework ni sblm ni..

kitorang pny schedule nk kena present system masing2 pd 18hb April ya kwn2..
lagi 18 ari..
lepas tu skrg ni pakat2 nk curang dgn cakephp..
nk start balik guna dreamweaver which means dia still akan guna PHP tp dia xd framework la..
adakah aku kena curang jgk???
aishhh serba salah kot skrg..
dhla isnin ni kena submit final report utk bg kt examiner..
thats mean system kena siap before ISNIN..
diulangi ISNIN ya kwn2..

dijadikan cerita..
weekend ni sabtu ahad kitorang kena attend FINISHING SCHOOL..
dr pagi sampai petang..
dh tu bila masanye aku nk siapkn system bas aku ni????
adoyai...
masalah betul la..
aku tgk course2 lain xd plak kena wat final year project mcm ni..
klu ada kena wat final year project pn diorang present after final exam..
tu pn bukak booth je..
kitorang ni VIVA (student kena masuk bilik sorang2 n ngadap examiner2)..
dahla lagi 18 ari nk viva ni..
adeeyyyyyy...
ni dh bape kali aku mengeluh..

p/s : semoga aku diberi kekuatan utk abeskn sem ni..ya allah tolong la aku..



Wednesday, March 30, 2011

alkisah seorang mak cik..

assalamualaikum..
ari ni tukar tajuk ya..
alkisah seorang mak cik plak..
pak cik sila jgn tamak nk bolot populariti kt blog ni..ekekeke
mak cik pn nk femes gak hokey..
hehehehe..

kite bukak cite mak cik di pagi hari ni..
malam td mak cik tdo lambat dgn org tu (sape ek?ce teka ce teka)..
so dua2 tdo lambat..
pak cik dh la keje awal pagi..
tugas mak cik sekarang adalah kejutkan pak cik di pagi hari dgn nada lemah lembut (konon la kn.. :P)
oleh kerana dua2 tdo lambat mlm tadi akibat bergosip maka dua2 terlajak bgn pg tadi..
hambek ko..kehkehkeh..
kol 6.21 mak cik tersedar terus bingkas bangun..
capai fon n terus kejut pak cik..
adeh x bgn plak dia ni..
risau wehhh...
xpasal2 dia x g keje..
alarm aku agaknya bunyi bisik2 kot pg td sebab tu aku x dgr (alasan)..
kejut pny kejut pak cik x angkat fon..
adeh..
kepala aku plak pening hanyut sb bangun terkejut..
terpaksa ponteng kelas encik rais yg hensem tu..hehehehe
last2 pak cik msg ckp dia g keje tp lambat sikit..
adeh bersalah nye aku pd nye..

g kelas td belajo mcm biasa..
math logic yg bg aku x logic langsung..
then tgh ari tu after lunch aku gigih siapkn slide utk presentation FYP..
adoii gile risau takut lecturer tanya byk..
dh lepas tu rasa sgt2 lega..
balik2 umah rasa pnt gile..
kol 8 aku tdo jap smpai kol 830..
bgn2 capai fon tipon ke pak cik..
demam balik plak pak cik sy tu..
lepas bgn tu terus x ngantuk..
bosan la pulok..
adeh pak cik xdok nk gosip2 lg..
ni pn entah mano la pak cik sy tuh..
malas nk kacau..

p/s : pak cik oi sembuh la cepat..nk gosip2 ni.kehkehkeh..

Monday, March 28, 2011

alkisah seorang pak cik..

bismillah..

fuhhhh (gaya meniup habuk)..
hehehehe..blog aku dh bersawang gile dh ni..
lupa dh kurun ke bape aku last update blog ni..
sabo jela ya..
aku klu bkak blog jz blogwalking jela..
tgk resepi..baca entry org..
komen2..
kt blog sendiri????
ada aku update?
hehehehe...

ni aku nk melaksanakan hajat ati seseorang..
selepas org itu mengetahui aku ada mempunyai blog,dia suh aku cite pasal dia dalam ni..
untuk menaikkn peratusan..
peratusan apa?
rahsia..hanya aku dgn dia je tau..kehkehkeh..

di sini aku nk kenalkan satu watak baru utk blog ni..
aku panggil dia pak cik..
n dia panggil aku mak cik..
motif panggil aku mak cik???
sb dia kata aku ni kuat bebel..
wahahahahaha..

ok2 back ke cite pak cik ni..
pak cik ngan mak cik ni kawan rapat..
bak kata pak cik, mak cik ni assistant dia..
assistant x berbayar..
kitorang ni jenis sekepala..
mungkin..
tp mak cik mmg senang sgt kawan dgn pak cik ni..
kitorang mmg akan borak lama2 pastu sume cite kuar..
lagi stu pak cik ni suka layan kepala mak cik..
mak cik bebel apa pn dia mesti dgr..
pendengar yg baik mungkin..
hehehe..
tp klu pak cik ni ada bnda nk cite mmg mak cik terdiam la..
pak cik cakap dia ni pendiam tp bg mak cik xd nye..
klu dia ckp mmg snyap la mak cik ok..
hehehe..

kesimpulan nye mak cik mmg suka berkawan dgn pak cik..
n mak cik tau pak cik syg mak cik kn..
kehkehkeh.. (saje nk wat ayat ni sb nt pak cik akan baca entry ni kn pak cik kn hehehe)
and ari ni pak cik demam..
kesian pak cik..
pak cik sembuh cepat2 ya..
cayang pak cik..hehehe

p/s : pak cik..sila bgtau berapa peratusan yang mak cik leh dpt dr entry ni..hehehe

Saturday, February 12, 2011

sabtu dh ke?

haishhh..
cuti start khamis lg..
tp ari ni baru terhegeh2 nk buat keje..
ari ni dh sabtu dh..
esk ahad..
lusa isnin..
lps tu sambung sendiri la ya..hahaha

isnin ada byk keje kot..
kuiz ada dua..
math logic tu insyaallah la bleh wat..
hafal law of inference ngan wat latihan insyaallah leh jawab..
tp kuiz operational research tu???
aku xtau la naseb aku mcm mana..
wahahaha...
puas dh aku pupuk minat aku kt subjek ni..
tp xminat2 jgk..
tp mungkin ada minat sikit la..
hehehe..

kena belaja OR ni betul2 ni..
dhla 4 jam kredit..
syg woo nt effect result aku..
risau kt FYP lg..
final year projek aku..
dgn projek bas aku tu..
emmmm...

dh2 xnk pk pasal keje..
nk melencong jap..
teringat kt lunch aku td..
ikan keli bakar cicah sambal belacan..
pastu ada tempe goreng..
mmg terbaik..
sedap hingga menjilat polisterin..
(percaya ke???)
hahaha..

kilat dh sabung menyabung ni..
kena out la ni..
chow cin cau..
love u all..

Tuesday, February 8, 2011

kegemaran baru saya..

kali ni nk guna ganti nama saya plak ya kwn2..
saya mempunyai dua kegemaran baru sekarang..
pertama sekali saya suka makan mee goreng mamak kt kedai sabar menanti (bukan nama sebenar)..
kedai tu sebenarnya nama dia lain..
oleh kerana kitorang selalu menghabiskan berpuluh2 minit masa semata2 menunggu order kitorang siap, kitorang sepakat untuk menghadiahkan satu nama untuk kedai itu..
sabar menanti ya kawan2..
sape2 yang tahap kesabaran yg rendah sila jangan makan di situ ya..
klu mcm kitorang ni memang jenis suka tumpang tgk tv kt situ (sb umah sewa xd tv-agak kantoi di situ), kitorang redha je la dok situ tunggu makanan yg lambat gile sampai..

kedua pulak saya suka makan nips..
tapi saya terpaksa makan secara berhemah kerana saya pernah kehilangan suara gara2 nips ini..
lepas suara tu kembali, saya kembali gigih mengunyah nips tersebut..
hobi baru ini bermula apabila seorang kawan saya menghadiahkan sepeket nips kepada saya kerana dia telah terlewat memulangkan buku teks saya (sebagai tanda minta maaf)..

saya rasa saya mahu berhenti sampai setakat ini dahulu..
sebelum cikgu BM saya pengsan membaca ayat saya yang entah pape ini..

p/s : otak sikit mereng.. :P

entry xleh blah..

kenapa tajuk mcm tu?
sb aku sbnrnya nk wat luahan ati perasaan jantung aku aka perasaan x puas ati aku kt sesetengah pihak yg berkenaan..
tp bila tolak darab bahagi tolak malas la pulak..
tkt jd kontrobesi nanti..
so aku nk wat entry pasal aku jela eh..

nk cite pasal someone spesel..
semoga dia berjaya dlm cita2..
nk bkak carwash ngan kedai kete..
capai cita2 tu dlu tau..
then kte proceed ke langkah seterusnya..
u know what kn?
lg stu sy harap awk sentiasa sihat..
dijauhkn segala musibah..
amin..

Monday, January 24, 2011

kesian anak aku..

malam td akak aku cl..
masa tu jam kol 10.30 ++..
ingatkn saje2 call..
sekali aku dgr suara anak aku (khairina)..
khairina ni anak buah aku sbnrnya (propa je ckp anak aku)..
tp dh muka dia dh mcm muka aku ada baiknya jgk aku ckp tu anak aku gak kn..
hehehe..
emm back to the story..
khairina ckp pelat lg..
dia jz panggil2 nama aku je..
ms aku ckp ngan kakak aku tu aku tny..

"weh..mu g umah kak nurul (ibu khairina) ke???"

kakak aku ckp..

"khairina masuk spital..aku tlg jaga dia la ni..kak nurul kijo"

what????
aku baru jmpa kakak aku ptg tu kot..
masa tu khairina xd pape lg..
kakak aku ckp nt dia bgtau aku nape khairina masuk spital..
lps tu aku msg dia tp dia x balas..

tgh ari td la masa aku cakap ngan mak aku..
mak aku cite..
bla bla bla bla bla..
cissss..
tb2 aku nk berubah jadi incredible hulk kaler pink..
kesian anak aku..
hopefully sume tu x betul..

Sunday, January 23, 2011

lama x update..

lama aku x update blog ni..
sbnrnya xtau nk cakap apa..
entahla..
cuma aku harap semuanya berjalan dgn lancar..
semua yg baru bermula skrg..
insyaallah..

Wednesday, January 12, 2011

permulaan hari yang kelakar..

ari ni kelas aku start kol 8.30..
jam berbunyi kol 6.30 tp mcm sayup2 je..
tu pun nasib dgr..
klu x dgr??
siap sume kuar umah ngan munie dlm kol 7.50..
jalan slow2 ala perempuan melayu terakhir..
smpai dpn tajmaah (kedai mamak depan umah)..

"teet..teet (msg munie masuk)"

serentak dgn tu fon aku dlm beg vibrate..
aku capai hanset then baca..
baru siap baca..
tiba2 kedengaran..

"edu.. (suara munie memanggil)"

yes..
cuba teka kitorang dpt msg apa?
hehehehe..

"dear CS2316A students, 8.30am class was cancelled and bla bla bla.from (lecturer kitorang)"

adoii..
kenapala x dpt msg ni awal sikit..
xd maknanya kitorang nk naik balik kt atas..
next class kol 10.30..
kitorang pn ddk la kt playground smbil memikirkan hala tuju selepas ni..
klu g fakulti mcm xtau nk buat apa je..
last2 kitorang decide nk bfast kt tajmaah je..

kt tajmaah..
aku salah order..
sgt malu..
hehehe..
xmo ckp apa yg salah nye..
biarla aku ngan munie je yg tau..
hehehe..

dh kenyang isi perut..
time to go to class..
tgk jam..
8.50 (awal lg)..
kitorang tgu bas belah sana (sape2 yg dok sni tau la mcm mana jadual arah bas rapidkl tu)..
tp bas xdtg2..
so kitorang pindah balik belah sini tgu bas..
aku g kelas mmg bwk bekal air masak stu tumbler besar..
masa dok kt bus stop tu aku letak la kt bwh..
tb2 bas tu dtg dr arah sana..
apa lg terus la lari lintas jalan..
pak cik bas dh nk gerak tp munie smpt angkat tgn mintak pak cik tu tunggu..
kelam kabut naik bas then tb2 aku rasa something..
aku ckp kt munie..

"apasal aku rasa mcm kosong je tgn aku?"

terus aku pandang bus stop belah sana..
hahahaha..
tumbler besar aku yg penuh ngan air tu tertinggal kt sana..
aku hanya mampu melihat je..
xkn la nk turun then mintak pak cik tu tunggu aku amek tumbler tu..
free2 je kena gelak kt org dlm bas..
hehehe..

dlm ati risau gak tumbler tu hilang takut org ambik..
terus msg housemate aku..

"kak long tlg amek tumbler mumy kt bustop..tertinggal td"

masa kelas math housemate aku bg tumbler aku..
tp aku buang air tu..
tkt ada org minum dh air tu..
siap basuh ngan air panas kt watercooler lg..

kesimpulan nye..
ari ni pg2 aku dh buat lawak..
hehehe..
mcm2 bnda kelakar jadi..

Friday, January 7, 2011

i'm back

salam semua..
lama sgt aku x update blog ni..
sgt2 x sempat..
blog2 yg aku follow pn x terbaca..
anyway happy new year (walaupun dh agak terlambat)
nk share kisah new year aku utk tahun ni..

31hb Disember 2010
aku bertolak dr kelantan ke shah alam dgn bas..
bas tu sgt laju..
bwk dgn merbahaya kot..
kecut perut aku..
dhla ujan time tu..
tp alhamdulillah slamat smpai shah alam..
smpai shah alam dlm kol 7.30 mlm..
mlm tu mkn dgn kwn2 kt restoran dpn umah..
then kitorang (aku,nani ngan ain) g icity nk smbut new year..
dlm kol 11 kitorang g sana..
jalan kaki je sb dekat sgt ngan umah aku..
mak ai ramainya org..
jalan2 tgk booth kt situ..
terserempak ngan tiz zaqyah..
dia lalu sebelah aku tp aku x perasan..
ain ngan nani yg perasan..
then tgk firework..
sgt2 best..
balik umah terus lps tu..

1hb Januari 2011
keluar g plaza alam sentral dgn nani ngan kak long..
cari barang..
then balik sunway umah kakak aku..
tolong dia mengemas umah baru dia..

2hb Januari 2011
pagi2 dh kuar g KL..
g sogo sb nak cari barang hantaran utk majlis akak aku nt..
jalan kaki merata..
penat sgt..
g putra beli tiket balik kelantan..
then baru balik shah alam..
naik train dgn org yg sgt ramai..
kakak aku turun seri setia then aku turun shah alam..
smpai umah dkt kol 7..
sgt penat..
esknye kelas..

kesimpulannya awal tahun aku utk tahun ni sgt penat..
azam tahun baru??
mesti la ada tp biarla rahsia..hehehe
sekarang bila dh start sekolah ni mula la risau pasal final year project..
nk abeskn sem last ni mcm mana la..
risau..
semoga semuanya berjalan lancar..

p/s : mlm ni balik kelantan..dgn bas lg..doakan aku selamat smpai.. :)