Sunday, December 12, 2010

perasaan ku berbaur (ayat xleh blah ok)

cmskrg perasaan aku ada mcm2..
happy..
bahagia..
risau..
sedih..
marah..
merajuk..
emm apa lg ya?

sebab?
sebab ada org suka main tarik tali dgn aku..
sebab risau kt final year project aku..
sebab mcm2 la..

mcm xd mood nk menulis tp gatal nk menulis..
hehehe..

facebook pn entah pape dh skrg..
mcm2 pesen design..
pastu ari2 aku buat benda yg sama je..
pastu 3,4,5 (sambung sendiri la)..
hehehe..

malas dh nk merapu tanpa hala tuju..
noktah.

Thursday, December 9, 2010

alhamdulillah :)

alhamdulillah result aku utk sem ni ok..
walaupun x deanlist tp aku bersyukur..
sebab masa final exam ari tu aku x yakin jawab soalan tu..
tp alhamdulillah aku lepas semua paper..
alhamdulillah jgk..
sb aku dpt check result aku jgn jayanya (ayat skema manjang)..
mmg line sikit bz tp aku lepas check result aku..
sebab skrg ada kwn2 aku x lepas lg check result diorang..
apa kes ngan server uitm pn xtau la..
link exam result hilang..
xpenah2 uitm wat magik mcm tu..

alhamdulillah.. :)

Tuesday, December 7, 2010

kisah kawen

tiba2 terfikirkan pasal kisah nk kawen..
sb ada kwn2 aku yg dh nk kawen n kakak aku pn nk kawen gak..
sb kisah kawen ni ada byk pendapat sebenarnya..

first..
kawen ni sbnrnya wajib akad nikah je kn..
duit hantaran n hantaran yg mahal2 tu xd pn xpe..
tp org sekarang asyik tgk pd duit hantaran n hantaran2 tu sume..
akan dgr la kt mulut2 org yg dtg masa kenduri..
"berapa duit hantaran dia?"
"eh..xd duit hantaran ke?"
and mcm2 la kn..
aku pnah dgr dlm radio yg skrg org asyik berhutang utk kawen..
lps kawen pakat2 sengsara nk bayar hutang kawen..
semata2 nk nmpk grand kenduri tu..
and semata2 nk ttp mulut org yg akan bercakap2 nt..
klu xd hantaran ke apa ke nt org akan ckp..
"ada pape ke yg jadi?"

second..
ada aku baca dr blog kawan aku sendiri..
kawen ni kita nk grand2 sebab kita kawen sekali seumur hidup..
masa tu la kita nk wat majlis yg grand2..
mcm skrg org nk buat majlis kawen atas udara la dlm air la..
sb majlis kawen tu sekali je dlm hidup kte..
x salah jgk kn klu nk buat mcm tu..
betul jgk pendapat mcm tu..

tp utk pendapat aku..
ukurla baju di badan sendiri..
kalau rasa mampu nk buat grand2 xsalah nk buat grand2..
tp klu x mampu cukup la sekadar yg wajib tu..
mulut org mmg xleh nk tutup..
biarla org nk ckp apa asalkan kita tau benda yg sebenar..
mmg betul kawen tu sekali seumur hidup tp xkn la kita berhutang sana sini kerana ORANG LAIN..
kalau mampu x salah nk wat majlis grand2 ala2 WEDDING OF THE YEAR..
klu x mampu x salah jgk nk wat biasa2...

bagi aku plak..
kalau bleh aku xnk bersanding2 ni..
just cukup wat sederhana..
kalau bleh xnk kenduri besar2 sgt..
cukup la wat kenduri kesyukuran + tahlil je masa aku kawen tu..
xnk persalinan byk2 ni..
cukup satu persalinan je..
tp ni perancangan skrg la..
calon pun xd lg..
kena tgk jgk bakal suami pny perancangan..
ni hanya isu yg terlintas di fikiran..
tgk dlm facebook ramai kwn2 aku kena tag kt kad kawen..
tp masing2 pny pendapat lain2 kn..
ni cuma pendapat aku je.. :)


salam maal hijrah

salam maal hijrah semua blogger n kawan2..
semoga tahun ni lebih baik dr tahun sebelumnya..
semoga kita bleh memperbaiki diri kita ke arah lebih baik..
semoga kita diberkati..
semoga kita diberi yg terbaik utk hidup kita..
tutup buku lama n buka buku baru..
ke arah yg lebih baik..

aku harap tahun ni bleh bagi aku 1001 kebahagiaan n kesyukuran..
semoga keburukan aku dpt aku baiki n berubah ke arah yg terbaik..

Saturday, December 4, 2010

kes copy and paste pulak..

ari ni ramai plak yg wat pankek as a breakfast..
hehehe..
ingatkan aku sorang je..
rupanya kak hana jepun ngan kak izah muffin love pn wat pankek jgk..
sejak aku pndai wat pankek ni asyik rasa nk mkn je..
hehehe..best2..
tp nk buat pankek tu menjadi mcm akak2 lain dok wat mmg bnyk kali cuba baru berjaya..
bila dh jadi tu mmg seronok gile kot..
mula2 buat ada x letak apa dh lupa..
lps tu aku study balik..
tgk resepi akak2 lain ngan google resepi yg paling simple..
n alhamdullilah skrg pankek aku dh normal..
gebu macam akak2 lain dok buat..

lps tu td terkejut jgk tgk isu yg femes di kalangan akak2 blogger ngan abg2 blogger..
sb ada org copy and paste gmbr sekali ngan resipi tanpa ltk link diorang..
ada jgk org mcm tu eh?
aku nk copy resepi akak2 pn takut...hehehe
aku salin dlm buku je then lps tu cuba..
thanks ya akak2 sume.. :)
paling xleh blah org tu siap amek sume ayat2 yg blogger original tu tulis..
yang aku smpt baca yg kak hana jepun pny..
abes sume kata2 kak hana dlm tu dia amek..
mmg sng sgt keje si pen"copy" tu..
mcm nk masuk contest la plak (mcm copy sume wat sticky mode tu)..
mcm abg mat gebu n akak2 lain ckp..
klu nk copy letak la link diorang..
teringat masa belaja BEL ada pasal plagiarism..
sepanjang jalan dlm UiTM pn ada banner pasal plagiarism..
hope kes ni cpt setel.. :)

Saturday, November 27, 2010

no komen :P

situasi di meja makan..aku tengah menikmati hidangan tgh ari bersama adik aku..

adik aku : weh kak ten..
aku : emm (smbil tgk dia sekali lalu then mkn lagi)
adik aku : ko makin tembam la..pp pn dh makin gemok..
aku : mmg pun (smbil buat muka xkisah n terus sambung makan dgn nikmatnya)

hahaha..aku makin gemox la..mmg aku ngaku pn.. :P
sejak balik umah ni aku mmg selera sgt2 mkn..
lagipun kt umah ni klu aku rasa nk makan pape terus aku masak..
sb tu aku makan byk..wawawa..
bila aku leh kurus ni?
hehehe..
lps mkn baru pk bila nk kurus..
bukak sem nt jgn kwn2 aku x kenal aku lg dh la..
sb dh gemuk sgt..hehehe

p/s :lps ni xnk dh mkn byk2 (kata2 ni akan bertahan utk 2,3 jam sahaja..jgn risau hahaha)

Wednesday, November 24, 2010

contest :: kids & baby photo contest

hai sume..actually ni 2nd time aku join contest..ni pun sb cik etty aka kwn sekolah aku dlu yg tag..hehehe..tq cik etty sb tag aku..lgpun blog aku ni lama x update..hehe..aku masuk contest ni sb nk cuba nasib je.hanya suka2 saje..klu menang earring tu alhamdullilah..klu x menang xpela.. :)

syarat -syarat penyertaan.


1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:).. (dh follow dh)

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)
nak tag :
- kak ana
- hetty
- mama gee

- kak chik

- adek afiq

- aqema

- kizz

- momoque aka mrs jimjim

(setel sudah)


3. letakkan banner contest di sidebar anda. (sudah)


4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda.. (dh letak)


ni gambar anak buah aku yg ke berapa dh lupa sb ramai sgt dh..hehehe..nama dia muhammad akif irfan b mohd khairul nazir..panjang nama dia kn..dia skrg dok sarawak ngan mak ayah dia..aku suka gambar ni sb gambar ni sgt suweeet sb dia pakai baju melayu n tersipu2 malu gitu..actually gambar ni time raya tahun 2008..so suweet kn.. :P

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini. (sudah)

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest. (sudah)

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang. (sudah jgk)


tarikh tutup sehingga 15 Disember 2010 .


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.
(jeng jeng jeng..i like..earring tu..hehehe..xpe2 cuba nasib setelah kalah utk mendapatkn set correlle ari tu..hehehe)

semoga kali ni bertuah..hehehe amin.. :P






Sunday, November 14, 2010

3 idiots

gambar dr encik google

kali ni aku nk kongsi pasal satu cite hindustan..
al kisahnya kawan aku yg bgtau pasal cite ni..
dia ckp cite ni cite wajib tengok (istilah kitorang la hehe)..
so aku pun copy la cite tu dari dia..
aku bajet cite hindustan ni mcm cite hindustan yg lain la kn..
gaduh2..kapel2..nyanyi pastu awek dia gile seksi..
skrg ni bollywood dh mcm hollywood..
seksi manjang..
dh xd cite best mcm zaman shah rukh khan dlu..
ok2 stop bebel..
smbung pasal cite 3 idiots..
lps kwn aku ckp mcm tu aku ingat nk tgk la mlm lps exam tu..
lps tu ada la sorang lg bagi pendapat yg cite tu mmg best gile..
so aku pun excited la nk tgk..

mula2 tgk mcm best dh..
lama2 tgk mmg best..
smpai abes pn sgt best..
aku gelak besar kot..
smpai yah kt luar dh gelak2 dgr aku gelak..
cite tu sgt2 best..
jalan cite dia sgt lain ngan cite hindustan lain..
ada lawak..ada sedih..ada pasal friendship..
mmg ckup lengkap perencah dia..
xd adegan yg x logik mcm belasah2 org jahat then baru la polis smpai..
hehehe..

nk preview sikit pasal cite tu..
dia pasal 3 org sahabat..
rancho, farhan ngan raju..
bestfriend la 3 org tu..
mmg diorang 3 org ni sgt baik antara diorang..
snggup buat apa saje utk kwn2 diorang..
emm nk cite mcm mana lg ek..
kena tgk sendiri la..hehe
tp aku suka lagu dia..

Give me some sunshine
Give me some rain

Give me another chance
I wanna grow up once again

aku bagi 5++ star out of 5..hehehe
sgt2 best..

Thursday, November 11, 2010

aku selamat smpai umah dh..

1st of all aku nk menjerit happy..
yeahuuuuuuuuuuuuu!!!!!
hehehe..
sebab aku dh berada di kampung halaman ku..
ptg semalam aku selamat smpai umah..
sepanjang perjalanan mak aku berapa kali call aku..
hehehe..
mana x nye skrg kn banyak sgt kes accident yg melibatkan bas..
risau la mak aku..
tp aku???
lps mkn ubat mabuk terus gol!!!
shah alam ke kl rasa mcm 5 minit je..
naik bas terus lena..
lps kuar hentian putra pulak lena lagi..
sedar2 kt merapoh..
bentong, raub, kuala lipis mmg aku xnmpk..
hahaha..
gila kuat effect ubat mabuk tu..
tp bagusla sb mlm smlm tu pun aku x cukup tdo sbnrnya..
mmg puas tdo smlm..

then aku smpai umah aku dlm 5.30 ptg..
smpai2 terus mkn.
hehehe..
lps tu mlm tu pun tdo awal sb kol 11 sume dh tdo..
kt shah alam kol 11 tu masih muda..
sebab kol 12 tgh mlm baru start study..
hahaha..
so ari ni aku kembali dgn skill memasak aku..
skill memasak yg kena asah lg..
sebab aku bkn pandai masak pun..
hahaha..

mlm ni aku gigih masak pankek..
org wat pankek utk breakfast tp aku????
dinner wei..
hehehe..
kelas gitu..
adik aku dh marah2..
dia ckp..
"asal ko balik je ko masak..mana la aku x gemuk"
hahaha..sori ya dik..
aku mmg suka masak..
sedap x sedap blakang kira yg penting cuba..
hehehe..
sekarang baru sehari aku balik..
nt aku nk masak mcm2 lg tau..
yg pasti aku nk masak ikan masak stim..
kak ana, sy nk pinjam resepi akak nt tau..hehehe

mode skrg : sy rindukan seseorang..oppss :)

Saturday, November 6, 2010

rindu la pulak..

opsss..
rindu kt sape ni?
rindu kt blog ni la..
rindu kt blog2 yg aku follow..
td bukak sume baca yg mana aku x baca lg..
banyak sgt sb lama aku x bukak blog..

alasan aku x bukak blog ialah :
- exam (padahal tipu je tu..haha)

tp betul la antara alasan dia ialah exam..
lg alasan dia ialah aku malas..
lg aku sebok melayan seorang yg sgt pelik..
pelik nape?
bukan pelik apa pun tp org itu lain dari org lain (harap2 la dia x baca entry ni..haha)
lain dr semua segi..
memang pelik..

then aku xd idea nk cite apa2..
facebook pun bukak x sekerap dulu dh..
ym je masih bernafas dgn jayanya..
emm..
nk cite apa lg?
paper aku sgt susah..
3 paper dh lepas tp sume sgt susah..
mati la aku..

berharap dpt result yg ok..
amin..

Monday, November 1, 2010

tag dari aqema ezzah..

hohohoho..firstly nk cite sikit pasal aqema ezzah ni..
hehehe..ni kwn baru aku..
baru je kenal dlm blog ni..
mula2 dia follow aku then aku follow dia..
sama2 org kelantan..
hopefully leh jadi kwn smpai bila2 ya..
hehehe..
ok masa utk jwb tag..

The rules :-

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you.



1- aku seorang yg sgt manja dgn family even ada sorang adik..
2- aku suka makan..n of cos aku ni GEMOK..hehehe
3- aku suka masak sb nt klu org suka makan apa aku masak, aku jadi happy..
4- aku suka baca novel..novel cinta..hahaha..jiwang la..
5- emm aku suka tgk kapal terbang, ketapi, masuk dalam terowong (habit aku yg pelik)
6- aku mudah syg org..
7- aku baru lps putus chenta..hahaha (motif bgtau semua ni???)
8- aku ada 7 adik beradik..3 lelaki 4 perempuan..
9- aku syg mak aku..sb aku ada mak je skrg..
10- aku skrg belaja netsenctric computing kt uitm..part 5..insyaallah tgh tahun dpn abes..amin
11- aku suka window shopping sb aku xd duit nk shopping..
12- aku suka dgr lagu korea n nyanyi (walaupun aku tau sore aku x sedap)
13- aku ada 6 org anak pmpuan aka my BFF (kak long,nani,norin,yah,ain,munie ngan kak de)
14- aku ada banyak nama panggilan (edu,faten,aten,dudu,umi,mummy,b)
15- aku suka berkawan dgn sume org..
16- aku seorang yg sgt sensitif..suka menangis
17- aku suka follow blog masak2..(akak2 sume sorry ya sy jadi silent reader pulak)
18- aku seorang yg happy go lucky tp sbnrnya dlm ati ada taman..hehehe
19- aku ada 12 org anak buah..ramai kn..
20- aku suke kaler pink..hehehe
21- aku suka tgk benda yg cantik (contohnya pmpuan yg sgt cantik,rumah yg cantik n sume la yg cantik sb cantik itu indah)
22- aku suka designing..dulu aku nk jadi fashion designer tp mak aku x kasi..hehehe..skrg dh keras kot tgn aku nk design2 lg..
23- aku suka angan2..hahaha
24- aku suka kucing ngan baby..tp baby x suka aku..kecuali khairina ngan haikal..hehehe
25- aku masih mencari cinta yg hilang (hahaha..xd idea dh sbnrnya)

ok..syarat dh cukup..
cukup 25 fakta pasal aku..
fakta ni bkn auta ya..
hehehe..
skrg masa utk tag 25 org..
ramai tu..
sape ya yg aku nk tag?
jeng jeng jeng..

- din
- oyie
- kak long aka mirazman
- ajim
- momoque (mrs jimjim)
- munie
- nadirah
- H (hettynsm)
- kak ana
- mama
- zaty
- kak chik aka chah
- kaem
- sape lg ek?sape2 nk jawab aku alu2kn..yang mana kena jawab gud luck ya semua..hehe..jgn mrh..

Saturday, October 30, 2010

kesinambungan dari status fb..

"akak masih anggap korang adik2 akak"..
mak aii..
cm status artis la pulak...
hehehehe..
dijadikan cerita mlm td someone add aku dlm fb..
tgk nama mcm pnah mpk sblm ni..
tengok mutual friend sorang..
iaitu adik kpd ex aku..
emm terpikir2..
nk tgk gmbr private la pulak...
profile pic nye gamba artis..
so aku pn approve..
lps approve bermula la sesi menyiasat..
tengok punya tengok..
eh mcm kenal..
mcm boy (adik lelaki ex aku)..
aku pun chat dgn dia..
tny la sedikit sebanyak..
rupa2nya betul...
dlm ati konfius gak nape la dia add aku..
yg adik pmpuan sorang lg tu mmg aku kwn lama dh ngan dia..
yg ni plak tiba2 muncul..
hehe..
so chatting la kami smlm..
borak mcm biasa..
tanya khabar..
borak2 as adik ngan kakak la kn..
dia ckp dia xtau pun pasal kakak ipar baru diorang..
dlm ati aku "ishh xkn la xtau kot"..
tp xpe...
aku masih anggap diorang ni adik2 aku..
aku xd pape dgn abg diorang..
xkn ngan diorang aku nk bermusuh..
aku pun x bermusuh dgn abg diorang cuma aku amek keputusan xnk teruskn berkawan dgn dia lg..
aku xbleh la..
dh elok2 kapel 3 tahun dia nk kt org lain then senang2 nk kwn dgn aku..
no no i xrela nyah..
cukup la aku baik dgn adik2 dia je..
diorang x salah..
yg salah aku ngan abg diorang je la kn..
so xnk pk panjang2..
aku teruskn je kawan ngan bdk2 tu..
akak anggap korang adik2 akak lg..
semoga pihak satu lg x pertikaikn tindakan aku..
aku bkn nk rampas adik2 dia..
just be friends..
hopefully benda ni xkn jadi issue satu ari nt..

Friday, October 29, 2010

sy nk ini bleh x?


sy nk ni bleh x?
Nokia C3..
pink kaler..
nadirah ckp x kisah berkongsi kaler sama ngan aku..
hehehe..
emm betul ke HN^3 nk sama2 pakai C3 ni?
korang ni betul2 la..
tp nadirah myb betul la kn..
siap mimpi "BLACKDEBAB"..
hahahaha..
tengok la next sem HN^3 pakai apa..
hehehe..

then ni cite yg dh basi kot..
after sebulan aku clash aku dh dpt kekuatan utk bkak brg2 yg aku simpan dlm plastik..
then aku ambik mana yg elok lg..
frame yg lawa tu harus la disimpan..
tp gmbr yg dlm tu haruslah jadi mcm ni kn..

hehehe..
aku dh ok dh skrg..
dh leh terima keadaan skrg..
aku lebih sygkn diri aku dr dia..
hubungan aku ngan adik dia masih lg baik..
kdg2 tny gak keadaan mak ayah diorang..
aku xnk gaduh dgn family dia hanya kerana dia..
biarla dia dh bahagia dgn cara mcm ni..
aku mmg sakit mula2 tp skrg dh ok dh..
kdg2 terasa gak dlm ati bila kwn2 aku cite diorang ada terserempak ngan diorang dating..
cuma aku doa sgt2 jangan la aku jumpa diorang..
susah aku nk bina kekuatan mcm skrg ni..
aku tkt bila aku jmpa diorang aku jd lemah balik..
no no no..
aku xnk mcm tu..
come on..
lg 12 ari nk balik..
ya allah jauhkan aku dr dia ya..
aku sll dgr ayat mcm ni dr kwn2 aku yg pnah jmpa diorang..
"aku rasa ko lg lawa..bla bla bla"..
aku diam jela..senyum xpun gelak tgk kwn2 aku lg beria nk marah kdg2 tu..
"korang..dia jumpa org yg jauh lg baik dr aku la tu..rupa x penting kn"..
nk je aku ckp kt diorang mcm ni tp aku tgh tahan sedih sbnrnya bila dgr cite2 mcm tu dr kwn aku..
yela nk lari mcm mana..
nama pun dok tmpt sama..
mesti la terserempak kn..
aku xnk letakkn kesalahan 100% pd dia jgk..
aku tau aku pun ada salah jgk kn..
biarla..
aku xnk pk dh pasal dia..
dia dh bahagia..
baik aku pk pasal kebahagiaan aku..
cari kumbang jom??
hahaha..
malaih la nk cari kumbang..
biarla kumbang yg cari aku..
aci x mcm tu?
tengok la mcm mana kn..

p/s : nk cari seorang yg leh buat aku ngan family aku bahagia..jujur dgn aku n terima aku seadanya..agama tu penting..janji leh didik aku..amboi gatai la pulak entry kali ni..(blushing)

Tuesday, October 26, 2010

kami HN^3

kitorang geng kt kelas 4 org..
HN^3..
H-hetty noor syahida..
N^3-noor faten edura, nadirah, nur munirah..
kitorang klu ke mana2 mmg berempat..
dlm kelas mmg dok sama2..
group buat keje pn sama2..

kitorang ni konsep single..
kitorang mmg sume single..
kecuali nadirah (sb dia ada pakwe kot?)..
kitorang selalu ckp "cari kumbang"..
means cari jodoh la..
hehehe..
klu konon2 ada jmpa sorang kumbang mesti kena cari utk 4 terus..
utk kitorang 4 org la..

td dijadikan cite..
aku g kedai..
ada sorang kumbang hensem masuk kedai..
wat xtau saje..
yela walaupun aku sll cakap nk cari kumbang tp xde la aku nk gatal kn..
saje borak2 ngan kwn2..
ok smbung cite..
masa nk balik tu aku dgr bunyi syiling jatuh..
dlm ati "syiling lelaki tu jatuh"..
tiba2..
"akak" kedengaran satu suara memanggil..
sape lg dia panggil klu bukan aku..
sb dlm kedai tu aku ngan dia je customer..
aku pn pusing..
dlm ati "oh syiling aku rupanya"..
dia tunduk n kutip syiling aku..
then dia bg..
aku cuma ckp thanks je n senyum..
hahaha..
rasa sgt kelakar..

balik tu aku ckp kt housemate aku..
"jumpa kumbang hensem yg gentlemen kt kedai..siap tlg kutip syiling jatuh lg..tp dia panggil AKAK".."
hahahaha..
gile kelakar..

dirah..klu ko msti ko kata so suweeeet kn?hahaha


Friday, October 22, 2010

nk bg tajuk apa ek?

emm xd tajuk utk entry kali ni..
sb dh lama x merepek meraban di sini..
maka dgn ini sy ingin merepek meraban di sini..
sbnrnya xtau nk bebel apa..
emm kejap lg aku nk g umah cik hetty nk buat kejo..
x lama lg exam tp nk study pun blom ada peluang..
xpe2..
abes proposal web architecture ni kte study ya..
actually aku agak risau dgn final kali ni..
aku takut xdpt result yg elok..
klu bleh nk maintain pointer..
nk capai cita2 aku..
emm sgt2 berharap bleh hadapi final exam dgn ati yg tenang ngan ilmu yg cukup..
doakan aku selamat di medan peperiksaan ya..
aku sgt risau..
sikit moody dgn markah test..
ya allah semoga aku dpt jawab exam nt dgn cemerlang..

Sunday, October 17, 2010

N.com first wedding (Norin)






ni 1st wedding dlm geng N.com kitorang..
iaitu Norin..
sebelum ni aku dh pnah cite pasal Norin..
then ari jumaat ari tu lps setel sume2 keje utk jumaat kitorang balik temerloh naik bas..
smpai temerloh kol 8 mlm..
then cari hadiah utk Norin..
x sempat nk cari kt sini sb masing2 busy sgt2..
lepas cari hadiah kitorang balik..
separuh naik dgn parents Yah..
separuh lg naik dgn kwn Yah..
sebelum tu kitorang makan kt temerloh..
ikan talapia masak stim mmg terbaik!!!!
then balik umah siap2 n tdo..

esk pg bertolak kt keratong 7 umah Norin..
aku ngan kak de naik ngan parents Yah..
naik saga..
Yah, Kak Long, Munie ngan Nani naik kembara..
Yah yg drive..
smpai keratong 7 dlm kol 2..
bada n gang dh lama sampai..
diorang dari shah alam bertolak subuh tu..

Norin sgt cantik tau..
bila dia dh pakai baju pengantin tu aku tgk dia mcm matang sgt..
x mcm 2 minggu sebelum ni masa kitorang lepak sama..
seriuosly kitorang menangis kuar setitik dua air mata tgk Norin sanding..
yang betul2 nangis ialah Nani..
mana x sedih kwn satu geng dh melangkah alam baru..
Norin pn mcm nk nangis kt atas pelamin time tu..
sume mcm kuatkan semangat jgn nangis..
tp kitorang bahagia tgk Norin bahagia mcm ni..

sikit cite pasal Norin dgn Wan..
Norin ngan Wan dh lama kenal..
masa tu Norin keje kejap nk tgu result spm..
kenal Wan kt tempat keje tu la..
diorang kwn..lama..
Wan penah mtk kapel tp Norin xnk..
sb Norin pnah ckp kt aku yg dia syg Wan n dia xnk kapel ngan Wan..
dia takut klu dia kapel ngan Wan n klu diorang putus dia hilang terus Wan..
sb tu dia nk kwn je..
then smpai la 2 tahun lps klu x salah aku diorang start kapel..
then kawin la diorang skrg..

p/s : Norin sgt cantik kn.. :)


Monday, October 11, 2010

tension + busy + sakit otak

kenapa aku alami gejala2 mcm tu?
cuba teka?
jeng jeng jeng..






























V
11.10.2010 (presentation ENT)
12.10.2010 (test WEB ARCITECTURE, presentation FINAL YEAR PROJECT, test JEPUN)
14.10.2010 (submit project DATABASE, report coloqium DATABASE)
15.10.2010 (test OPERATING SYSTEM, DATABASE)
24.10.2010 (submit project WEB ARCHITECTURE)
27.10.2010 (FINAL EXAM ENT600)
31.10.2010 (FINAL EXAM CSC520 -OS)
6.11.2010 (FINAL EXAM ITT550 -NETWORK DESIGN)
9.11.2010 (FINAL EXAM ITS472 - DATABASE)
sangat banyak kerja..
ya allah permudahkan la semua kerja2 aku..
untuk esok..
perlembutkan hati examiner2 utk terima proposal aku..
bantu aku hadapi semua ni n tenangkn la ati aku utk hadapi semua ni..
berila kesihatan n kekuatan pd aku sepanjang masa ni..
amin..

Sunday, October 10, 2010

10.10.10

10.10.10 ni aku sedih..
genap 20 ari..
sedih..
lemau..
rasa nk demam..
keje banyak..
nk menangis..
ya allah tolong la hambamu ini hadapi semua ni..

Saturday, October 9, 2010

tag dari zaty..

award yg kedua aku dapat..hohohoho..ok2 kena jawab pulak soalan2 ni..

1.Write 5 interesting facts about the person who gave u this award.
  • zaty ni kawan aku dr form 1 sampai form 5..
  • masa form 1 aku kt mrsm jeli, ayah dia jadi penolong pengetua kt situ..
  • aku penah g umah dia tgk cite kabhie kushie kabhie gham n nangis sama2.. (adakah kamu masih ingat?)
  • emm zaty ni bestfriend ngan kak chik(mok chah)..
  • zaty sudah dimiliki oleh boyfie nya (epul).. :) semoga bahagia sayang..
  • zaty skrg kt uitm shah alam kt engineering..
  • lg apa?eh nk 5 je ke?terlebih sudaaa..
2. Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby
  • seorang yg sensitif
  • seorang yg happy go lucky
  • sgt suka gelak
  • suka tgk benda yang cantik
  • suka window shopping
  • syg my mom and my family sgt2
  • suka berkorban utk kebahagiaan org lain :(
  • suka menangis
  • suka makan
  • suka tengok kapal terbang
  • x suka pergi Genting sb tinggi gayat
  • baru dikecewakan :(
3.Pick your most 3 deserving recipients and describe them
  • nk bagi kt sume yg baca..sebab sume blogger baik dgn sy..i love u all..akak2 sume kwn2 sume..korang amek award ni ya..

Friday, October 8, 2010

kawan aku..

entry kali ni aku nk cite pasal kwn aku..
kwn time sekolah dulu..
dia suka kacau aku..

after form 5 kitorang x jumpa2 dh..
ada dlm 5 tahun kot x jumpa..
then baru 2,3 ari ni jmpa dia dlm fb tu pun sb aku baru buat fb..
borak2 then dia ckp..
(ni agak2 la dialog kitorang tp aku x ingat la sebijik2 apa kitorang borak tu)

dia : aku femes seminggu ari tu..
aku : femes apa?xtau pun..
dia : ko x baca paper ke?
aku : aku jarang baca paper (dlm ati malu jugak wei sb aku xtau sgt perkembangan dunia ni)
dia : ko search nama aku nt ko jumpa la..
aku : xnk la..nt ko tipu aku mcm ko biasa buat kt aku..(xnk percaya la sb kt sekolah dulu dia suka sgt reka cite then aku percaya bulat2 apa dia ckp)
dia : hahahaha..ko ingat lg kisah dulu..
aku : yela..serik dh xnk kena tipu lg..
dia : ok2...xnk percaya sudah..tukar topik lain..

ari ni aku ada time free then xtau nk buat apa..
aku pun teringat kt dia..
try la search nama dia (dlm ati jgnla dia tipu aku lg..hehehe)
tiba2..

mak terkejut nyah..
kawan aku betul2 femes la..
hahahaha..
terer ko ya..
xsangka aku..
bagus2..
aku tumpang bangga sbg kawan ko..
nk tumpang glemer sikit..
wlaupun zaman keglemeran ko dh abes kot..
n cite ni dah basi..(bagi aku ni cite HOT)
tp xpe aku nk bangga jgk..
aku rasa nk ckp kt dunia yg ko ni kawan aku..
hahahaha..
mak lebih2 ke nyah?

tp serius la aku mmg bangga la..
hebat ko ek skrg..
bagus2..

p/s : entry ni aku buat khas utk ko..syed nur adaf zhafry ismail..tengok aku ingat lg nama ko tau..cite pasal dia ada kt sini..

Tuesday, October 5, 2010

i'm not lucky..

wahahaha..
dh agak dh aku ni x lucky..
masa masuk lucky draw akak TTM melben tu pun saje2 je sbnrnya..
hehehehe..

tahniah kepada yg bertuah..
lawa set corelle tu..

jeles i..
:)

Monday, October 4, 2010

TopsyTurvyMum First Lucky Draw

*Sticky Post*

TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!


INI HADIAHNYERR..

TENG TENG TENG!













16 Pc Dinner Set
Click on above image to view full picture

16 Pc Dinner Set

Product Information

4 Dinner Plates, 4 Bread & Butter Plates, 4 Soup / Cereal Bowls, 4 Stoneware Mugs

Additional Information

Item Code
1065856
Weight
4,275g
Category
Dinnerware
Pattern
Geometric

Product Descri

ption

Corelle Dinnerware range is break, chip, scratch and stain resistant. Its made from a unique material called Vitrelle which compresses two layers of different glass compositions, so it's incredibly tough. It's microwave. Dishwasher and oven safe.















Syarat-syarat penyertaan:

1. Anda adalah seorang blogger. (InshaAllah lain kali aku buat lucky draw utk blogger dan reader pulak ye)

2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.)

3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST(Tutorial utk sticky post klik SINI) di blog anda. Caranya, copy je la entry ni.(1 profile cuma layak masuk satu penyertaan sahaja.)

4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry ini. (Nanti aku masukkan link blog anda kat entry ni)

5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni(Sebelum Isnin depan 04/10/2010). Aku akan buat entry kalau dah tutup. Bila dah tutup, maka boleh hilangkan sticky post tu.

6. Pemenang akan dipilih DI SINI.














TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI
TUAH ANDA SIAPA YANG TAHU

Sunday, October 3, 2010

aku x pnah buat sume ni..

sape cakap g shopping sorang2 x best..
best jgk kot..
jalan sorang2 xd gangguan then bleh pusing2 sesuka ati..

motif cite sume ni?
hehehe..
aku cuma nk cite yg aku kuar shopping sorang2 td..
itu pun nk kecoh?
actually ni 1st time aku kuar meronggeng sesorang tanpa teman...
sadis ke??
no no no..
kte kena belaja hidup sorang2..
pulak??

back to the story..
aku kuar td sb nk bayar bil celcom broadband..
alang2 tu rembat la satu dua benda..
aku x niat pn mcm akak TTM melben buat..
"sahaja aku kuar HANYA untuk bayar bil celcom broadband"
hehehe..
setelah membuat pusingan tawaf di plaza alam sentral akhirnya aku telah berjaya merembat :
1) selendang
2) selipar yg comel
3) eyeliner
4) softlan
5) shower foam
6) payung

wah..
aku telah bershopping sakan gitu..
tp benda tu mmg aku nk pakai pn..
so x membazir kn?
(ayat membela diri)

sebelum tu aku ada tgk2 kt pameran pengantin kt tengah2 pas tu..
belek album kawin tb2 tengok stu pasangan tu mcm pnah ku tgk je..
rupa2nya kwn kakak aku..
kak ila ngan encik sofi..
wah2 xsangka..
hehehe..
terus tgn ini meraba fon di dalam beg n call kakak ku..
berita ini perlu diberitahu..
hehehe..

aku pergi kejap je td..
kol 12 kuar then kol 2 balik..
sempat beli mcD sebelum balik..
smpai umah ara ajak g open house blok kt bawah..
makan free jgn ditolak..
so aku join ara,syafiq,bada,intan ngan penyu mkn kt bwh..
kenyang2 naik atas pulak..

wahahahaha..
hujung minggu ku yang seronok..

p/s : cuba tidak berpaling ke belakang lagi..

Friday, October 1, 2010

kisah di hari jadi..

alkisahnya smlm iaitu besday aku..
tp bkn nk cite pasal smbutan hari jadi ke apa..
tp nk cite pasal keje yg banyak..
n terpaksa mengorbankan waktu tdo sekaligus meng"ting tong"kan kepala masing2..

smlm lps kelas database kol 4 kitorang balik umah n ambik laptop..
next destination mcD utk buat lab 3 network design..
berkampung la di situ dr pukul 5 lbh smpai 3 pagi..
then..
pukul 3 pagi kitorang berpindah ke KFC seksyen 7 pulak..
tp ada detik mencemaskan berlaku..
masa kitorang nk balik ke seksyen 7 tu ada stu kete waja tau..
dia asyik tgk kitorang pmpuan 4 org dlm kete ni..
siap turunkan tingkap n sengih mcm scary je..
gaya diorang tu mcm ikut kitorang tau..
tp mlm td ada achong,ajim,akim ngan din escort kitorang ngan moto..
kitorang berlapan buat keje sama2..
tp kete tu xtau kot yg kitorang anak dara ni ada teman sbnrnya..

masa berhenti isi minyak kt shell unisel tu baru kitorang perasan keje waja tu ada berhenti kt dpn shell..
masa tu kitorang syak kete tu ikut kitorang dr seksyen 2 lg..
nasib baik achong pn berhenti isi minyak sekali..
kitorang pangil achong n mintak dia tgu kitorang siap isi minyak..
then tiba2 kete tu blah..
maybe sb dia nmpk kitorang seolah2 mcm mtk tolong kot..
hehehe..
kuar2 shell tu tgk2 akim,ajim ngan din ada tunggu kt luar..
diorang pn perasan waja tu asyik ikut sb tu diorang tgu kt luar shell tu..
thanks kwn2..
klu kitorang yg pmpuan 4 org je smlm xtau la mcm mana..

smpai KFC smbung buat keje..
ngantuk2 then tdo style baring atas kusi KFC tu..
xpnah2 aku buat..
hehehe..
sgt mengantuk ok..
yg lain pun ting tong jgk..

kol 7 bersiap balik umah masing2..
kol 8 ada kelas..
tp kitorang pmpuan 4 org lambt pg td so kitorang x g kelas..
kitorang tdo dlm kete sebelah wisma jakel tu..
xpnah dibuat org jgk tu..
hehehe

balik kelas tgh ari td terus golllll...
tdo puas2..

p/s : semalam create account fb..kelako rasanya.hehehe..xpenah terfikir nk ber"facebooking"..

Thursday, September 30, 2010

happy besday to meeee... :)


happy besday to me..
happy besday to me..
happy besday to me..
happy besday to me..

wawawawa..
aku nyanyi lagu besday sendiri2..
emm apa wish aku utk besday kali ni ek?
aku nk kesihatan yg baik.
aku nk family aku sihat n bahagia..
aku nk cemerlang dlm sume keje aku..
sume2 la yg baik2 aku nk..
aku xnk yang buruk2..
aku nk sume yang baik..

n aku ada satu hajat yang rahsia..
xd org tau hajat aku ni..
klu la aku dpt hajat aku ni msti aku yang paling bahagia..
:)
no more cry ya edu..
be strong..

*kek pink 22th utk diriku kerana diriku suka pink*

Wednesday, September 29, 2010

my 100th post

waaa..
sgt tertekan ok..
keje sgt2 byk..
tp kesedaran x jugak muncul..
dalam keje byk sempat lg join lucky draw akak TTM melben tu..
ya allah tolong la aku hadapi semua kerja ni..
ada 2 M tgh teman aku..
MALAS n MASALAH..
bak kata aku sendiri 2 M ni teman kita dr kecik lg..
kn2..
bila la 2 M tu nk blah ya..
huhuhuhu..

esk my besday..
huhuhu..
tp xd sambutan la kot sb thn lps my ex yg belikn kek..
tahun ni aku dh SINGLE...
wawawa..
hopefully tahun ni besday aku ada byk hikmah...
insyaallah..

Sunday, September 26, 2010

sesi berhari raya bersama GAPMATA SAJIAN

GAPMATA SAJIAN ni company kakak aku..
smlm dia ajak aku join sesi umah terbuka manager dia kt kapar..
anak manager dia tunang n buat rumah terbuka skali la..
menu dia nasi beriani,bubur kacang,lontong n buah2..
aku mkn nasi beriani n bubur kacang..
bubur kacang kongsi dgn kakak aku..
smpai2 tu salam dgn kak ida (manager kakak aku) then jmpa anak dia yang tunang..
lps tu turun bawah isi perut la..
hehehe..
makan satu meja dgn kwn2 ofis kakak aku..
actually kitorang g dua buah kete..
saga (abg har (pakwe kak in),kak in n 3 org lg aku x ingat nama)..
kelisa (kakak aku,aku,kak yana n kak hajar)..

lps kenyang n nk balik tu kitorang g ke desa petaling pulak..
ke umah kak ila..
mula2 kak ila nk ikut kitorang ke kapar jgk tp dia ckp ada emergency..
so kitorang ke desa petaling beraya umah kak ila..
kete kitorang sesat sb tersalah ikut kete..
kitorang ikut kete saga lain bkn kete abg har..
wawawawa..
so u-turn jauh kt depan tu then patah balik cari umah kak ila sendiri..
yg kete abg har tu dh smpai dh..
last2 kitorang smpai jgk..
mkn lg kt situ..
mee kari..
kudap2 kopok goreng..
mkn jeruk pelam..
mkn gummy..
kenyang..

dh siap borak2 sume kitorang balik..
balik subang dlu anta kak yana n kak hajar..
then akak aku anta aku balik shah alam..
kesimpulan nya aku makan je weekend ni..


kakak aku..


kak yana (tudung biru) n kak hajar (tudung hitam)..


ujan masa nk balik dr kapar menuju ke desa petaling..


bersama anak kak ida yang bertunang..semua ni staff GAPMATA SAJIAN kecuali aku..
interprame sikit..

last bergembira bersama norin sebelum bergelar isteri..

aku ada kwn..
nama dia norin..
dia dh nk kawin pertengahan bulan 10 nt..
so semalam dia dtg s.alam sb nk bagi kad jemputan kt sume kwn2 kt sini..
then mlm td kitorang keluar satu umah mkn n jalan2..
aku,munie,kak de,kak long,yah,ara,norin,ain n syafiq merangkap tkg ambik gambar..
mula2 destinasi pertama ialah makan..
kitorang mkn kt bintang sidewalk cafe..
aku order claypot sizzling yee mee ayam n air kosong saje sb smlm aku byk minum air manis dh..
yg lain pny order aku lupa dh..
hehehe..
lps mkn masa nk bayar tu norin belanja rupa2nya semua sekali..
norin dh keje dh sbnrnya dia x sambung degree..
then lps kenyang next destination ialah ict yg dekat dgn umah tu..
wlaupun selalu g tp sonok ttp ada..
buat pose gila2 dgn diorang..
mangsanya ialah syafiq..
"syafiq..gmbar aku pulak"
"syafiq..kt sini lawa.ambik gambar aku"
syafiq..itu ini sume la..
sonok2..
dh penat kitorang ddk la kejap..
masa tu norin nangis..
hehehe..
bkn sb kitorang buli tau..
dia ckp dia sedih sb ni nt mesti last time dia akn bergembira dgn kitorang sblm dia kawin..
nt dh jadi isteri org xkn le kuar mcm ni lg..
kitorang ckp nt bila2 klu suami dia ada keje area s.alam kitorang suh la dia ikut klu masa tu kitorang ada lagi kt sini..
akhirnya kol 12 tgh mlm kitorang balik..
jalan kaki..
seronok..

sebelum tu kitorang singgah medan tapau air sb sume dh haus..
kitorang selalu beli kt kedai abg kelantan tu..
dia pn cam aku dh sb dlu klu aku mkn dgn ex aku pn kt situ jgk..
lgpun kitorang sama2 org kelantan so selalu la ckp2 kelantan dgn dia..
dijadikan cerita mlm td aku borak la kejap ngan abg kelantan tu masa nk bayar air tu..
dia tny soalan cepu emas kt aku..
"abe mana?"
maksud dia dia tanya aku mana ex aku..
waaa..soalan sgt membina..
aku pn cakap "abe xd dh"..
harap2 ex aku tu x g makan kt sana dgn awek dia..
krg xpasal2 abg tu tny ex aku..
"ore tino mana?"
maksud ore tino tu ialah org rumah la..

syafiq merangkap tukang ambik gambar..


ict mewah dgn lampu..


kitorang semua kecuali kak long..


norin..
semua yang bergembira..


Friday, September 24, 2010

menggila bersama geng tersayang...

ari ni sepatutnya ada kelas smpai kol 12.30 tgh ari tp tiba2 kol 10.30 dpt msg lecturer ckp xd kelas kol 10.30..nadirah pulak sibuk nk mkn kt koodle station dr ari tu lg..so aku n rasa nk ikut..yela krg dok umah aku wat drama air mata pulak..huhuhu..so setelah menghasut beberapa org supaya join kitorang maka akhirnya aku,nadirah,hetty,ajim ngan achong yg g makan kt noodle station sacc mall..achong ngan ajim naik moto n kitorang 3 org naik bas..on the way bas rapid rosak so kena bwk slow2..achong dh cl hetty tny kitorang kt mana lmbt lg ke..akhirnya smpai la sacc mall dlm area 11 lbh..achong ngan ajim siap mkn kek secret recipe lg sementara tunggu kitorang..dh masuk noodle station order makanan n makan..siap lepak lg kt situ..lama pulak lepaknya..akhirnya kesedaran untuk blah tu timbul bila makin ramai org masuk noodle station tu..next destination?hanya kitorang yg pmpuan je sb ajim ngan achong kn balik smyg jumaat..kitorang pmpuan 3 org ni buat keje gila kot..pusing2 sacc mall n masuk elianto..aku pulak siap beli pewarna kuku..xpnah2 aku beli..hehehe..lgpun skrg tgh bendera merah so beli la satu pewarna kuku kaler merah ala2 maroon gitu..siap pakai terus lg..then pusing2 lg beli brg yg x penting pn ada..tp aku dh nekad ari ni aku nk enjoy abes2 setelah apa yg aku lalui seminggu ni..aku nk start new life..ceh..then aku jumpa jalan pulang setelah hampir pukul 6..sgt best buat keje gila jalan2 dgn hetty n nadirah..munie td xdpt ikut sb dia ada jnji dgn housemate..lg satu lupa nk cite..kitorang 4 org beli cincin sama..nt nk pakai sama2..cincin friendship la konon2 nya..hehehe..conclusion nya..aku hpy ari ni..thanks kawan2..i love u so much..jom layan gambar pulak..

anak dara bertiga posing..


hetty..


nadirah..


ajim..


achong..


aksi gatal..


jariku dikerjakan nadirah..
:)