Sunday, September 26, 2010

last bergembira bersama norin sebelum bergelar isteri..

aku ada kwn..
nama dia norin..
dia dh nk kawin pertengahan bulan 10 nt..
so semalam dia dtg s.alam sb nk bagi kad jemputan kt sume kwn2 kt sini..
then mlm td kitorang keluar satu umah mkn n jalan2..
aku,munie,kak de,kak long,yah,ara,norin,ain n syafiq merangkap tkg ambik gambar..
mula2 destinasi pertama ialah makan..
kitorang mkn kt bintang sidewalk cafe..
aku order claypot sizzling yee mee ayam n air kosong saje sb smlm aku byk minum air manis dh..
yg lain pny order aku lupa dh..
hehehe..
lps mkn masa nk bayar tu norin belanja rupa2nya semua sekali..
norin dh keje dh sbnrnya dia x sambung degree..
then lps kenyang next destination ialah ict yg dekat dgn umah tu..
wlaupun selalu g tp sonok ttp ada..
buat pose gila2 dgn diorang..
mangsanya ialah syafiq..
"syafiq..gmbar aku pulak"
"syafiq..kt sini lawa.ambik gambar aku"
syafiq..itu ini sume la..
sonok2..
dh penat kitorang ddk la kejap..
masa tu norin nangis..
hehehe..
bkn sb kitorang buli tau..
dia ckp dia sedih sb ni nt mesti last time dia akn bergembira dgn kitorang sblm dia kawin..
nt dh jadi isteri org xkn le kuar mcm ni lg..
kitorang ckp nt bila2 klu suami dia ada keje area s.alam kitorang suh la dia ikut klu masa tu kitorang ada lagi kt sini..
akhirnya kol 12 tgh mlm kitorang balik..
jalan kaki..
seronok..

sebelum tu kitorang singgah medan tapau air sb sume dh haus..
kitorang selalu beli kt kedai abg kelantan tu..
dia pn cam aku dh sb dlu klu aku mkn dgn ex aku pn kt situ jgk..
lgpun kitorang sama2 org kelantan so selalu la ckp2 kelantan dgn dia..
dijadikan cerita mlm td aku borak la kejap ngan abg kelantan tu masa nk bayar air tu..
dia tny soalan cepu emas kt aku..
"abe mana?"
maksud dia dia tanya aku mana ex aku..
waaa..soalan sgt membina..
aku pn cakap "abe xd dh"..
harap2 ex aku tu x g makan kt sana dgn awek dia..
krg xpasal2 abg tu tny ex aku..
"ore tino mana?"
maksud ore tino tu ialah org rumah la..

syafiq merangkap tukang ambik gambar..


ict mewah dgn lampu..


kitorang semua kecuali kak long..


norin..
semua yang bergembira..


0 kata-kata: