Wednesday, January 12, 2011

permulaan hari yang kelakar..

ari ni kelas aku start kol 8.30..
jam berbunyi kol 6.30 tp mcm sayup2 je..
tu pun nasib dgr..
klu x dgr??
siap sume kuar umah ngan munie dlm kol 7.50..
jalan slow2 ala perempuan melayu terakhir..
smpai dpn tajmaah (kedai mamak depan umah)..

"teet..teet (msg munie masuk)"

serentak dgn tu fon aku dlm beg vibrate..
aku capai hanset then baca..
baru siap baca..
tiba2 kedengaran..

"edu.. (suara munie memanggil)"

yes..
cuba teka kitorang dpt msg apa?
hehehehe..

"dear CS2316A students, 8.30am class was cancelled and bla bla bla.from (lecturer kitorang)"

adoii..
kenapala x dpt msg ni awal sikit..
xd maknanya kitorang nk naik balik kt atas..
next class kol 10.30..
kitorang pn ddk la kt playground smbil memikirkan hala tuju selepas ni..
klu g fakulti mcm xtau nk buat apa je..
last2 kitorang decide nk bfast kt tajmaah je..

kt tajmaah..
aku salah order..
sgt malu..
hehehe..
xmo ckp apa yg salah nye..
biarla aku ngan munie je yg tau..
hehehe..

dh kenyang isi perut..
time to go to class..
tgk jam..
8.50 (awal lg)..
kitorang tgu bas belah sana (sape2 yg dok sni tau la mcm mana jadual arah bas rapidkl tu)..
tp bas xdtg2..
so kitorang pindah balik belah sini tgu bas..
aku g kelas mmg bwk bekal air masak stu tumbler besar..
masa dok kt bus stop tu aku letak la kt bwh..
tb2 bas tu dtg dr arah sana..
apa lg terus la lari lintas jalan..
pak cik bas dh nk gerak tp munie smpt angkat tgn mintak pak cik tu tunggu..
kelam kabut naik bas then tb2 aku rasa something..
aku ckp kt munie..

"apasal aku rasa mcm kosong je tgn aku?"

terus aku pandang bus stop belah sana..
hahahaha..
tumbler besar aku yg penuh ngan air tu tertinggal kt sana..
aku hanya mampu melihat je..
xkn la nk turun then mintak pak cik tu tunggu aku amek tumbler tu..
free2 je kena gelak kt org dlm bas..
hehehe..

dlm ati risau gak tumbler tu hilang takut org ambik..
terus msg housemate aku..

"kak long tlg amek tumbler mumy kt bustop..tertinggal td"

masa kelas math housemate aku bg tumbler aku..
tp aku buang air tu..
tkt ada org minum dh air tu..
siap basuh ngan air panas kt watercooler lg..

kesimpulan nye..
ari ni pg2 aku dh buat lawak..
hehehe..
mcm2 bnda kelakar jadi..

2 kata-kata:

ana said...

nasib baik ada lg thumbler tu..klu tak melayang duit kena beli baru

faten edura... said...

hehehe..tau xpe kak..tp mmg kelakar time tu.. :P