Monday, April 25, 2011

pesta buku antarabangsa pwtc 2011



assalamualaikum..
pada ari jumaat malam akak aku cl..
dia ckp pesta buku kt pwtc utk tahun 2011 dh start..
tahun lepas aku g ngan dia..
tahun ni dia dh kawen n dia pn bz so aku xleh la g ngan dia dh..
maka dgn semangat berkobar2 aku menghasut kawan2 aku..
kehkehkeh..
akhirnya kak long ngan yah termakan hasutan aku..
actually diorang ni minat novel..
kt sana plak dpt diskaun then dpt jmpa penulis lg..
diorang pn excited la nk g..

so ahad kitorang g..
bertolak dr umah kol 9 pg..
smpai sana dlm kol 11.30..
naik ktm je..
smpai tu terus ke the mall..
isi perut dlu baru best nk pusing2 tgk buku..
of course la kitorang masuk karangkraf pny room..
naik gile kitorang tgk novel2..
bersempit2 lg..
kitorang dh rambang mata..
sume mcm best..
ada akak tu siap bwk bakul lg isi novel..

finally aku rembat satu novel..
sayangku merajuk-ayu emelda..
baru je abes baca td..
best n sgt suweeetttt cite dia..
lps beli tu aku g amek autograf kt ayu emelda..
siap bergambar lg..
dia suh tag kt fb..
balik tu aku upload gmbr n terus tag dia..
hehehe..

lps membeli belah tu kitorang g the mall balik..
makan tgh ari..
then xleh kuar sb ujan lebat sgt..
so pusing2 la kt dlm the mall..
snap2 gambar bagai lg..
dslr yah tu aku wat mcm hak aku plak..
hehehe..
bila ujan dh reda kitorang g ktm..
masa utk balik shah alam..
smpai shah alam dlm kol 6.30 ptg..
sgt2 penat..
kaki aku sakit..

hasil rembatan kami bertiga maka lahir la 5 buah novel..
irama semalam - DONE
sayangku merajuk - DONE
jangan bilang benci - BARU NK START
cinta 3 suku - BELUM BACA
juara carta cinta - BELUM BACA

jom layan gambar sikit..


aku ngan ayu emelda..

yah ngan HM Tuah Iskandar..




Saturday, April 23, 2011

cukup 3 kali maka korang perlu pindah

assalamualaikum..
ari ni cukup 3 kali aku keje ngan jabatan haiwan cawangan per"kucing"an..
hampeh gile rasanya..
ok2 start mula2 cite..
ada sekor kucen tu dok kt blok ni..
kucen tu xd org punya..
kitorang panggil dia comel..
ari tu si comel tu beranak depan umah kitorang..
dalam paper bag Parkson milik abg depan umah kitorang tu..
tp last2 diorang anak beranak pindah masuk dlm rak kasut kitorang..
ok leh sabar lagi..

tapi..
start 2 ari lepas anak2 kucen tu dh mula berak depan umah kitorang..
bau dia sgt la semerbak..
paham2 sendiri la eh bau taik kucen mcm mana..
housemates aku sume serender nk basuh bahan buangan anak2 comel tu..
so aku la gagahkn diri basuh sume tu..
ari2 diorang berak..
adoiiii...
tp ari ni..
diorang berak lagi..
kitorang g amek kotak kt kedai runcit and hajat di ati nk letak diorang sume kt mana2 tp bukan depan umah lagi..
aku dh penat nk basuh taik kucen ari2..
aku nk letak jawatan kt jabatan haiwan bahagian per"kucing"an ni..
sekian terima kasih..

p/s : pak cik cakap ni praktis sebelum basuh berak anak nt..hahahaha yela tu pak cik oi..

Friday, April 22, 2011

anak pak cik wahab

assalamualaikum..
nk cite pasal paper pg td..(xd kaitan dgn tajuk kn?hehehe)
paper QMT437 sgt susah..
aku siap sakit kepala lg nk jawab..
mmg ada soalan yg aku tinggal..
biasanya klu xleh jawab pn aku akan hentam smpai penuh kertas jawapan..
tp xleh penuh jgk kertas jawapan aku tu..
balik td ngan perasaan yg sgt frust..

lepas tu dpt msg dr classmate aku..
diorang ngadu kt lecturer pasal paper td..
yes lecturer pn terkejut dgn soalan yg kuar td..
lecturer pn x sangka soalan mcm tu yg kuar..
diorang akan bincang pasal ni antara lecturer nt..
hopefully graf utk markah paper ni turun nt..

masuk ke cite anak pak cik wahab plak..
heheheh..
sy syg anak pak cik wahab..
siapakah anak pak cik wahab????
rahsia..
hehehe..
hanya aku ngan anak pak cik wahab je yg tau..
(pak cik jgn jeles ya.hehehehe)

p/s : malam ni nk tgk cite 2 alam la..entah la best ke x..jgn smpai aku tertdo sudah la..

Thursday, April 21, 2011

sebelum study maka kite harus bercerita

assalamualaikum..
selamat pagi semua..
wah wah wah xpenah2 aku update blog pagi2 ari mcm ni..
klu ada pn leh kira agaknya bape kali je aku update di pagi hari mcm ni..

actually aku bangun di pagi hari mcm ni sebab esk aku ada paper..
so kena la study ye x?
tp sebelum study maka kite harus bercerita dulu..
malam td aku ingat nk update blog ni..
tp kepala sakit so aku xleh nk wat karangan..

aku nk share apa yg jadi kt aku ari ahad n isnin ari tu..
ari ahad aku mula la menggelabah katak siapkan sistem bas aku tu..
sebab isnin nk present..
soal hidup mati aku tu..
mcm biasa la bila keje x siap maka aku xtido la..
isnin tu ada presentation..
pg2 dh kuar..
tp turn aku petang..
ngan mata mcm panda aku g presentation..
tengok org lain punya project wat aku jadi seram..
sebab project aku x complete..

tunggu pny tunggu aku sempat lelap kejap dlm lab tu..
ngantuk gile..
tersengguk2 aku..
then smpai la turn aku..
teruk aku kena hentam...
dh nk nangis dh..
examiner aku mtk jmpa dia esk sb nk bincang pasal report..

balik umah kol 5 lebih tu pakat2 malas pk pasal result..
sume nk qada tdo..
dlm bas lg aku dh lentok2..
smpai umah aku terus bukak tudung..
baju kebaya presentation pn x bukak..
terus landing maut..
tdo..Zzzzzzzzzzzzzzzz
langsir ttp so dh mcm malam dh gelap aje..
umah sunyi je sume tdo kejap sementara tgu maghrib..
aku je sb cuti maka aku tdo la dgn aman..

tb2 fon bunyi..
jawab pn mcm mamai2..
aku smpt tny kol bape skrg..
kwn aku ckp kol 8..
aku bajet kol 3 dh time tu..
hahaha..
then smbung tdo lg smpai kol 11..
bgn2 rasa lapar..
nasib baik cik mun kuar..
kirim la mee bandung kt dia..
mandi then makan..
aku tdo balik kol 4 pg..

jmpa examiner then ingat nk jmpa supervisor tp puan lily dh balik..
esoknye baru jmpa puan lily..
dia ckp aku pny project lepas..
alhamdulillah..
aku dh penat nk ngadap coding bagai..
aku nk tumpu kt final exam skrg ni je..
esok paper 1st aku (OPERATIONAL RESEARCH)..
then 30hb (MATH LOGIC)..
last 4hb (WIRELESS)..

doakan aku ya kawan2..
aku nk abeskn degree ni dgn cemerlang..
insyaallah..

p/s : jom study smbil nyanyi.. :)

Saturday, April 16, 2011

dugaan lagi

assalamualaikum..
nk cite pasal dugaan aku sepanjang minggu lepas..
start selasa..
selasa aku xd kelas tp terpaksa g fakulti sb kena siapkan web project pny project..
tgh ari aku gerak g fakulti sb hetty, dirah ngan cik mun ada kelas smpai tgh ari..
tgh ari tu jgk la kejadian hetty "disimbah" air sabun oleh mak cik cleaner..
dr atas sb mak cik tu x nampak org kt bwh..
nasib baik sikit je hetty and her laptop tu kena air sabun tu..
then kitorang gerak g library buat keje kt sana smpai la malam..
siapkan documentation tu smpai pagi..
aku tdo kol 5 pagi..
bgn2 tu compile documentation dgn munie..
kelas kol 830 ya kawan2..
tp kitorang smpai kelas kol 10 ok..
nasib baik encik rais x marah..
aku ni as project manager mmg merapu meraban la kt depan cite pasal project ni..
at last aku ckp kt encik rais "bleh sy cakap BM?"..
hehehe..
lepas presentation tu sepatutnya kitorang ada kelas math tp satu kelas ponteng..
kitorang 4 org smbung siapkan project wireless kt library..

alkisahnya..
petang tu spek aku patah..
nyawa aku tu..
aku xnampak..
nk balik xleh sebab keje x siap lg..
pastu mlm tu pn x sempat nk g buat spek sb kena study utk test n kuiz..
2 ari aku xpakai spek..
sakit kpala aku..
khamis mlm jumaat baru la aku g wat spek dgn yah kt PKNS..
baik betul uncle tu..
dia siapkn spek aku cepat2..
jumaat pg dh siap tau..
tgh ari tu aku g amek n i've got my eyes back..

sekarang sume gh struggle FYP masing2..
aku dh fed up dh give up..
tp aku nk bagi kata2 semangat kt diri sendiri..
"sabar edu bertahan sikit lg..sikit lg nk abes ni"..
emmm...
pak cik sy plak xd 2 ari ni..
bosannye hidup xd dia..

p/s : to pak cik..trima kasih pasal malam td..seronok wat "pertandingan" dgn pak cik..hehehe

Saturday, April 9, 2011

again

assalamualaikum..
aku terpeleot (betul ke eja ni) kt depan kedai runcit..
terpelecok kot..
emmm..
sekian..

p/s : hari2 mesti ada bnda x elok jadi..adeyh..

Friday, April 8, 2011

aku jatuh lagi

assalamualaikum..
selamat hari jumaat..
alkisahnya ari ni aku xd kelas..
as usual hari utk aku basuh baju ialah ari selasa ngan jumaat..
maka ari ni aku mendobi mengerah keringat membasuh semua baju2 kotor aku..
lepas tu turun beli mkanan dgn yah..

dijadikan cerita..
aku masak air nk buat air masak..
nk letak dlm tumbler pink aku..
sekali tgn aku terkena air panas..
so tertolak la tumbler tu..
abes tumpah air..
menjerit aku..
yah keluar terkejut..
dia g amek kain buruk bg kt aku..
sekali aku xnmpk ada air kt depan..
apa lagi..
gedebuk aku jatuh mcm nangka busuk..
hehehe..
jatuh????
again?????
yes again..
bala ni bala ni..
kahkahkah..

adeh..
kena mandi bunga kot..
buang bala..
kehkehkeh..
mandi bunga sekali utk cepat jodoh la..
hahahaha..
what happen to u edu???
so clumsy lately..
adeyh..

Wednesday, April 6, 2011

nk mintak maaf lagi

mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..
mak cik mintak maaf..

p/s : sorry la korang sb byk sgt ucapan maaf ni..

bila si dia merajuk maka rasa mengantuk terus ke laut

assalamualaikum..
kali ni tajuk entry aku panjang ok..
emm guess what?
pak cik merajuk..
sebab apa dia merajuk?
mmg salah aku..
tp aku x sengaja..
aku ckp kt org lain bkn kt pak cik..
huhuhu..

p/s : pak cik..mak cik mintak maaf byk2..please?

Tuesday, April 5, 2011

tersangat la penat

assalamualaikum..
penat..
ni je aku leh ckp..
semenjak dua menjak ni mmg aku sgt penat..
tdo pn rasa x cukup..
g sana g sini..
buat itu buat ini..
siap report kena proceed ke poster..
poster anta tgh ari td then kena study math plak mlm ni..
esk test MATH LOGIC (bg aku math logic ni langsung x logic)..
yg masuk test ialah proving technique..
susah..
prove sana prove sini..
adeeeehhhhh...

presentation FYP lg 2 minggu..
lepas setel presentation FYP (masa tu tau la gred aku mcm mana nasib aku mcm mana) masuk exam week plak..
exam punya exam maka abes la 4hb paper aku klu ikut schedule..
time tu la klu leh tarik nafas lega sikit..
tp x lega sgt..
sb 16hb aku kena start kursus 3P (if permohonan aku berjaya la)..
then bertungkus lumus la utk 3P time tu smpai la tgh bulan 5..

sebelum presentation FYP tu mcm2 lg kena hadapi..
test wireless..
presentation site survey..
submit project web engineering..
quiz QMT..
test 2 web engineering..
emm tu je yg aku ingat..

lately ni aku asyik penat je..
bila ptg mula la bdn penat2..
baring2 then tertdo..
seingat aku lama sgt aku x tdo ptg..
sgt penat jd student tahun akhir..

tetiba teringat satu benda..
aku ada kawan baru..
kenal tgh ari td..
kt cafe..
aku tgh tgu hetty, dirah n munie..
then dia dtg nk tumpang mkn kt meja aku..
aku bg la sb diorang pn x dtg lg..
smbil tu borak2 la..
lama2 borak mula la mesra..
mcm2 borak..
then masa nk naik laman najib pn jalan sama2..
dia lawa tau..
putih..
mmg lawa..
x perasan dia kt fakulti sblm ni..
dia student pure math..
td masa balik pn terserempak dgn dia..
smpat bye2 lg..
hehehe..
aku klu dh mula bercakap dgn seseorang mmg akan jadi byk cakap la..

dh maghrib ni..
nk siap2 mandi solat then nk study..

Monday, April 4, 2011

clumsy

assalamualaikum..
wah2 speaking bagai plak aku nih..
(baru lepas menguap sambil menggeliat)..
penat..
siapkan final report FYP utk anta kt examiner..
mlm ni kena struggle buat poster plak..
adeh pak cik kena tolong mak cik ok..

malam td tdo kejap je..
hanya 2,3 jam..
lps tu bgn sambung buat keje..
benda yg paling ntah pape ialah aku ponteng sume kelas ari ni..
xsempat nk siapkn report tu..
sorry Dr,sorry Madam,sorry Puan..

dalam kol 3 kitorang gerak ke seksyen 2 utk binding report tu..
dijadikan cite masa aku nk lintas tu ada kejadian yg memalukn..
aku bajet aku lepas nk lintas tu..
sekali kete2 sume nk gerak..
aku stop angkat tgn..
jalan lg stop angkat tgn..
bdk2 lain kt belakang x lintas pun..
diorang gelakkn aku..
abg driver bas rapid leh gelakkn aku sambil tepuk tgn..
tp aku buat aksi bahaya kot td..
hampir kena langgar dgn teksi..
huhuhuhu..

kitorang mkn tgh ari dlm kol 5 ok..
penat lapo sume ada..
balik2 umah solat asar then aku tdoooo...
bgn solat maghrib tp badan still rasa lemau..
mlm ni buat poster..
malasnye..
esk kena kuar walaupun xd kelas..
byk keje nk kena setel..
penat badan penat otak..
semester yg paling penat yg penah aku lalui..

aku nk mandi solat isyak lepas tu sambung bekerja..
hopefully malam ni leh tdo awal..
tp esk rasa lega sikit sebab leh bgn lewat sikit..
sakit badan lagi..
malam ni pekena extend 2 biji la..

help me help me..

p/s : sy sgt suka usop wilca..ABP semalam mmg best gle time dia muncul..heheheh

Sunday, April 3, 2011

dugaan hidup

assalamualaikum..
kali ni isu serius sikit..
hehehe..
xd dh gelak2..

ari ni aku nk cite pasal dugaan hidup..
hidup ni x lepas dr dugaan..
semua nye nk tgk kte ni kuat ke x..
allah syg kte sb tu dia nk tgk kte kuat..
sb tu allah turunkn dugaan..
betul x betul x?

aku pn kadang2 x sabar dgn dugaan ni sume..
kadang2 aku menangis jugak..
kadang2 rasa jgk ya allah apa la salah aku smpai dugaan mcm ni..
tp kte kena pk positif..

kt sini aku nk share dugaan yg paling besar dlm hidup aku..
tahun 2003 aku kehilangan 3 org yg penting dalam hidup aku..
awal bulan 3 aku kehilangan atuk belah ma aku..
bulan 6 aku kehilangan abah yg tersayang..
bulan 12 aku kehilangan atuk belah arwah abah..
aku hadapi 3 kematian dlm masa setahun..
tahun tu jugak aku nk exam PMR..

paling aku sedih n down masa dpt berita arwah abah aku meninggal..
arwah meninggal tanpa sakit apa2..
kematian mengejut..
tambah2 lg time tu aku kt asrama..
aku x sempat jumpa arwah buat kali terakhir..
aku hanya sempat kucup dahi arwah yg dh terbujur kaku..
masa tu aku rasa dunia aku kelam..
seminggu yg pertama aku g sekolah aku rasa kosong..
aku pernah menangis dlm kelas tb2 masa cikgu mengajar..
cikgu aku stop mengajar n dtg tempat aku peluk aku..

alhamdulillah berkat doa kwn2 doa mak aku doa adik beradik n doa semua orang aku dpt hadapi dugaan tu..
and alhamdulillah aku dpt result PMR yg agak cemerlang..
aku dpt hadapi sume tu kn?
aku tau korang pn dpt lalui sume tu jgk..
yg penting tanam dlm ati kte yg kte leh buat semua tu..
mintak doa..
wat solat hajat..
mintak kekuatan..

aku akui kehilangan arwah abah byk ubah diri aku..
aku jadi kuat..
aku jadi berani..
aku dh x takut naik bas sorang2..
aku dh jadi berdikari..
dlu masa arwah ada arwah selalu cakap kt aku

"xpyh la naik bas ke apa..selagi abah ada abah akan anta"

lepas arwah xd aku jadi lebih berani nk berdiri kt kaki sendiri..
hubungan kitorang adik beradik jadi makin rapat..
especially aku dgn sorang abg aku..
aku dgn abg aku yg tu x rapat..
dlm setahun mmg bleh kira bape kali aku cakap dgn dia..
n dia mmg pendiam dgn adik2..
masa dia anta aku balik asrama..
dia tanya aku..

"ko ada duit x"?

ya allah..
mmg masa tu aku rasa nk menangis..
n memang aku menangis..
cepat2 aku angguk n aku naik bilik aku n aku terus menangis..
abg aku x pnah tunjuk yg dia care kt aku..
lps arwah xd dia mmg tunjuk care kt adik2 dia..
n smpai skrg aku jadi baik dgn dia..
pantang aku sakit sikit aku terus msg tanya dia aku patut beli ubat apa..
sb dia keje bahagian ubat2..

emm..
sebelum aku menangis baik aku stop bercerita..
hehehe..
aku nk tekankn kt sini yg dugaan yg kte dapat ni sebenarnya ada hikmah dia..
mmg ada hikmah dia..
lagi satu apa je dugaan yg kte dapat ni sebenarnya org lain lagi besar dugaan yg dia dapat (ayat belit2)..
contohnya aku hanya kehilangan abah tp ada org yg dh xd mak abah kn?
aku masih dikategori org yg bertuah..

last but not least..
teruskn hidup dgn senyuman insyaallah kte leh hadapi sume dugaan dgn cemerlang lg gemilang..hehehe

p/s : alhamdulillah aku leh lupakn ex aku dlm masa sebulan.after couple for 3 years.aku leh hadapi dugaan bila kehilangan arwah abah kenapa aku xleh hadapi dugaan clash dgn dia?dia sape utk aku amek masa bertahun2 nk lupa?

Saturday, April 2, 2011

jatuh menyembah bumi

assalamualaikum..
ari ni sabtu kn..
weekend kn..
tp aku???
ari ni ngan esk ada program finishing school kt fakulti..
betapa kitorang malas sgt nk dtg maka kitorang dtg lambat pg tadi..
lewat sejam weh..
kehkehkeh..

smpai2 tu diorang dh ckp lebih separuh dh..
ari ni sepanjang ari ceramah je..
sb tu aku smpat online sb aku bwk laptop smbil2 buat keje aku..
tp diorang yg bg ceramah ni gile muda weh..
baya2 aku xpun baya2 pak cik je..
that's mean dlm umo 25 je..
muda gile..sempoi lak tu..
agak enjoy la..

dijadikan cite..
masa nk rehat kol 1030 td kitorang jalan la ramai2 stu kelas..
diorang plak lalu area parking moto..
nyelit2 kt celah2 moto..
kt depan akim,din,munie..
hetty lak depan aku..
aku blakang skali..
sekali kain baju kurung aku sangkut kt moto sape xtau la..
aku terus xleh gerak then apa yg jadi????
aku jatuh menyembah bumi weh..
mcm sujud plak kt celah2 moto2 tu..
lutut aku jatuh..tapak tgn plak tahan atas jalan tu..
sakit gile weh..
masa aku jatuh tu aku panggil kwn aku..

hetty..hetty..hetty..

yg minah tu plak ingat aku panggil nape..
sekali dia pusing tgk aku dh kt bawah..
terus dia dtg tolong aku..
dia tanya..

mcm mana hang leh jatuh?

lepas tu..
kedengaran suara menyampuk dr belakang aku..

kain dia sangkut kt moto td..

ceh..ada lelaki yg x dikenali menjadi saksi kejadian memalukn tu..
adehhh...
munie ckp muka lelaki tu cemas gle lepas aku jatuh tu..
kahkahkah..
kt belah kanan aku plak ada sorang lagi lelaki yg x dikenali..
muka dia pn cuak..
hahahaha..
yg si akim mmg bantai gelak gile2 dh..
hahaha...
aku pn lepas bgn tu mmg gelak smpai berair mata aku..
(aku bygkn mcm mana klu pak cik ada td??sumpah dia gelak kt aku kaw2 nye)
aku bersyukur sebab x ramai org yg tgk aku jatuh td..
budak2 ni ngan 2 org yg x dikenali je..
hehehe..

gile kelakar kot..
tapak tgn aku ngan lutut aku sakit gile..
ni haa dlm dewan aku rasa sakit tgn kaki n bdn aku..
adehhh...
mcm mana la kain leh sangkut td..
malu + sakit..
pengalaman la ni..
bak kata achong xpela jarang hang jatuh2 ni..
kehkehkeh..
nasib baik achong xnmpk..
klu x mesti penuh notification kt facebook aku..
heheheh..

dahla xmo dh cerita pasal ni..
tiap kali ingat mesti aku gelak sorang2..
adehh...

p/s : selamat berhujung minggu semua..aku xleh enjoy weekend minggu ni.. :(

Friday, April 1, 2011

curi masa sekejap

assalamualaikum..
wahwahwah..
selalu la plak aku update blog ni skrg ya..
rajin bebeno ko ya edu..
kehkehkeh..

ni tgh buat system bas aku jgk sbnrnya..
curi masa sikit..
sb td aku letak gambar kt sebelah kanan blog ni..
klu sape2 perasan ada pertambahan 2 keping gambar yang baru..
motiff letak gambar tu????
haaa sila la tanya insan yg suka femes2 skrg ni..
hehehe..(ampon pak cik)

aku ada nk kena buat poster utk projek bas aku tu..
aku suh pak cik komen n bg pendapat pasal poster tu nt..
nk tau dia ckp apa?
berikut adalah perbualan antara kami..

mak cik : pck..nt pck tgk poster mck buat n bg komen n pendapat tau..
pak cik : ada gmbr pck x dlm tu nt?
mak cik : ni poster utk projek bas mck la..nk mck letak gmbr pck sbg driver bas mahligai tu ke?
pak cik : xkisahla..asal ada gmbr pck..hahaha

adeyh pak cik aku ni..
nt mck wat poster utk konsert pak cik nk?
pak cik kn suka nyanyi..
hehehe..
kt situ mak cik taruk gmbr pak cik byk2 tau..
lepas tu pak cik print then tampal kt dinding bilik pak cik tau..
ekekekeke...
sorry pak cik syg..
saje nk gelakkn pak cik..
bosan sgt wat koje ni..
xsiap2..
suh pak cik tolong tp pak cik jawab "bleh..mck tlg sambung bleh apa"
mak cik dh tau jawapan dia..
bleh blah kn pak cik kn.. :D

adeyh pak cik..
sejak 2 menjak ni mak cik asyik gelak kt pak cik je..
xpyh dh mkn chewing gum wat senaman pp..
gelak ngan pak cik dh wat mak cik bersenam pp sekali..
hehehe..
malas dh nk merapu..
blog mak cik ni dh mcm blog pak cik dh tau..
asyik2 pasal pak cik..
hehehe..

gudbye everybody..
nk sambung buat bas..
eh system bas..

p/s : semoga cakephp aku ni xbg aku masalah..

sume nk curang

assalamualaikum..
haishhh...
ni xleh jadi ni..
sume kwn2 aku nk curang..
adakah aku kena curang jugak????

ok2 sebelum tu sila tarik nafas dlu ya..
ini bukan la curang dalam perhubungan..
(pok cik..mok cik xkn menduakn dirimu..kahkahkah)

ni pasal final year project (FYP) la punya pasal..
sebelum ni aku n kwn2 aku decide nk develop system guna platform yg kitorang biasa guna..
tp ada plak khabar angin mengatakn kena guna framework klu x TL(tak lengkap ya kwn2)..
dalam erti kata sebenar xleh grad on time la sb kena extend stu sem..
kitorang ni mula la terhegeh2 guna framework yg nama cakephp tu dr bawah..
benda baru kot..
sume start from 0..
dh la aku x familiar sgt ngan language PHP ni..
xpe slow2 aku buat..
mmg cakephp ni byk bantu tp dia agak rumit n leceh sbnrnya..
sebab kitorang x familiar dgn framework ni sblm ni..

kitorang pny schedule nk kena present system masing2 pd 18hb April ya kwn2..
lagi 18 ari..
lepas tu skrg ni pakat2 nk curang dgn cakephp..
nk start balik guna dreamweaver which means dia still akan guna PHP tp dia xd framework la..
adakah aku kena curang jgk???
aishhh serba salah kot skrg..
dhla isnin ni kena submit final report utk bg kt examiner..
thats mean system kena siap before ISNIN..
diulangi ISNIN ya kwn2..

dijadikan cerita..
weekend ni sabtu ahad kitorang kena attend FINISHING SCHOOL..
dr pagi sampai petang..
dh tu bila masanye aku nk siapkn system bas aku ni????
adoyai...
masalah betul la..
aku tgk course2 lain xd plak kena wat final year project mcm ni..
klu ada kena wat final year project pn diorang present after final exam..
tu pn bukak booth je..
kitorang ni VIVA (student kena masuk bilik sorang2 n ngadap examiner2)..
dahla lagi 18 ari nk viva ni..
adeeyyyyyy...
ni dh bape kali aku mengeluh..

p/s : semoga aku diberi kekuatan utk abeskn sem ni..ya allah tolong la aku..