Monday, July 19, 2010

34th bon odori but it's my 1st bon odori

selasa lepas sensei bahasa jepun aku bgtau sabtu ni ada bon odori @ harvest festival bg orang jepun..sound interesting tp mcm berminat hanya aku, hetty ngan intan..emm bisa diatur..kitorang nk pergi..confirm..tempahan dibuat melalui facebook..balik umah aku bgtau housemate.diorang pakat2 nk g..so kitorang g la bon odori ngan bas uitm..free of charge..bon odori ni buat kt seksyen 21 je..ingatkan festival ni x dapat sambutan sb kitorang xd nmpk dia punya banner kt tepi2 jalan..tp bila smpai tu mak ai ramai gile org..masing2 pakai utaka @ kimono..rasa mcm dok jepun pulak..jalan jgn cakap..jammed..turun bas kitorang masuk bersesak2..dpt free kipas bon odori..yg menarik sgt kitorang dpt tengok ramai sangat org jepun yg datang..semua pakai utaka..chinese ngan melayu pun ramai pakai utaka..anak2 jepun yg kecik2 pun pakai..kejar2 sesama diorang.so cute..jalan2 kt booth makanan..tp takut nk makan..sume makanan jepun..xpenah dengar sume tu..was was nk makan..tp ada je org islam yg makan makanan tu sume..at last aku beli macha macha bun @ bun butter je kot sbnrnya ngan tuna onigiri..sb yg ni je aku rasa mcm selamat je utk dimakan..hehehe..beli minuman ngan makanan then ddk kt padang..org mmg ramai sgt2..xtau dtg dr mana sume org ni..sume pakat piknik atas padang..ada pentas kt tengah2 dgn gendang..tepat kol 7 ada pembukaan ngan gendang..menarik..then acara menari utk bon odori tu..ramai ikut menari keliling pentas tu..round ke 2 nani ngan intan join diorang..aku ngan yg lain ddk je..tp kitorang x sempat ngan round ke 3 sb masa tu kitorang nk balik dh..tp bon odori mmg BEST!!!!

jom tgk gambar..







3 kata-kata:

agym said...

wah~ ko pegi eaa~ hee~

faten edura... said...

mesti la..
sonok tau~
hehehe..

KizZ said...

wah..cam besh je..lau tau mst g..
em awak,lau jmpe kiz,tgo lah ea..
kitorg ni ssh nk cm org..