Monday, April 27, 2009

aLkiSaH @ NooDLe sTatiOn

hahaha..mula2 aku nk gelak puas2 dulu sbb bg aku cerita ni sgt kelakar...alkisahnya aku n family
aku bersantap kt noodle station sabtu lepas...abg aku yg belanja...dhla wat malu je sbb aku xtau
nk order apa..dh buku order dia tebal mcm kamus..x sempat aku nk pilih dia dh dtg...huhuhu...ni lom start cite lg..baru masuk mukaddimah dia...dlm 5 minit waiter yg agak hensem 2 blah setelah ambik order kitorang,ada one group of girl masuk..gaya dress mcm budak kl....ada sorang dak 2 kasut dia sgt cantik...hehehe..(aku bkn tgk kt muka diorang sgt pon)...bile diorang duduk 2,diorang bukak cite..volume yg paling kuat...budak sorang 2 cakap mcm noodle station 2 mak bapak dia pny...dgr diorang bercakap aku terkejut..diorang cakap kelantan beb..hahahaha...aku ingat budak kl td..dr cite diorang 2 aku dpt tau yg dak sorang 2 x puad ati ngan kawan diorang yg kt umah..pas2 die leh call n wat loudspeaker ckp gaduh2 ngan kwn die 2...cakap kwn die 2 talam dua muka la apa la..abes segala binatang dlm dunia ni dia hadiahkan utk kawan dia 2...hahahah..aku ngan akak ipar aku dh berapa kali wat muka bosan...yela..agak2 la nk bukak cite kuat2 pon..nk bukak cite pn g la kedai mamak 2 dik oi!!!mamak spicy 2 dekat je...saja nk publisiti murahan la 2...aku smpat ckp kt akak ipar aku "adik oi..balik la umah.esok sekolah.."pas2 kitorang gelak...hahahaha..dr kitorang makan smpai la kitorang balik 2,x abes lg persidangan diorang 2..masalah nye diorang x order satu hapa pon...huhuhu...waiter kt situ pn agaknya takut nk halau diorang..hehehe...

moral of the story : jangan la wahai kawan2 ku mencari publisiti murahan seperti itu..hahahaha

Wednesday, April 22, 2009

aKu Yg xTaU nK BebEl aPe.....

semakin nak abis praktikal semakin xtau nk bebel ape dlm blog nih...hehehehe...tp yg penting aku dh jd separuh waras dh sbb dk pikir pasal report n project..ahad ni aku ngan mira akan berangkat ke UiTM Machang..nk jmpe supervisor aku..dhla ERD xreti nk wat...tulung!!!!!!!kitorang kt klntn present 29 n 30hb..tp xtau lg sape yg present antara 2 hari tu..nanti kitorang akan dimaklumkan kemudian...takut wei..takut100x..huhuhu..sbnrnya aku byk bnda ni cite kt korang sume tp sume nye x terluah ngan kata2..hahahaha..waaaaaaaaa..mcm mane ni..esk dh last day aku praktikal.nway aku sedey gak nk tinggal TNB ni..wlpn aku x best dk sini...tp tahla..nt nk masuk degree pon aku takut gak..weii edu.ko ni asyik takot je (cakap kt diri sendiri)...dulu aku ada mslh ngan jiwa tau..hehehe..asyik nk tensen je.tp pas aku dgr ceramah dr fadzillah kamsah yg aku donlod sndiri,alhamdulillah aku ok skrg.. :)

p/s : to all my friends,aku rindu korang sgt2..korang rindu kt aku tk?

Wednesday, April 8, 2009

reunion budak2 praktikal...

tiap2 ari selasa kitorang selalu buat reunion kt MPKB(bangunan majlis perbandaran kota bharu)..kire tmpt mkn la..aku ngan mira (dr TNB) bersama2 pikah,hazrina,hanim n farah(budak Uitm Perak) yg mane diorang berempat adalah dr SUK(pejabat setiausaha kerajaan negeri kelantan)...tiap2 mgu kire dh jadi adat kitorang akan jumpe...tp esk kitorang nk jmpe lg..pikah ajak mkn pizza..xtau la jd ke tk...huhuhuh..ni beberapa gmbr yg smpt kitorang amik kt kedai mkn tanpa mempedulikan orang yg lalu lalang...heheheh

pikah dgn aku..saje je ajak aku posing ngan die..hehehe

hazrina bersama mira...
dari kanan..aku yg ngah mkn tetapi diajak bergambar,farah (budak uitm perak) yg kekenyangan manakala hazrina yg berada paling kiri antara kami..

pikah yg control cun sorang2..hehe..jgn marah pikah..
hazrina bersama separuh badan mira dan tgn farah nmpknya sedang menembak hazrina..nk bergambar lg ke farah?heheheh..

aku demam....

tanggal 3hb April 2009,aku telah diserang penyakit demam...bukan demam rindu...bukan demam Akademi Fantasia..juga bukan demam chikungunya..heheheh..tp serius,aku xleh bangun,,siap amik mc utk ari ahad..baring je manjang...pas2 mkn bubur nasi...nk tgk bubur nasi aku?aku smpt snap satu gambar bubur nasi aku 2...hehehe..tp sekarang aku dh sihat waalafiat..ngah berhempas pulas menyiapkan sistem..dgr cite budak kelantan present 29hb..gila awal..huhuhu..tp xtau la 2..khabar angin kot sbb budak pahang present 4hb Mei rasanya..
ni la bubur nasi santapan ku ketika demam..hehehe...

Thursday, April 2, 2009

tRaNsFoRMaSi??????????

ramai orang dk cite pasal transformasi sekarang..sape yg tgk blog oyie,oyie ada cite pasal transformasi die dr part1 smpai la sekarang...AF7 pn pasal transformasi..aku lak nk cite pasal transformasi SUPER JUNIOR...sape2 yg minat group korea msti kenal SUPER JUNIOR...SUPER JUNIOR lm sgt menyepi tnpa lagu baru..sekarang die dh kuar ngan lagu baru..tajuk sorry sorry n satu lg aku pn dh lupe..huhuhu...lagu ni best..cubela dgr..

video

yg aku nmpk ada transformasi ialah :

hee chul = dulu die nmpak cam pmpuan...sekarang die dh nmpk cam lelaki.n makin hensem gitu...

eun hyuk = dulu cam comot2 je..sekarang dh makin hensem seh..

kyun hyun = sama umur ngan aku tp sekarang nmpk mcm matang dh..

si won = die ada transformasi dkt rambut die..mcm kelakar sgt..hahahaa..ngan rambut pendek mcm 2 sgtla kelakar...

kang in = makin GEMUK!!!!mcm mane ni kangin???bahagia bersama kak de ek?hehehe..

shin dong = makin kurus la...agaknye isi 2 dia bg kt kang in sbb 2 kang in makin gemuk..hehehe

emm 2 je kot yg mengalami transformasi selepas setahun 6 bulan diorang break dr album baru...

tp...RYEO WOOK still x besar2...mcm mane ni munie?ryeo wook ko x besar2 ni..hehehe

bear BESAR???

semalam bersamaan 1/4/2009,aku ngan mira azman a.k.a kak long g berjalan2 ngan sesuka atinya lepas lunch..pas2 kitorang nmpak bear besar kt cermin tingkap parkway iaitu kedai yg menjual hadiah2 dan seangkatan dgnnye....so kitorang pn melangkah masuk...naik tgkt atas(dh la tangga die tggi gile)...mau gayat aku..huhuhu...nek atas 2 fulamak!!!sume bear kt atas...dari yg sebesar penyangkut fon 2 sampai la yg lebih besar dari aku(aku sebenarnya pn dh besar sgt..hahhaa)...tp bear 2 besar gile..ape lg menjerit la aku ngan mira....kitorang serbu usap2 bulu die..tgk harga...WOW!!!!RM299.90....gile seh..mahal nk mampus.tp padanla ngan size die yg besar lagi gedabak 2....dh puas belek2 kitorang pn nk blah...nk beli xd duit..tgu orang sedekah la bear besar mcm 2...nk beli x mampu..baru dua langkah aku berjalan,aku rasa mcm somrthing berlaku di belakang aku....cuak jgk...sbb kt atas 2 kitorang berdua je...pusing pny pusing rupa2nya slh satu bear besar 2 nk ikut aku balik....hahhah...dh siap sujud kt lantai pon...aku ngan aksi gelabah bersama mira cube angkt si gedabak 2 ltk atas tmpt die..tp x muat..smpai ada bear yg sama saiz nagn die jatuh jgk...then usaha pny usaha tp ttp x temui jalan penyelesaian,akhirnya aku ngan mira melangkah keluar ngan tanpa rasa bersalah...hahaha..aku tgglkan bear besar 2 kt atas lantai...dh sape suh besar sgt..nk ltk balik pn dh xleh da...smbil jalan 2 kitorang pk...agaknya ada cctv kt atas 2...tah2 akak yg keje 2 dk gelak kt kitorang ms kitorang ngah tertonggeng2 angkat bear besar 2...hahhah...ape lg gelak la kitorang si anak dara ni...tp aku smpt lg pk...(smbil snyum)..xd ke insan mulia nk bagi aku bear mcm 2...hehhe(kepada sesiapa yg berkenaan,sila take note)...hahhaha..gurau aje...