Sunday, September 20, 2009

kami beraya...


gambar family kami beraya tahun ni..

tanpa abg yoe,kak lilis,danial ngan hani kt johor..

tanpa abg chik,kak iza,akif irfan,deena ngan adam kt kepong..

kak yong and family dh balik td..

ni la kami yg beraya tahun ni..

mcm biasa...

xd org lain dh...

Saturday, September 19, 2009

selamat hari raya buat semua...

selamat hari raya buat semua..
ahi keluarga aku..
kwn2 aku..
semua yg mengenali aku..
syg sume...
slmt ari raya...
maaf zahir batin...
sekian...

Thursday, September 10, 2009

nak cite pasal balik lambat gak... :p

ari ni ada test economy..
kelas kol 5 smpai 7..
biasa klu lecture,prof bg balik kol 6.45...
smpai umah dok kejap terus buke..
tapi ari ni..
kitorang smpai umah kol 7.30..
buke kt bus stop..
hirup udara yg x segar..
(eh mcm la aku pose..hehehe)
smpai umah,osmet aku a.k.a yah dh tgu kt kedai mamak..
aku ngan osmet sorang lg merangkap classmate aku a.k.a munie terus ke kedai mamak..
nasib baik yah dh beli nasi lemak utk kitorang..
siap orderkan air sekali..
time kacih ya yah...
jasamu dikenang..
hehehe...
so mlm ni aku nk berlibur..
nk tgk movie kt laptop munie..
sbb ari ni aku ada 2 test..
mlm td tdo kol 4.30pg..
maka mlm ni harus berlibur..
esk kelas BEL xd..
so ada kelas AI jek..
so kol 10.30 leh balik umah smbg tdooooooo...
huhuhuhu..
p/s : aku x sabar nk balik kg..lagi seminggu..yeye..

Wednesday, September 9, 2009

09-09-09

tarikh yg lawa..
mcm aku..(hahahaha)..
ari ni..
aku kena submit report network configuration..

pg td aku menunggu any msg dr kwn2 or sensei aku..
memaklumkan sama ada kelas jepun aku ada ke tk...
dlm ati berharap semoga xd..
sbb klu ada kelas maknanya ada TEST!!!!
aku x study langsung..

so kelas jepun xd..
dtg kelas netsentrik kol 2 ptg..
belaja..
menahan boring..
tulis nota..
tengok muka classmate yg sorang2 mcm boring jgk..
muka xd perasaan sumenya..

then di kala ini..
next class after netsentrik..
kelas dynamic web..
lecturer ku udah masuk..
tp tgn masih lg laju menaip entry..

sudah2..
sila wat lab exercise..

p/s : ptg ni aku nk mkn nasi lemak tambah plus teh o ais..yahoo

Tuesday, September 8, 2009

blog aku kembali normal...

dulu blog aku xleh di comment..
ptt la xd org nk comment..
hehehe...
smpaila kak siti ckp yg blog aku xleh letak comment..
so kala ini..
time kelas network aku wat keje jahat..
aku ubah setting kt comment then aku post entry ni...
jahat kn...
huhuhuhu...
sekian..

p/s : sila la tinggalkan comment utk menguji keberkesanan benda alah ni..

Sunday, September 6, 2009

zaman hingusan...

pada saat ini aku xleh tdo...
online masuk blog tgk2 kak chik tag aku...
tibe2 rasa nk jwb tag dr kak chik..
huhuhu...
xpnah2 main tag2 ni..
1st time ni...

1) Siapakah name kawan rapat anda waktu kecil dlu?
ramai kwn rapat aku..aku pnah rapat ngan mazila,abg dia(iwe),pahmi,adik pahmi(cerah) ngan imi..pas2 aku mmg rapat ngan spupu2 aku...muni,noli ngan yana..

2) Apakah permainan mase kecik yang anda masih ingat?
main pondok2..main doktor2..main dekcok jgk(teng teng)...main doktor2..main masak2..

3) Kalau anda gaduh dengan kawan anda, apakah yang akan anda cakap kpd mereka?
"oyak ko ma ngan abah aku"...kdg2 aku nangis tau..pas2 aku akan nangis kuat2 sepanjang jalan nk balik ke umah..hahaha..bile ingat balik sgt kelakar..

4) Di kawasan manakah tempat feveret anda bermain?
belakang umah aku...umah nenek aku..tp paling xleh blah aku suka main pondok2 kt kubur dkt umah aku..siap pasang khemah lg..just x tdo kt situ je...esk nye main kt situ lg..

5) Apakah cita-cita anda semasa kecil?
aku sgt byk cite2..mula2 cite2 yg biasa bdk2 ckp la..dktr..pas2 tgk cite cina yg polis 2..nk jadi polis lak..tgk cite ni nk jd pramugari la..ntah pape tol..

6) Apakah rancangan katun yg anda gemari dan masih ingat sampai skrg?
aku suke cite cardcaptor sakura..betol ke aku eja ni?emm nasib baik aku xpanh bercite2 nk jd mcm sakura 2..hahahaha..lg aku suke doraemon,ninja boy...eh aku pn layan gak usop sontorian ngan keluang man..hehehe

7) Makanan ringan apakah yg anda akan borong di kedai?
aku suke beli super ring..super ring lazat super ring riang..super ring super jom bergembira..ari 2 senior aku nyanyi lagu ni..xleh blah tol..

8) Nyatakan rakan zaman kanak-kanak anda yg anda teringin jumpa skrg?
sume aku dh sll jmpe..hehehe..dk sekampung je kot..tp rapat dia dh x mcm dulu..skrg mcm segan2..aku pn jarang dk umah..dr form 1 smpai skrg dk hostel je..yg sll jmpe pn sepupu2 je la..

9) Apakah gelaran anda semasa kecik?
paten..(faten)..2 je kot..hehe lupe..

10) Siapa yg mahu ditag?
aku nk tag sume org..
>munie
>kak long
>oyie
>ajim
>adaf
>kak siti
>kak husna
>kak ijan
>emm sape lg ek?
>sume yg baca blog aku....

finally..berjaya gak aku jwab tag dr kak chik ni..hehe..nk tdo la..dh lwt ni..gud nite sume..muaaaaahh.. :p

Friday, September 4, 2009

sleepwalking murder...

entry aku kali ni tajuk dia ye2 je english..sekali dia pny isi amek ko bm je kot...hahaha..
ni ha aku nk kongsi ngan sume pasal "sleepwalking" ni...
dulu2 aku xtau n x kisah pn pasal bnda ni..
tp bila aku kn find satu tajuk utk presentation,aku jmpa tajuk ni...
"sleepwalking murder"...
ngeri kn..
org yg jalan smbil tdo ni agak bahaya sebenarnya...
silap2 ari bulan leh terjun koridor..
mana tau kn..yela dh x sedar..
aku ada kwn masa kt mrsm dulu..
budak2 ni ckp dia suka jalan smbil tdo...
tp xd la dgr2 cite yg dia terjun koridor ke apa ke..
kiranya x smpai tahap merbahaya lg la...
tp utk pengetahuan korang..
sleepwalking ni leh smpai membunuh org tau...
mgkin kita x tau sbb kt malaysia mgkin xd kes ni
(atau aku je yg xtau..huhuhuu)
tp artikel yg aku jmpa smlm byk sgt cite pasal ni...
cite ni dlm Oktober 2003..manchester..
ada sorang lelaki nama Jules Lowe..
dia bunuh ayah dia ms dia ngah tdo...
ngah tdo ni leh bgn pas2 kuar bunuh ayah dia..
ikut statement dia 2 dia mmg xd masalah ngan ayah dia..
tp 2 la dlm keadaan x sedar pn kita leh wat bnda yg kita x sangka..
tp dia dibebaskan dr tuduhan 2 sbb dia ms 2 ngah tdo n dia pn x sedar..
cite kedua...
kt mana pn x ingat..thn 1997..
yg ni lg tragik...
Scott Falater bunuh bini dia dlm keadaan x sedar jgk..
ms ngah tdo...
tp dia bunuh isteri dia sgt kejam...
dia tikam 44x then dia buang bini dia dlm swimming pool..
ada saksi nmpk kejadian 2...
lps dia bunuh bini dia,dia tukar baju...
letak baju yg penuh drh 2 dlm boot kete dia then dia tkr pakai pijama balik...
pisau ngan brg bukti lain dia letak dlm tupperware then dia sorok dlm boot kete gak..
pas setel sume dia g tdo...
bila tgk cara dia bunuh 2 mcm dia sedar kn..
tp makhamah lepaskan dia..
mgkin betul la dia 2 betul2 x sedar...
tp ni la..
sgt bahaya klu dh kronik smpai mcm ni kn..
"sleeptalking" pn bahaya...
hehehe...
buatnya mengumpat org yg kita x suka dlm tdo mau tempah maut..
pas2 buatnya org 2 dk ngan kita gak...
hahaha...
tp sblm tdo 2 baca la ayat2 suci skit..
mintak jauh dr sume masalah 2...
takat ni je la entry kali ni..
xtau nk tulis apa dh..
nk pikir menu berbuka lak ni..
hehehe..