Friday, July 31, 2009

jokes to make you laugh...

Satu hari ketika baru saja tiba dr kuantan, aku singgah sekejap di KlCC.Aku ada something utk dibeli. Ketika aku sedang melihat brg dikedai,tiba-tiba perut aku terasa memulas.Apalagi aku pun terus bergegas ke tandas kat level satu.Masuk saja kat situ,aku tengok ada 3 bilik air.Satu tu bertutup,so aku pegi yg disebelahnya. Baru saja aku duduk,aku terdengar suara dari sebelah "Haa,camna sekarang ?" Aku pun bukan suka nak berbual ngan org yg aku tak kenal kat tandas tu.Ntah camna, akhirnya aku balas juga "Ok gak ler" Kemudian suara tu bertanya lagi "Ko nak gi mana ni??" Iskk..Aku mula rasa musykil skit..tapi aku kata "Aku nak balik, singgah sini nak beli brg sikit" Lepas suara tu bertanya lagi "Bila ko nak gerak ni??" Aku selamba jer kata. 'Lepas aku sudah ni,abis beli aku chow la". Kemudian aku terdengar lagi suara org sebelah tu berkata "Hei,aku call balik ko lepas nilah,tiap kali aku tanya soalan kat ko, mamat bodo sebelah aku ni asyik jawap jer!!!

Moral: jangan menyampuk time orang bercakap...

Sunday, July 19, 2009

pak cik itu sgt kejam!!!

ari ni aku g pasar pagi kt area shah alam with my "abang"..
saja nk kenalkan aku ngan suasana baru kt sini..
tp ni bkn cite yg aku nk bgtau..

td masa kitorang tgh makan...
ada sorang pak cik pengemis tiba2 jatuh sebelah aku..
aku terkejut...
tergamam..
ingatkn kenapa..

then aku tgk pak cik yg menjual kt gerai sebelah gerai yg kitorang mkn 2 marah2..
rupa2nya dia yg tolak pak cik 2..
tp aku x rasa dia tolak..
dia mcm humban pak cik pengemis 2...

pak cik pengemis 2 jatuh td..
siku dia abes kena habuk2..
daun2 kering...
dekat kening dia mcm berdarah sikit..
agaknya terseret dkt divider 2 sikit..

aku nk nangis td bila tgk pak cik pengemis 2 dibuat mcm 2..
mgkin pak cik pengemis 2 gila...
tp dia pn ada ati perasaan kn...
masa dia bgn 2 dia sapu siku dia...
sapu mata dia..
mgkin dia nangis td..
tp bila dia bgn terus dia jalan mintak ngan org lain..

aku terus stop mkn..
terkejut..
yg aku tau aku terus xleh mkn..
kesian sgt kt dia...
kenapa pak cik gerai 2 sgt kejam?
xleh ke bg sikit kt pak cik pengemis 2?

pak cik gerai 2 sgt kejam bg aku..
mgkin situasi ni sgt biasa kt sini..
tp ni pengalaman pertama aku..
pertama kali aku tgk..
dan aku rasa pak cik gerai 2 sgt x wajar..
aku ckp kt diri aku yg aku xkn jejak kaki kt gerai pak cik 2..
dia sangat kejam...

p/s : aku sgt sensitif kan?huhuhuhu