Saturday, May 21, 2011

sekembalinya cik puan faten edura

assalamualaikum..
jangan sesape ada muntah baca tajuk entry aku ya..
yela xd angin ribut tetiba dpt title cik puan..
kehkehkeh..
skrg ni simpton kemalasan meng"update" blog sgt la ketara..
ni nk mandi n makan pun malas..
adehh apa la nk jadi cik puan faten edura oi..

sekarang ni budak2 uitm sume cuti semester..
cuti panjang woo bulan 9 lps raya ni masuk sem baru..
tp haku???
masih berada di shah alam demi sebuah certificate..
certificate yg akan ikhtirafkan aku sbg developer web yg berjaya..
cewahh betul ke apa aku ckp tu?
tp aku mmg berada di sini utk training for asp.net developer..
untuk microsoft punya certificate..

ari pertama n kedua training utk softskill..
cara nk tingkatkn keyakinan bagai la..
then macam2 la..
ari 1st aku g kursus tu mmg balik tu terus pengsan!!!!
kol 9 mlm aku dh gol..
kelas everyday kol 9 pg smpai 5 ptg..
klu gini gayanye mcm mana aku nk keje nt?
pastu klu kawen nk balik uruskn umah lg?
klu dh ada anak uruskan anak lg?
wah pengsan2..
tp aku tabik la kt akak2 yg bekerjaya ni..
yg ada family..
lps balik keje leh uruskan rumahtangga ni lg..
agak2 aku leh x jadi mcm diorang satu ari nt?
insyaallah ye x..

so ari minggu yg permai ni aku nk rehat puas2..
nt la aku cari idea nk bebel apa kt blog ni..
haa pok cik yg femes tu baru sembuh demam..
gile lama dia demam kali ni..
risau jadi pape je..
adeh pok cik pok cik..

p/s : next entry xtau bila plak..dia kena tgk kerajinan cik puan faten edura ni.. =)

Monday, May 9, 2011

cun selalu

Aku Suka Bila Kau Ketawa
Kau Buat Aku Senyum Ke Telinga

Aku Suka Bila Kau Tersipu
Merah Muka Hendak Sembunyi Malu

Aku Disini Dengan Kamu
Kalau Boleh Biar Selalu
Kerna Kau Kini Ada Dalam Hatiku

Hanya Kau & Aku Sentiasa
Pedulikan Apa Orang Kata
Kita Berdua Sama Saja
Hanya Ingin Cari Bahagia
Aku Jumpa Waktu Kita Bersama

Buangkan Tisu Basah Airmata
Pimpin Tanganku Untuk Selamanya

Jangan Biarkan Hati Kamu Resah
Kasih Aku Temu Percayalah

Hanya Kau & Aku Sentiasa
Pedulikan Apa Orang Kata

Kau Dalam Diri Ku Selalu
Engkaulah Yang Aku Mahu

Hanya Ingin Bersamamu…
Hanya Ingin Bersama Kamu….

p/s : lagu ni ditujukan khas buat insan tersebut.. :)

Monday, May 2, 2011

rezeki nasi goreng pataya..

assalamualaikum..
alkisahnya ari ni gigi aku x bape sihat..
so aku nk ngelak dr makan nasi la konon nye..
so td malam aku makan roti je..
tp dasar perut org melayu aku so aku kena makan nasi jgk..
x jalan la klu isi perut ngan roti je..
hehehehe..

kol 1.00 pg aku ajak kak de teman aku makan..
sebab aku mengidam nk makan nasi grg pataya..
xtau nape dr ptg td lg aku rasa nk makan sgt nasi grg pataya tu..
mcm x nyempat2 tgu esk je..
so kak de pn teman la aku turun makan kt kedai bawah tu..
sabar menanti ye kwn2..
dh xd org dh time kitorang g tu..
so x tgu lama la..
dh org x ramai aku pn makan gaya bebas la..
kaki letak atas kusi depan..
mula2 aku order nasi grg pataya ngan limau suam..
kak de order teh o ais je..
then kak de tambah order sup ayam..

makan pny makan..
kenyang dh so nk naik atas la..
kitorang pn g la kt kaunter nk bayar..

aku n kak de : sebut apa yg kitorang makan td..
pak cik cashier : dh ada org tlg bayarkan dh korang pny..
aku n kak de : hah?sape?
pak cik cashier : lelaki yg dua org pakai baju oren td.naik moto.korang kenal x?
aku n kak de : x kenal.biar betul pak cik?
pak cik cashier : pak cik ni org meniaga.xkn nk tipu kot pasal duit ni..
aku n kak de : terdiam..then kitorang ckp xpela pak cik.terima kasih..

what???
sape la baik ati sgt tlg bayarkan td ek?
masalah nye kitorang x kenal pn sape diorang..
mmg aku ada tgk kt diorang 2 org tu td..
tp x sangka la diorang tlg bayarkan plak..
kira mintak halalkn la ya..
klu jmpa tgh jalan pn kitorang x kenal tau..
terima kasih la ya..

p/s : tb2 rasa mcm adegan dlm drama atau filem.hehehe

cinta

Jika kita mencintai seseorang..

Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencuba.
Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.
Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan.
Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati.
Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya.
Pada saat itu, tiada guna penyesalan karana perginya tanpa berkata lagi.

Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.

Hati-hati dengan cinta, karana cinta juga dapat membuat orang sehat menjadi sakit, orang gemuk menjadi kurus, orang normal menjadi gila, orang kaya menjadi miskin jika cintanya itu disambut oleh para pecinta PALSU.

Siapapun pandai menghayati cinta, tapi tak seorang pun pandai menilai cinta karana cinta bukanlah suatu objek yang boleh dilihat dari mata kasar, sebaliknya cinta hanya dapat dirasakan melalui hati dan perasaan.

Cinta sebenarnya adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan.

Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan didalam dirinya. Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

Bercinta memang mudah, untuk dicintai juga memang mudah.
Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.

Sunday, May 1, 2011

sakit gigi =(

assalamualaikum..
waaaaa rasa nk nangis..
aku sakit gigi..
ari2 aku sakit gigi..
rasa nk cabut je..
tp takot..
hehehe..

skrg dh ok dh..
dh x sakit dh..
lepas ckp fon ngan pak cik terus x sakit (padahal aku dh telan panadol sblm tu.kehkehkeh)..
saje nk buat pak cik perasan yg mak cik sakit gigi sb rindu..
hehehe..

exam aku tinggal 1 paper lg..
2 paper dh lepas..
dh selamat dh..
selamat jawab la..
betul ke idok tu x tau la ye..
lepas abes exam aku xtau la bleh balik kelantan bila..
sebab aku kena siapkan report project aku n kena buat hard cover..
kena repair report lama n aku x sentuh pape lg..
xtau la nk balik kelantan bila..
dh jmpa ma ari tu..
lega dh sikit dari menanggung kerinduan ni(eceh ayat.. =p)..

plan dlm kepala dgn budak2 ni gila banyak..
plan nk abeskan masa bersama2 before masing2 enter job environment..
lepas ni mesti ssh nk lepak sama2..
klu jmpa pn time kawen diorang la nt kot..
i'm gonna miss u guys..
aku mesti rindu suasana dlm kelas..
suasana lepak makan sama2..
suasana buli membuli bersama acong..
gelak kuat2 kt lama najib..
bergosip..
dgn budak umah lg la..
nt mesti rindu nk wat lawak gile2..
rindu nk lepak kedai mamak smpai awal pg..
rindu nk meronggeng sama2..
alahai..

hopefully paper wireless nt x susah..
aku nk score final exam ni sb FYP aku teruk ari tu..
huhuhu..

p/s : tiba2 aku rasa diri aku dh tua..23 tua dh ke ek??