Wednesday, March 30, 2011

alkisah seorang mak cik..

assalamualaikum..
ari ni tukar tajuk ya..
alkisah seorang mak cik plak..
pak cik sila jgn tamak nk bolot populariti kt blog ni..ekekeke
mak cik pn nk femes gak hokey..
hehehehe..

kite bukak cite mak cik di pagi hari ni..
malam td mak cik tdo lambat dgn org tu (sape ek?ce teka ce teka)..
so dua2 tdo lambat..
pak cik dh la keje awal pagi..
tugas mak cik sekarang adalah kejutkan pak cik di pagi hari dgn nada lemah lembut (konon la kn.. :P)
oleh kerana dua2 tdo lambat mlm tadi akibat bergosip maka dua2 terlajak bgn pg tadi..
hambek ko..kehkehkeh..
kol 6.21 mak cik tersedar terus bingkas bangun..
capai fon n terus kejut pak cik..
adeh x bgn plak dia ni..
risau wehhh...
xpasal2 dia x g keje..
alarm aku agaknya bunyi bisik2 kot pg td sebab tu aku x dgr (alasan)..
kejut pny kejut pak cik x angkat fon..
adeh..
kepala aku plak pening hanyut sb bangun terkejut..
terpaksa ponteng kelas encik rais yg hensem tu..hehehehe
last2 pak cik msg ckp dia g keje tp lambat sikit..
adeh bersalah nye aku pd nye..

g kelas td belajo mcm biasa..
math logic yg bg aku x logic langsung..
then tgh ari tu after lunch aku gigih siapkn slide utk presentation FYP..
adoii gile risau takut lecturer tanya byk..
dh lepas tu rasa sgt2 lega..
balik2 umah rasa pnt gile..
kol 8 aku tdo jap smpai kol 830..
bgn2 capai fon tipon ke pak cik..
demam balik plak pak cik sy tu..
lepas bgn tu terus x ngantuk..
bosan la pulok..
adeh pak cik xdok nk gosip2 lg..
ni pn entah mano la pak cik sy tuh..
malas nk kacau..

p/s : pak cik oi sembuh la cepat..nk gosip2 ni.kehkehkeh..

Monday, March 28, 2011

alkisah seorang pak cik..

bismillah..

fuhhhh (gaya meniup habuk)..
hehehehe..blog aku dh bersawang gile dh ni..
lupa dh kurun ke bape aku last update blog ni..
sabo jela ya..
aku klu bkak blog jz blogwalking jela..
tgk resepi..baca entry org..
komen2..
kt blog sendiri????
ada aku update?
hehehehe...

ni aku nk melaksanakan hajat ati seseorang..
selepas org itu mengetahui aku ada mempunyai blog,dia suh aku cite pasal dia dalam ni..
untuk menaikkn peratusan..
peratusan apa?
rahsia..hanya aku dgn dia je tau..kehkehkeh..

di sini aku nk kenalkan satu watak baru utk blog ni..
aku panggil dia pak cik..
n dia panggil aku mak cik..
motif panggil aku mak cik???
sb dia kata aku ni kuat bebel..
wahahahahaha..

ok2 back ke cite pak cik ni..
pak cik ngan mak cik ni kawan rapat..
bak kata pak cik, mak cik ni assistant dia..
assistant x berbayar..
kitorang ni jenis sekepala..
mungkin..
tp mak cik mmg senang sgt kawan dgn pak cik ni..
kitorang mmg akan borak lama2 pastu sume cite kuar..
lagi stu pak cik ni suka layan kepala mak cik..
mak cik bebel apa pn dia mesti dgr..
pendengar yg baik mungkin..
hehehe..
tp klu pak cik ni ada bnda nk cite mmg mak cik terdiam la..
pak cik cakap dia ni pendiam tp bg mak cik xd nye..
klu dia ckp mmg snyap la mak cik ok..
hehehe..

kesimpulan nye mak cik mmg suka berkawan dgn pak cik..
n mak cik tau pak cik syg mak cik kn..
kehkehkeh.. (saje nk wat ayat ni sb nt pak cik akan baca entry ni kn pak cik kn hehehe)
and ari ni pak cik demam..
kesian pak cik..
pak cik sembuh cepat2 ya..
cayang pak cik..hehehe

p/s : pak cik..sila bgtau berapa peratusan yang mak cik leh dpt dr entry ni..hehehe