Monday, January 24, 2011

kesian anak aku..

malam td akak aku cl..
masa tu jam kol 10.30 ++..
ingatkn saje2 call..
sekali aku dgr suara anak aku (khairina)..
khairina ni anak buah aku sbnrnya (propa je ckp anak aku)..
tp dh muka dia dh mcm muka aku ada baiknya jgk aku ckp tu anak aku gak kn..
hehehe..
emm back to the story..
khairina ckp pelat lg..
dia jz panggil2 nama aku je..
ms aku ckp ngan kakak aku tu aku tny..

"weh..mu g umah kak nurul (ibu khairina) ke???"

kakak aku ckp..

"khairina masuk spital..aku tlg jaga dia la ni..kak nurul kijo"

what????
aku baru jmpa kakak aku ptg tu kot..
masa tu khairina xd pape lg..
kakak aku ckp nt dia bgtau aku nape khairina masuk spital..
lps tu aku msg dia tp dia x balas..

tgh ari td la masa aku cakap ngan mak aku..
mak aku cite..
bla bla bla bla bla..
cissss..
tb2 aku nk berubah jadi incredible hulk kaler pink..
kesian anak aku..
hopefully sume tu x betul..

Sunday, January 23, 2011

lama x update..

lama aku x update blog ni..
sbnrnya xtau nk cakap apa..
entahla..
cuma aku harap semuanya berjalan dgn lancar..
semua yg baru bermula skrg..
insyaallah..

Wednesday, January 12, 2011

permulaan hari yang kelakar..

ari ni kelas aku start kol 8.30..
jam berbunyi kol 6.30 tp mcm sayup2 je..
tu pun nasib dgr..
klu x dgr??
siap sume kuar umah ngan munie dlm kol 7.50..
jalan slow2 ala perempuan melayu terakhir..
smpai dpn tajmaah (kedai mamak depan umah)..

"teet..teet (msg munie masuk)"

serentak dgn tu fon aku dlm beg vibrate..
aku capai hanset then baca..
baru siap baca..
tiba2 kedengaran..

"edu.. (suara munie memanggil)"

yes..
cuba teka kitorang dpt msg apa?
hehehehe..

"dear CS2316A students, 8.30am class was cancelled and bla bla bla.from (lecturer kitorang)"

adoii..
kenapala x dpt msg ni awal sikit..
xd maknanya kitorang nk naik balik kt atas..
next class kol 10.30..
kitorang pn ddk la kt playground smbil memikirkan hala tuju selepas ni..
klu g fakulti mcm xtau nk buat apa je..
last2 kitorang decide nk bfast kt tajmaah je..

kt tajmaah..
aku salah order..
sgt malu..
hehehe..
xmo ckp apa yg salah nye..
biarla aku ngan munie je yg tau..
hehehe..

dh kenyang isi perut..
time to go to class..
tgk jam..
8.50 (awal lg)..
kitorang tgu bas belah sana (sape2 yg dok sni tau la mcm mana jadual arah bas rapidkl tu)..
tp bas xdtg2..
so kitorang pindah balik belah sini tgu bas..
aku g kelas mmg bwk bekal air masak stu tumbler besar..
masa dok kt bus stop tu aku letak la kt bwh..
tb2 bas tu dtg dr arah sana..
apa lg terus la lari lintas jalan..
pak cik bas dh nk gerak tp munie smpt angkat tgn mintak pak cik tu tunggu..
kelam kabut naik bas then tb2 aku rasa something..
aku ckp kt munie..

"apasal aku rasa mcm kosong je tgn aku?"

terus aku pandang bus stop belah sana..
hahahaha..
tumbler besar aku yg penuh ngan air tu tertinggal kt sana..
aku hanya mampu melihat je..
xkn la nk turun then mintak pak cik tu tunggu aku amek tumbler tu..
free2 je kena gelak kt org dlm bas..
hehehe..

dlm ati risau gak tumbler tu hilang takut org ambik..
terus msg housemate aku..

"kak long tlg amek tumbler mumy kt bustop..tertinggal td"

masa kelas math housemate aku bg tumbler aku..
tp aku buang air tu..
tkt ada org minum dh air tu..
siap basuh ngan air panas kt watercooler lg..

kesimpulan nye..
ari ni pg2 aku dh buat lawak..
hehehe..
mcm2 bnda kelakar jadi..

Friday, January 7, 2011

i'm back

salam semua..
lama sgt aku x update blog ni..
sgt2 x sempat..
blog2 yg aku follow pn x terbaca..
anyway happy new year (walaupun dh agak terlambat)
nk share kisah new year aku utk tahun ni..

31hb Disember 2010
aku bertolak dr kelantan ke shah alam dgn bas..
bas tu sgt laju..
bwk dgn merbahaya kot..
kecut perut aku..
dhla ujan time tu..
tp alhamdulillah slamat smpai shah alam..
smpai shah alam dlm kol 7.30 mlm..
mlm tu mkn dgn kwn2 kt restoran dpn umah..
then kitorang (aku,nani ngan ain) g icity nk smbut new year..
dlm kol 11 kitorang g sana..
jalan kaki je sb dekat sgt ngan umah aku..
mak ai ramainya org..
jalan2 tgk booth kt situ..
terserempak ngan tiz zaqyah..
dia lalu sebelah aku tp aku x perasan..
ain ngan nani yg perasan..
then tgk firework..
sgt2 best..
balik umah terus lps tu..

1hb Januari 2011
keluar g plaza alam sentral dgn nani ngan kak long..
cari barang..
then balik sunway umah kakak aku..
tolong dia mengemas umah baru dia..

2hb Januari 2011
pagi2 dh kuar g KL..
g sogo sb nak cari barang hantaran utk majlis akak aku nt..
jalan kaki merata..
penat sgt..
g putra beli tiket balik kelantan..
then baru balik shah alam..
naik train dgn org yg sgt ramai..
kakak aku turun seri setia then aku turun shah alam..
smpai umah dkt kol 7..
sgt penat..
esknye kelas..

kesimpulannya awal tahun aku utk tahun ni sgt penat..
azam tahun baru??
mesti la ada tp biarla rahsia..hehehe
sekarang bila dh start sekolah ni mula la risau pasal final year project..
nk abeskn sem last ni mcm mana la..
risau..
semoga semuanya berjalan lancar..

p/s : mlm ni balik kelantan..dgn bas lg..doakan aku selamat smpai.. :)