Sunday, December 12, 2010

perasaan ku berbaur (ayat xleh blah ok)

cmskrg perasaan aku ada mcm2..
happy..
bahagia..
risau..
sedih..
marah..
merajuk..
emm apa lg ya?

sebab?
sebab ada org suka main tarik tali dgn aku..
sebab risau kt final year project aku..
sebab mcm2 la..

mcm xd mood nk menulis tp gatal nk menulis..
hehehe..

facebook pn entah pape dh skrg..
mcm2 pesen design..
pastu ari2 aku buat benda yg sama je..
pastu 3,4,5 (sambung sendiri la)..
hehehe..

malas dh nk merapu tanpa hala tuju..
noktah.

Thursday, December 9, 2010

alhamdulillah :)

alhamdulillah result aku utk sem ni ok..
walaupun x deanlist tp aku bersyukur..
sebab masa final exam ari tu aku x yakin jawab soalan tu..
tp alhamdulillah aku lepas semua paper..
alhamdulillah jgk..
sb aku dpt check result aku jgn jayanya (ayat skema manjang)..
mmg line sikit bz tp aku lepas check result aku..
sebab skrg ada kwn2 aku x lepas lg check result diorang..
apa kes ngan server uitm pn xtau la..
link exam result hilang..
xpenah2 uitm wat magik mcm tu..

alhamdulillah.. :)

Tuesday, December 7, 2010

kisah kawen

tiba2 terfikirkan pasal kisah nk kawen..
sb ada kwn2 aku yg dh nk kawen n kakak aku pn nk kawen gak..
sb kisah kawen ni ada byk pendapat sebenarnya..

first..
kawen ni sbnrnya wajib akad nikah je kn..
duit hantaran n hantaran yg mahal2 tu xd pn xpe..
tp org sekarang asyik tgk pd duit hantaran n hantaran2 tu sume..
akan dgr la kt mulut2 org yg dtg masa kenduri..
"berapa duit hantaran dia?"
"eh..xd duit hantaran ke?"
and mcm2 la kn..
aku pnah dgr dlm radio yg skrg org asyik berhutang utk kawen..
lps kawen pakat2 sengsara nk bayar hutang kawen..
semata2 nk nmpk grand kenduri tu..
and semata2 nk ttp mulut org yg akan bercakap2 nt..
klu xd hantaran ke apa ke nt org akan ckp..
"ada pape ke yg jadi?"

second..
ada aku baca dr blog kawan aku sendiri..
kawen ni kita nk grand2 sebab kita kawen sekali seumur hidup..
masa tu la kita nk wat majlis yg grand2..
mcm skrg org nk buat majlis kawen atas udara la dlm air la..
sb majlis kawen tu sekali je dlm hidup kte..
x salah jgk kn klu nk buat mcm tu..
betul jgk pendapat mcm tu..

tp utk pendapat aku..
ukurla baju di badan sendiri..
kalau rasa mampu nk buat grand2 xsalah nk buat grand2..
tp klu x mampu cukup la sekadar yg wajib tu..
mulut org mmg xleh nk tutup..
biarla org nk ckp apa asalkan kita tau benda yg sebenar..
mmg betul kawen tu sekali seumur hidup tp xkn la kita berhutang sana sini kerana ORANG LAIN..
kalau mampu x salah nk wat majlis grand2 ala2 WEDDING OF THE YEAR..
klu x mampu x salah jgk nk wat biasa2...

bagi aku plak..
kalau bleh aku xnk bersanding2 ni..
just cukup wat sederhana..
kalau bleh xnk kenduri besar2 sgt..
cukup la wat kenduri kesyukuran + tahlil je masa aku kawen tu..
xnk persalinan byk2 ni..
cukup satu persalinan je..
tp ni perancangan skrg la..
calon pun xd lg..
kena tgk jgk bakal suami pny perancangan..
ni hanya isu yg terlintas di fikiran..
tgk dlm facebook ramai kwn2 aku kena tag kt kad kawen..
tp masing2 pny pendapat lain2 kn..
ni cuma pendapat aku je.. :)


salam maal hijrah

salam maal hijrah semua blogger n kawan2..
semoga tahun ni lebih baik dr tahun sebelumnya..
semoga kita bleh memperbaiki diri kita ke arah lebih baik..
semoga kita diberkati..
semoga kita diberi yg terbaik utk hidup kita..
tutup buku lama n buka buku baru..
ke arah yg lebih baik..

aku harap tahun ni bleh bagi aku 1001 kebahagiaan n kesyukuran..
semoga keburukan aku dpt aku baiki n berubah ke arah yg terbaik..

Saturday, December 4, 2010

kes copy and paste pulak..

ari ni ramai plak yg wat pankek as a breakfast..
hehehe..
ingatkan aku sorang je..
rupanya kak hana jepun ngan kak izah muffin love pn wat pankek jgk..
sejak aku pndai wat pankek ni asyik rasa nk mkn je..
hehehe..best2..
tp nk buat pankek tu menjadi mcm akak2 lain dok wat mmg bnyk kali cuba baru berjaya..
bila dh jadi tu mmg seronok gile kot..
mula2 buat ada x letak apa dh lupa..
lps tu aku study balik..
tgk resepi akak2 lain ngan google resepi yg paling simple..
n alhamdullilah skrg pankek aku dh normal..
gebu macam akak2 lain dok buat..

lps tu td terkejut jgk tgk isu yg femes di kalangan akak2 blogger ngan abg2 blogger..
sb ada org copy and paste gmbr sekali ngan resipi tanpa ltk link diorang..
ada jgk org mcm tu eh?
aku nk copy resepi akak2 pn takut...hehehe
aku salin dlm buku je then lps tu cuba..
thanks ya akak2 sume.. :)
paling xleh blah org tu siap amek sume ayat2 yg blogger original tu tulis..
yang aku smpt baca yg kak hana jepun pny..
abes sume kata2 kak hana dlm tu dia amek..
mmg sng sgt keje si pen"copy" tu..
mcm nk masuk contest la plak (mcm copy sume wat sticky mode tu)..
mcm abg mat gebu n akak2 lain ckp..
klu nk copy letak la link diorang..
teringat masa belaja BEL ada pasal plagiarism..
sepanjang jalan dlm UiTM pn ada banner pasal plagiarism..
hope kes ni cpt setel.. :)