Saturday, November 27, 2010

no komen :P

situasi di meja makan..aku tengah menikmati hidangan tgh ari bersama adik aku..

adik aku : weh kak ten..
aku : emm (smbil tgk dia sekali lalu then mkn lagi)
adik aku : ko makin tembam la..pp pn dh makin gemok..
aku : mmg pun (smbil buat muka xkisah n terus sambung makan dgn nikmatnya)

hahaha..aku makin gemox la..mmg aku ngaku pn.. :P
sejak balik umah ni aku mmg selera sgt2 mkn..
lagipun kt umah ni klu aku rasa nk makan pape terus aku masak..
sb tu aku makan byk..wawawa..
bila aku leh kurus ni?
hehehe..
lps mkn baru pk bila nk kurus..
bukak sem nt jgn kwn2 aku x kenal aku lg dh la..
sb dh gemuk sgt..hehehe

p/s :lps ni xnk dh mkn byk2 (kata2 ni akan bertahan utk 2,3 jam sahaja..jgn risau hahaha)

Wednesday, November 24, 2010

contest :: kids & baby photo contest

hai sume..actually ni 2nd time aku join contest..ni pun sb cik etty aka kwn sekolah aku dlu yg tag..hehehe..tq cik etty sb tag aku..lgpun blog aku ni lama x update..hehe..aku masuk contest ni sb nk cuba nasib je.hanya suka2 saje..klu menang earring tu alhamdullilah..klu x menang xpela.. :)

syarat -syarat penyertaan.


1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:).. (dh follow dh)

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)
nak tag :
- kak ana
- hetty
- mama gee

- kak chik

- adek afiq

- aqema

- kizz

- momoque aka mrs jimjim

(setel sudah)


3. letakkan banner contest di sidebar anda. (sudah)


4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda.. (dh letak)


ni gambar anak buah aku yg ke berapa dh lupa sb ramai sgt dh..hehehe..nama dia muhammad akif irfan b mohd khairul nazir..panjang nama dia kn..dia skrg dok sarawak ngan mak ayah dia..aku suka gambar ni sb gambar ni sgt suweeet sb dia pakai baju melayu n tersipu2 malu gitu..actually gambar ni time raya tahun 2008..so suweet kn.. :P

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini. (sudah)

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest. (sudah)

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang. (sudah jgk)


tarikh tutup sehingga 15 Disember 2010 .


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.
(jeng jeng jeng..i like..earring tu..hehehe..xpe2 cuba nasib setelah kalah utk mendapatkn set correlle ari tu..hehehe)

semoga kali ni bertuah..hehehe amin.. :P






Sunday, November 14, 2010

3 idiots

gambar dr encik google

kali ni aku nk kongsi pasal satu cite hindustan..
al kisahnya kawan aku yg bgtau pasal cite ni..
dia ckp cite ni cite wajib tengok (istilah kitorang la hehe)..
so aku pun copy la cite tu dari dia..
aku bajet cite hindustan ni mcm cite hindustan yg lain la kn..
gaduh2..kapel2..nyanyi pastu awek dia gile seksi..
skrg ni bollywood dh mcm hollywood..
seksi manjang..
dh xd cite best mcm zaman shah rukh khan dlu..
ok2 stop bebel..
smbung pasal cite 3 idiots..
lps kwn aku ckp mcm tu aku ingat nk tgk la mlm lps exam tu..
lps tu ada la sorang lg bagi pendapat yg cite tu mmg best gile..
so aku pun excited la nk tgk..

mula2 tgk mcm best dh..
lama2 tgk mmg best..
smpai abes pn sgt best..
aku gelak besar kot..
smpai yah kt luar dh gelak2 dgr aku gelak..
cite tu sgt2 best..
jalan cite dia sgt lain ngan cite hindustan lain..
ada lawak..ada sedih..ada pasal friendship..
mmg ckup lengkap perencah dia..
xd adegan yg x logik mcm belasah2 org jahat then baru la polis smpai..
hehehe..

nk preview sikit pasal cite tu..
dia pasal 3 org sahabat..
rancho, farhan ngan raju..
bestfriend la 3 org tu..
mmg diorang 3 org ni sgt baik antara diorang..
snggup buat apa saje utk kwn2 diorang..
emm nk cite mcm mana lg ek..
kena tgk sendiri la..hehe
tp aku suka lagu dia..

Give me some sunshine
Give me some rain

Give me another chance
I wanna grow up once again

aku bagi 5++ star out of 5..hehehe
sgt2 best..

Thursday, November 11, 2010

aku selamat smpai umah dh..

1st of all aku nk menjerit happy..
yeahuuuuuuuuuuuuu!!!!!
hehehe..
sebab aku dh berada di kampung halaman ku..
ptg semalam aku selamat smpai umah..
sepanjang perjalanan mak aku berapa kali call aku..
hehehe..
mana x nye skrg kn banyak sgt kes accident yg melibatkan bas..
risau la mak aku..
tp aku???
lps mkn ubat mabuk terus gol!!!
shah alam ke kl rasa mcm 5 minit je..
naik bas terus lena..
lps kuar hentian putra pulak lena lagi..
sedar2 kt merapoh..
bentong, raub, kuala lipis mmg aku xnmpk..
hahaha..
gila kuat effect ubat mabuk tu..
tp bagusla sb mlm smlm tu pun aku x cukup tdo sbnrnya..
mmg puas tdo smlm..

then aku smpai umah aku dlm 5.30 ptg..
smpai2 terus mkn.
hehehe..
lps tu mlm tu pun tdo awal sb kol 11 sume dh tdo..
kt shah alam kol 11 tu masih muda..
sebab kol 12 tgh mlm baru start study..
hahaha..
so ari ni aku kembali dgn skill memasak aku..
skill memasak yg kena asah lg..
sebab aku bkn pandai masak pun..
hahaha..

mlm ni aku gigih masak pankek..
org wat pankek utk breakfast tp aku????
dinner wei..
hehehe..
kelas gitu..
adik aku dh marah2..
dia ckp..
"asal ko balik je ko masak..mana la aku x gemuk"
hahaha..sori ya dik..
aku mmg suka masak..
sedap x sedap blakang kira yg penting cuba..
hehehe..
sekarang baru sehari aku balik..
nt aku nk masak mcm2 lg tau..
yg pasti aku nk masak ikan masak stim..
kak ana, sy nk pinjam resepi akak nt tau..hehehe

mode skrg : sy rindukan seseorang..oppss :)

Saturday, November 6, 2010

rindu la pulak..

opsss..
rindu kt sape ni?
rindu kt blog ni la..
rindu kt blog2 yg aku follow..
td bukak sume baca yg mana aku x baca lg..
banyak sgt sb lama aku x bukak blog..

alasan aku x bukak blog ialah :
- exam (padahal tipu je tu..haha)

tp betul la antara alasan dia ialah exam..
lg alasan dia ialah aku malas..
lg aku sebok melayan seorang yg sgt pelik..
pelik nape?
bukan pelik apa pun tp org itu lain dari org lain (harap2 la dia x baca entry ni..haha)
lain dr semua segi..
memang pelik..

then aku xd idea nk cite apa2..
facebook pun bukak x sekerap dulu dh..
ym je masih bernafas dgn jayanya..
emm..
nk cite apa lg?
paper aku sgt susah..
3 paper dh lepas tp sume sgt susah..
mati la aku..

berharap dpt result yg ok..
amin..

Monday, November 1, 2010

tag dari aqema ezzah..

hohohoho..firstly nk cite sikit pasal aqema ezzah ni..
hehehe..ni kwn baru aku..
baru je kenal dlm blog ni..
mula2 dia follow aku then aku follow dia..
sama2 org kelantan..
hopefully leh jadi kwn smpai bila2 ya..
hehehe..
ok masa utk jwb tag..

The rules :-

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you.



1- aku seorang yg sgt manja dgn family even ada sorang adik..
2- aku suka makan..n of cos aku ni GEMOK..hehehe
3- aku suka masak sb nt klu org suka makan apa aku masak, aku jadi happy..
4- aku suka baca novel..novel cinta..hahaha..jiwang la..
5- emm aku suka tgk kapal terbang, ketapi, masuk dalam terowong (habit aku yg pelik)
6- aku mudah syg org..
7- aku baru lps putus chenta..hahaha (motif bgtau semua ni???)
8- aku ada 7 adik beradik..3 lelaki 4 perempuan..
9- aku syg mak aku..sb aku ada mak je skrg..
10- aku skrg belaja netsenctric computing kt uitm..part 5..insyaallah tgh tahun dpn abes..amin
11- aku suka window shopping sb aku xd duit nk shopping..
12- aku suka dgr lagu korea n nyanyi (walaupun aku tau sore aku x sedap)
13- aku ada 6 org anak pmpuan aka my BFF (kak long,nani,norin,yah,ain,munie ngan kak de)
14- aku ada banyak nama panggilan (edu,faten,aten,dudu,umi,mummy,b)
15- aku suka berkawan dgn sume org..
16- aku seorang yg sgt sensitif..suka menangis
17- aku suka follow blog masak2..(akak2 sume sorry ya sy jadi silent reader pulak)
18- aku seorang yg happy go lucky tp sbnrnya dlm ati ada taman..hehehe
19- aku ada 12 org anak buah..ramai kn..
20- aku suke kaler pink..hehehe
21- aku suka tgk benda yg cantik (contohnya pmpuan yg sgt cantik,rumah yg cantik n sume la yg cantik sb cantik itu indah)
22- aku suka designing..dulu aku nk jadi fashion designer tp mak aku x kasi..hehehe..skrg dh keras kot tgn aku nk design2 lg..
23- aku suka angan2..hahaha
24- aku suka kucing ngan baby..tp baby x suka aku..kecuali khairina ngan haikal..hehehe
25- aku masih mencari cinta yg hilang (hahaha..xd idea dh sbnrnya)

ok..syarat dh cukup..
cukup 25 fakta pasal aku..
fakta ni bkn auta ya..
hehehe..
skrg masa utk tag 25 org..
ramai tu..
sape ya yg aku nk tag?
jeng jeng jeng..

- din
- oyie
- kak long aka mirazman
- ajim
- momoque (mrs jimjim)
- munie
- nadirah
- H (hettynsm)
- kak ana
- mama
- zaty
- kak chik aka chah
- kaem
- sape lg ek?sape2 nk jawab aku alu2kn..yang mana kena jawab gud luck ya semua..hehe..jgn mrh..