Saturday, October 30, 2010

kesinambungan dari status fb..

"akak masih anggap korang adik2 akak"..
mak aii..
cm status artis la pulak...
hehehehe..
dijadikan cerita mlm td someone add aku dlm fb..
tgk nama mcm pnah mpk sblm ni..
tengok mutual friend sorang..
iaitu adik kpd ex aku..
emm terpikir2..
nk tgk gmbr private la pulak...
profile pic nye gamba artis..
so aku pn approve..
lps approve bermula la sesi menyiasat..
tengok punya tengok..
eh mcm kenal..
mcm boy (adik lelaki ex aku)..
aku pun chat dgn dia..
tny la sedikit sebanyak..
rupa2nya betul...
dlm ati konfius gak nape la dia add aku..
yg adik pmpuan sorang lg tu mmg aku kwn lama dh ngan dia..
yg ni plak tiba2 muncul..
hehe..
so chatting la kami smlm..
borak mcm biasa..
tanya khabar..
borak2 as adik ngan kakak la kn..
dia ckp dia xtau pun pasal kakak ipar baru diorang..
dlm ati aku "ishh xkn la xtau kot"..
tp xpe...
aku masih anggap diorang ni adik2 aku..
aku xd pape dgn abg diorang..
xkn ngan diorang aku nk bermusuh..
aku pun x bermusuh dgn abg diorang cuma aku amek keputusan xnk teruskn berkawan dgn dia lg..
aku xbleh la..
dh elok2 kapel 3 tahun dia nk kt org lain then senang2 nk kwn dgn aku..
no no i xrela nyah..
cukup la aku baik dgn adik2 dia je..
diorang x salah..
yg salah aku ngan abg diorang je la kn..
so xnk pk panjang2..
aku teruskn je kawan ngan bdk2 tu..
akak anggap korang adik2 akak lg..
semoga pihak satu lg x pertikaikn tindakan aku..
aku bkn nk rampas adik2 dia..
just be friends..
hopefully benda ni xkn jadi issue satu ari nt..

Friday, October 29, 2010

sy nk ini bleh x?


sy nk ni bleh x?
Nokia C3..
pink kaler..
nadirah ckp x kisah berkongsi kaler sama ngan aku..
hehehe..
emm betul ke HN^3 nk sama2 pakai C3 ni?
korang ni betul2 la..
tp nadirah myb betul la kn..
siap mimpi "BLACKDEBAB"..
hahahaha..
tengok la next sem HN^3 pakai apa..
hehehe..

then ni cite yg dh basi kot..
after sebulan aku clash aku dh dpt kekuatan utk bkak brg2 yg aku simpan dlm plastik..
then aku ambik mana yg elok lg..
frame yg lawa tu harus la disimpan..
tp gmbr yg dlm tu haruslah jadi mcm ni kn..

hehehe..
aku dh ok dh skrg..
dh leh terima keadaan skrg..
aku lebih sygkn diri aku dr dia..
hubungan aku ngan adik dia masih lg baik..
kdg2 tny gak keadaan mak ayah diorang..
aku xnk gaduh dgn family dia hanya kerana dia..
biarla dia dh bahagia dgn cara mcm ni..
aku mmg sakit mula2 tp skrg dh ok dh..
kdg2 terasa gak dlm ati bila kwn2 aku cite diorang ada terserempak ngan diorang dating..
cuma aku doa sgt2 jangan la aku jumpa diorang..
susah aku nk bina kekuatan mcm skrg ni..
aku tkt bila aku jmpa diorang aku jd lemah balik..
no no no..
aku xnk mcm tu..
come on..
lg 12 ari nk balik..
ya allah jauhkan aku dr dia ya..
aku sll dgr ayat mcm ni dr kwn2 aku yg pnah jmpa diorang..
"aku rasa ko lg lawa..bla bla bla"..
aku diam jela..senyum xpun gelak tgk kwn2 aku lg beria nk marah kdg2 tu..
"korang..dia jumpa org yg jauh lg baik dr aku la tu..rupa x penting kn"..
nk je aku ckp kt diorang mcm ni tp aku tgh tahan sedih sbnrnya bila dgr cite2 mcm tu dr kwn aku..
yela nk lari mcm mana..
nama pun dok tmpt sama..
mesti la terserempak kn..
aku xnk letakkn kesalahan 100% pd dia jgk..
aku tau aku pun ada salah jgk kn..
biarla..
aku xnk pk dh pasal dia..
dia dh bahagia..
baik aku pk pasal kebahagiaan aku..
cari kumbang jom??
hahaha..
malaih la nk cari kumbang..
biarla kumbang yg cari aku..
aci x mcm tu?
tengok la mcm mana kn..

p/s : nk cari seorang yg leh buat aku ngan family aku bahagia..jujur dgn aku n terima aku seadanya..agama tu penting..janji leh didik aku..amboi gatai la pulak entry kali ni..(blushing)

Tuesday, October 26, 2010

kami HN^3

kitorang geng kt kelas 4 org..
HN^3..
H-hetty noor syahida..
N^3-noor faten edura, nadirah, nur munirah..
kitorang klu ke mana2 mmg berempat..
dlm kelas mmg dok sama2..
group buat keje pn sama2..

kitorang ni konsep single..
kitorang mmg sume single..
kecuali nadirah (sb dia ada pakwe kot?)..
kitorang selalu ckp "cari kumbang"..
means cari jodoh la..
hehehe..
klu konon2 ada jmpa sorang kumbang mesti kena cari utk 4 terus..
utk kitorang 4 org la..

td dijadikan cite..
aku g kedai..
ada sorang kumbang hensem masuk kedai..
wat xtau saje..
yela walaupun aku sll cakap nk cari kumbang tp xde la aku nk gatal kn..
saje borak2 ngan kwn2..
ok smbung cite..
masa nk balik tu aku dgr bunyi syiling jatuh..
dlm ati "syiling lelaki tu jatuh"..
tiba2..
"akak" kedengaran satu suara memanggil..
sape lg dia panggil klu bukan aku..
sb dlm kedai tu aku ngan dia je customer..
aku pn pusing..
dlm ati "oh syiling aku rupanya"..
dia tunduk n kutip syiling aku..
then dia bg..
aku cuma ckp thanks je n senyum..
hahaha..
rasa sgt kelakar..

balik tu aku ckp kt housemate aku..
"jumpa kumbang hensem yg gentlemen kt kedai..siap tlg kutip syiling jatuh lg..tp dia panggil AKAK".."
hahahaha..
gile kelakar..

dirah..klu ko msti ko kata so suweeeet kn?hahaha


Friday, October 22, 2010

nk bg tajuk apa ek?

emm xd tajuk utk entry kali ni..
sb dh lama x merepek meraban di sini..
maka dgn ini sy ingin merepek meraban di sini..
sbnrnya xtau nk bebel apa..
emm kejap lg aku nk g umah cik hetty nk buat kejo..
x lama lg exam tp nk study pun blom ada peluang..
xpe2..
abes proposal web architecture ni kte study ya..
actually aku agak risau dgn final kali ni..
aku takut xdpt result yg elok..
klu bleh nk maintain pointer..
nk capai cita2 aku..
emm sgt2 berharap bleh hadapi final exam dgn ati yg tenang ngan ilmu yg cukup..
doakan aku selamat di medan peperiksaan ya..
aku sgt risau..
sikit moody dgn markah test..
ya allah semoga aku dpt jawab exam nt dgn cemerlang..

Sunday, October 17, 2010

N.com first wedding (Norin)






ni 1st wedding dlm geng N.com kitorang..
iaitu Norin..
sebelum ni aku dh pnah cite pasal Norin..
then ari jumaat ari tu lps setel sume2 keje utk jumaat kitorang balik temerloh naik bas..
smpai temerloh kol 8 mlm..
then cari hadiah utk Norin..
x sempat nk cari kt sini sb masing2 busy sgt2..
lepas cari hadiah kitorang balik..
separuh naik dgn parents Yah..
separuh lg naik dgn kwn Yah..
sebelum tu kitorang makan kt temerloh..
ikan talapia masak stim mmg terbaik!!!!
then balik umah siap2 n tdo..

esk pg bertolak kt keratong 7 umah Norin..
aku ngan kak de naik ngan parents Yah..
naik saga..
Yah, Kak Long, Munie ngan Nani naik kembara..
Yah yg drive..
smpai keratong 7 dlm kol 2..
bada n gang dh lama sampai..
diorang dari shah alam bertolak subuh tu..

Norin sgt cantik tau..
bila dia dh pakai baju pengantin tu aku tgk dia mcm matang sgt..
x mcm 2 minggu sebelum ni masa kitorang lepak sama..
seriuosly kitorang menangis kuar setitik dua air mata tgk Norin sanding..
yang betul2 nangis ialah Nani..
mana x sedih kwn satu geng dh melangkah alam baru..
Norin pn mcm nk nangis kt atas pelamin time tu..
sume mcm kuatkan semangat jgn nangis..
tp kitorang bahagia tgk Norin bahagia mcm ni..

sikit cite pasal Norin dgn Wan..
Norin ngan Wan dh lama kenal..
masa tu Norin keje kejap nk tgu result spm..
kenal Wan kt tempat keje tu la..
diorang kwn..lama..
Wan penah mtk kapel tp Norin xnk..
sb Norin pnah ckp kt aku yg dia syg Wan n dia xnk kapel ngan Wan..
dia takut klu dia kapel ngan Wan n klu diorang putus dia hilang terus Wan..
sb tu dia nk kwn je..
then smpai la 2 tahun lps klu x salah aku diorang start kapel..
then kawin la diorang skrg..

p/s : Norin sgt cantik kn.. :)


Monday, October 11, 2010

tension + busy + sakit otak

kenapa aku alami gejala2 mcm tu?
cuba teka?
jeng jeng jeng..






























V
11.10.2010 (presentation ENT)
12.10.2010 (test WEB ARCITECTURE, presentation FINAL YEAR PROJECT, test JEPUN)
14.10.2010 (submit project DATABASE, report coloqium DATABASE)
15.10.2010 (test OPERATING SYSTEM, DATABASE)
24.10.2010 (submit project WEB ARCHITECTURE)
27.10.2010 (FINAL EXAM ENT600)
31.10.2010 (FINAL EXAM CSC520 -OS)
6.11.2010 (FINAL EXAM ITT550 -NETWORK DESIGN)
9.11.2010 (FINAL EXAM ITS472 - DATABASE)
sangat banyak kerja..
ya allah permudahkan la semua kerja2 aku..
untuk esok..
perlembutkan hati examiner2 utk terima proposal aku..
bantu aku hadapi semua ni n tenangkn la ati aku utk hadapi semua ni..
berila kesihatan n kekuatan pd aku sepanjang masa ni..
amin..

Sunday, October 10, 2010

10.10.10

10.10.10 ni aku sedih..
genap 20 ari..
sedih..
lemau..
rasa nk demam..
keje banyak..
nk menangis..
ya allah tolong la hambamu ini hadapi semua ni..

Saturday, October 9, 2010

tag dari zaty..

award yg kedua aku dapat..hohohoho..ok2 kena jawab pulak soalan2 ni..

1.Write 5 interesting facts about the person who gave u this award.
  • zaty ni kawan aku dr form 1 sampai form 5..
  • masa form 1 aku kt mrsm jeli, ayah dia jadi penolong pengetua kt situ..
  • aku penah g umah dia tgk cite kabhie kushie kabhie gham n nangis sama2.. (adakah kamu masih ingat?)
  • emm zaty ni bestfriend ngan kak chik(mok chah)..
  • zaty sudah dimiliki oleh boyfie nya (epul).. :) semoga bahagia sayang..
  • zaty skrg kt uitm shah alam kt engineering..
  • lg apa?eh nk 5 je ke?terlebih sudaaa..
2. Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby
  • seorang yg sensitif
  • seorang yg happy go lucky
  • sgt suka gelak
  • suka tgk benda yang cantik
  • suka window shopping
  • syg my mom and my family sgt2
  • suka berkorban utk kebahagiaan org lain :(
  • suka menangis
  • suka makan
  • suka tengok kapal terbang
  • x suka pergi Genting sb tinggi gayat
  • baru dikecewakan :(
3.Pick your most 3 deserving recipients and describe them
  • nk bagi kt sume yg baca..sebab sume blogger baik dgn sy..i love u all..akak2 sume kwn2 sume..korang amek award ni ya..

Friday, October 8, 2010

kawan aku..

entry kali ni aku nk cite pasal kwn aku..
kwn time sekolah dulu..
dia suka kacau aku..

after form 5 kitorang x jumpa2 dh..
ada dlm 5 tahun kot x jumpa..
then baru 2,3 ari ni jmpa dia dlm fb tu pun sb aku baru buat fb..
borak2 then dia ckp..
(ni agak2 la dialog kitorang tp aku x ingat la sebijik2 apa kitorang borak tu)

dia : aku femes seminggu ari tu..
aku : femes apa?xtau pun..
dia : ko x baca paper ke?
aku : aku jarang baca paper (dlm ati malu jugak wei sb aku xtau sgt perkembangan dunia ni)
dia : ko search nama aku nt ko jumpa la..
aku : xnk la..nt ko tipu aku mcm ko biasa buat kt aku..(xnk percaya la sb kt sekolah dulu dia suka sgt reka cite then aku percaya bulat2 apa dia ckp)
dia : hahahaha..ko ingat lg kisah dulu..
aku : yela..serik dh xnk kena tipu lg..
dia : ok2...xnk percaya sudah..tukar topik lain..

ari ni aku ada time free then xtau nk buat apa..
aku pun teringat kt dia..
try la search nama dia (dlm ati jgnla dia tipu aku lg..hehehe)
tiba2..

mak terkejut nyah..
kawan aku betul2 femes la..
hahahaha..
terer ko ya..
xsangka aku..
bagus2..
aku tumpang bangga sbg kawan ko..
nk tumpang glemer sikit..
wlaupun zaman keglemeran ko dh abes kot..
n cite ni dah basi..(bagi aku ni cite HOT)
tp xpe aku nk bangga jgk..
aku rasa nk ckp kt dunia yg ko ni kawan aku..
hahahaha..
mak lebih2 ke nyah?

tp serius la aku mmg bangga la..
hebat ko ek skrg..
bagus2..

p/s : entry ni aku buat khas utk ko..syed nur adaf zhafry ismail..tengok aku ingat lg nama ko tau..cite pasal dia ada kt sini..

Tuesday, October 5, 2010

i'm not lucky..

wahahaha..
dh agak dh aku ni x lucky..
masa masuk lucky draw akak TTM melben tu pun saje2 je sbnrnya..
hehehehe..

tahniah kepada yg bertuah..
lawa set corelle tu..

jeles i..
:)

Monday, October 4, 2010

TopsyTurvyMum First Lucky Draw

*Sticky Post*

TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!


INI HADIAHNYERR..

TENG TENG TENG!













16 Pc Dinner Set
Click on above image to view full picture

16 Pc Dinner Set

Product Information

4 Dinner Plates, 4 Bread & Butter Plates, 4 Soup / Cereal Bowls, 4 Stoneware Mugs

Additional Information

Item Code
1065856
Weight
4,275g
Category
Dinnerware
Pattern
Geometric

Product Descri

ption

Corelle Dinnerware range is break, chip, scratch and stain resistant. Its made from a unique material called Vitrelle which compresses two layers of different glass compositions, so it's incredibly tough. It's microwave. Dishwasher and oven safe.















Syarat-syarat penyertaan:

1. Anda adalah seorang blogger. (InshaAllah lain kali aku buat lucky draw utk blogger dan reader pulak ye)

2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.)

3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST(Tutorial utk sticky post klik SINI) di blog anda. Caranya, copy je la entry ni.(1 profile cuma layak masuk satu penyertaan sahaja.)

4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry ini. (Nanti aku masukkan link blog anda kat entry ni)

5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni(Sebelum Isnin depan 04/10/2010). Aku akan buat entry kalau dah tutup. Bila dah tutup, maka boleh hilangkan sticky post tu.

6. Pemenang akan dipilih DI SINI.














TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI
TUAH ANDA SIAPA YANG TAHU

Sunday, October 3, 2010

aku x pnah buat sume ni..

sape cakap g shopping sorang2 x best..
best jgk kot..
jalan sorang2 xd gangguan then bleh pusing2 sesuka ati..

motif cite sume ni?
hehehe..
aku cuma nk cite yg aku kuar shopping sorang2 td..
itu pun nk kecoh?
actually ni 1st time aku kuar meronggeng sesorang tanpa teman...
sadis ke??
no no no..
kte kena belaja hidup sorang2..
pulak??

back to the story..
aku kuar td sb nk bayar bil celcom broadband..
alang2 tu rembat la satu dua benda..
aku x niat pn mcm akak TTM melben buat..
"sahaja aku kuar HANYA untuk bayar bil celcom broadband"
hehehe..
setelah membuat pusingan tawaf di plaza alam sentral akhirnya aku telah berjaya merembat :
1) selendang
2) selipar yg comel
3) eyeliner
4) softlan
5) shower foam
6) payung

wah..
aku telah bershopping sakan gitu..
tp benda tu mmg aku nk pakai pn..
so x membazir kn?
(ayat membela diri)

sebelum tu aku ada tgk2 kt pameran pengantin kt tengah2 pas tu..
belek album kawin tb2 tengok stu pasangan tu mcm pnah ku tgk je..
rupa2nya kwn kakak aku..
kak ila ngan encik sofi..
wah2 xsangka..
hehehe..
terus tgn ini meraba fon di dalam beg n call kakak ku..
berita ini perlu diberitahu..
hehehe..

aku pergi kejap je td..
kol 12 kuar then kol 2 balik..
sempat beli mcD sebelum balik..
smpai umah ara ajak g open house blok kt bawah..
makan free jgn ditolak..
so aku join ara,syafiq,bada,intan ngan penyu mkn kt bwh..
kenyang2 naik atas pulak..

wahahahaha..
hujung minggu ku yang seronok..

p/s : cuba tidak berpaling ke belakang lagi..

Friday, October 1, 2010

kisah di hari jadi..

alkisahnya smlm iaitu besday aku..
tp bkn nk cite pasal smbutan hari jadi ke apa..
tp nk cite pasal keje yg banyak..
n terpaksa mengorbankan waktu tdo sekaligus meng"ting tong"kan kepala masing2..

smlm lps kelas database kol 4 kitorang balik umah n ambik laptop..
next destination mcD utk buat lab 3 network design..
berkampung la di situ dr pukul 5 lbh smpai 3 pagi..
then..
pukul 3 pagi kitorang berpindah ke KFC seksyen 7 pulak..
tp ada detik mencemaskan berlaku..
masa kitorang nk balik ke seksyen 7 tu ada stu kete waja tau..
dia asyik tgk kitorang pmpuan 4 org dlm kete ni..
siap turunkan tingkap n sengih mcm scary je..
gaya diorang tu mcm ikut kitorang tau..
tp mlm td ada achong,ajim,akim ngan din escort kitorang ngan moto..
kitorang berlapan buat keje sama2..
tp kete tu xtau kot yg kitorang anak dara ni ada teman sbnrnya..

masa berhenti isi minyak kt shell unisel tu baru kitorang perasan keje waja tu ada berhenti kt dpn shell..
masa tu kitorang syak kete tu ikut kitorang dr seksyen 2 lg..
nasib baik achong pn berhenti isi minyak sekali..
kitorang pangil achong n mintak dia tgu kitorang siap isi minyak..
then tiba2 kete tu blah..
maybe sb dia nmpk kitorang seolah2 mcm mtk tolong kot..
hehehe..
kuar2 shell tu tgk2 akim,ajim ngan din ada tunggu kt luar..
diorang pn perasan waja tu asyik ikut sb tu diorang tgu kt luar shell tu..
thanks kwn2..
klu kitorang yg pmpuan 4 org je smlm xtau la mcm mana..

smpai KFC smbung buat keje..
ngantuk2 then tdo style baring atas kusi KFC tu..
xpnah2 aku buat..
hehehe..
sgt mengantuk ok..
yg lain pun ting tong jgk..

kol 7 bersiap balik umah masing2..
kol 8 ada kelas..
tp kitorang pmpuan 4 org lambt pg td so kitorang x g kelas..
kitorang tdo dlm kete sebelah wisma jakel tu..
xpnah dibuat org jgk tu..
hehehe

balik kelas tgh ari td terus golllll...
tdo puas2..

p/s : semalam create account fb..kelako rasanya.hehehe..xpenah terfikir nk ber"facebooking"..