Thursday, September 30, 2010

happy besday to meeee... :)


happy besday to me..
happy besday to me..
happy besday to me..
happy besday to me..

wawawawa..
aku nyanyi lagu besday sendiri2..
emm apa wish aku utk besday kali ni ek?
aku nk kesihatan yg baik.
aku nk family aku sihat n bahagia..
aku nk cemerlang dlm sume keje aku..
sume2 la yg baik2 aku nk..
aku xnk yang buruk2..
aku nk sume yang baik..

n aku ada satu hajat yang rahsia..
xd org tau hajat aku ni..
klu la aku dpt hajat aku ni msti aku yang paling bahagia..
:)
no more cry ya edu..
be strong..

*kek pink 22th utk diriku kerana diriku suka pink*

Wednesday, September 29, 2010

my 100th post

waaa..
sgt tertekan ok..
keje sgt2 byk..
tp kesedaran x jugak muncul..
dalam keje byk sempat lg join lucky draw akak TTM melben tu..
ya allah tolong la aku hadapi semua kerja ni..
ada 2 M tgh teman aku..
MALAS n MASALAH..
bak kata aku sendiri 2 M ni teman kita dr kecik lg..
kn2..
bila la 2 M tu nk blah ya..
huhuhuhu..

esk my besday..
huhuhu..
tp xd sambutan la kot sb thn lps my ex yg belikn kek..
tahun ni aku dh SINGLE...
wawawa..
hopefully tahun ni besday aku ada byk hikmah...
insyaallah..

Sunday, September 26, 2010

sesi berhari raya bersama GAPMATA SAJIAN

GAPMATA SAJIAN ni company kakak aku..
smlm dia ajak aku join sesi umah terbuka manager dia kt kapar..
anak manager dia tunang n buat rumah terbuka skali la..
menu dia nasi beriani,bubur kacang,lontong n buah2..
aku mkn nasi beriani n bubur kacang..
bubur kacang kongsi dgn kakak aku..
smpai2 tu salam dgn kak ida (manager kakak aku) then jmpa anak dia yang tunang..
lps tu turun bawah isi perut la..
hehehe..
makan satu meja dgn kwn2 ofis kakak aku..
actually kitorang g dua buah kete..
saga (abg har (pakwe kak in),kak in n 3 org lg aku x ingat nama)..
kelisa (kakak aku,aku,kak yana n kak hajar)..

lps kenyang n nk balik tu kitorang g ke desa petaling pulak..
ke umah kak ila..
mula2 kak ila nk ikut kitorang ke kapar jgk tp dia ckp ada emergency..
so kitorang ke desa petaling beraya umah kak ila..
kete kitorang sesat sb tersalah ikut kete..
kitorang ikut kete saga lain bkn kete abg har..
wawawawa..
so u-turn jauh kt depan tu then patah balik cari umah kak ila sendiri..
yg kete abg har tu dh smpai dh..
last2 kitorang smpai jgk..
mkn lg kt situ..
mee kari..
kudap2 kopok goreng..
mkn jeruk pelam..
mkn gummy..
kenyang..

dh siap borak2 sume kitorang balik..
balik subang dlu anta kak yana n kak hajar..
then akak aku anta aku balik shah alam..
kesimpulan nya aku makan je weekend ni..


kakak aku..


kak yana (tudung biru) n kak hajar (tudung hitam)..


ujan masa nk balik dr kapar menuju ke desa petaling..


bersama anak kak ida yang bertunang..semua ni staff GAPMATA SAJIAN kecuali aku..
interprame sikit..

last bergembira bersama norin sebelum bergelar isteri..

aku ada kwn..
nama dia norin..
dia dh nk kawin pertengahan bulan 10 nt..
so semalam dia dtg s.alam sb nk bagi kad jemputan kt sume kwn2 kt sini..
then mlm td kitorang keluar satu umah mkn n jalan2..
aku,munie,kak de,kak long,yah,ara,norin,ain n syafiq merangkap tkg ambik gambar..
mula2 destinasi pertama ialah makan..
kitorang mkn kt bintang sidewalk cafe..
aku order claypot sizzling yee mee ayam n air kosong saje sb smlm aku byk minum air manis dh..
yg lain pny order aku lupa dh..
hehehe..
lps mkn masa nk bayar tu norin belanja rupa2nya semua sekali..
norin dh keje dh sbnrnya dia x sambung degree..
then lps kenyang next destination ialah ict yg dekat dgn umah tu..
wlaupun selalu g tp sonok ttp ada..
buat pose gila2 dgn diorang..
mangsanya ialah syafiq..
"syafiq..gmbar aku pulak"
"syafiq..kt sini lawa.ambik gambar aku"
syafiq..itu ini sume la..
sonok2..
dh penat kitorang ddk la kejap..
masa tu norin nangis..
hehehe..
bkn sb kitorang buli tau..
dia ckp dia sedih sb ni nt mesti last time dia akn bergembira dgn kitorang sblm dia kawin..
nt dh jadi isteri org xkn le kuar mcm ni lg..
kitorang ckp nt bila2 klu suami dia ada keje area s.alam kitorang suh la dia ikut klu masa tu kitorang ada lagi kt sini..
akhirnya kol 12 tgh mlm kitorang balik..
jalan kaki..
seronok..

sebelum tu kitorang singgah medan tapau air sb sume dh haus..
kitorang selalu beli kt kedai abg kelantan tu..
dia pn cam aku dh sb dlu klu aku mkn dgn ex aku pn kt situ jgk..
lgpun kitorang sama2 org kelantan so selalu la ckp2 kelantan dgn dia..
dijadikan cerita mlm td aku borak la kejap ngan abg kelantan tu masa nk bayar air tu..
dia tny soalan cepu emas kt aku..
"abe mana?"
maksud dia dia tanya aku mana ex aku..
waaa..soalan sgt membina..
aku pn cakap "abe xd dh"..
harap2 ex aku tu x g makan kt sana dgn awek dia..
krg xpasal2 abg tu tny ex aku..
"ore tino mana?"
maksud ore tino tu ialah org rumah la..

syafiq merangkap tukang ambik gambar..


ict mewah dgn lampu..


kitorang semua kecuali kak long..


norin..
semua yang bergembira..


Friday, September 24, 2010

menggila bersama geng tersayang...

ari ni sepatutnya ada kelas smpai kol 12.30 tgh ari tp tiba2 kol 10.30 dpt msg lecturer ckp xd kelas kol 10.30..nadirah pulak sibuk nk mkn kt koodle station dr ari tu lg..so aku n rasa nk ikut..yela krg dok umah aku wat drama air mata pulak..huhuhu..so setelah menghasut beberapa org supaya join kitorang maka akhirnya aku,nadirah,hetty,ajim ngan achong yg g makan kt noodle station sacc mall..achong ngan ajim naik moto n kitorang 3 org naik bas..on the way bas rapid rosak so kena bwk slow2..achong dh cl hetty tny kitorang kt mana lmbt lg ke..akhirnya smpai la sacc mall dlm area 11 lbh..achong ngan ajim siap mkn kek secret recipe lg sementara tunggu kitorang..dh masuk noodle station order makanan n makan..siap lepak lg kt situ..lama pulak lepaknya..akhirnya kesedaran untuk blah tu timbul bila makin ramai org masuk noodle station tu..next destination?hanya kitorang yg pmpuan je sb ajim ngan achong kn balik smyg jumaat..kitorang pmpuan 3 org ni buat keje gila kot..pusing2 sacc mall n masuk elianto..aku pulak siap beli pewarna kuku..xpnah2 aku beli..hehehe..lgpun skrg tgh bendera merah so beli la satu pewarna kuku kaler merah ala2 maroon gitu..siap pakai terus lg..then pusing2 lg beli brg yg x penting pn ada..tp aku dh nekad ari ni aku nk enjoy abes2 setelah apa yg aku lalui seminggu ni..aku nk start new life..ceh..then aku jumpa jalan pulang setelah hampir pukul 6..sgt best buat keje gila jalan2 dgn hetty n nadirah..munie td xdpt ikut sb dia ada jnji dgn housemate..lg satu lupa nk cite..kitorang 4 org beli cincin sama..nt nk pakai sama2..cincin friendship la konon2 nya..hehehe..conclusion nya..aku hpy ari ni..thanks kawan2..i love u so much..jom layan gambar pulak..

anak dara bertiga posing..


hetty..


nadirah..


ajim..


achong..


aksi gatal..


jariku dikerjakan nadirah..
:)

Wednesday, September 22, 2010

TOP 10 WAYS TO RECOVER FROM BREAK-UP (especially aku kena amalkan)

1. Allow yourself plenty of healing time. Different people heal at different rates so be patient with yourself. It’s okay to grieve and cry, just make sure you make an effort to not use this as an excuse for being a hermit many months later.

2. Stay busy. Don’t allow yourself any “daydreaming” time. If you have time for a part time job, get one. If you don’t want a job, take up some volunteer work. Take up a hobby. Focus on anything you enjoy.

3. Exercise and improve your diet. Besides giving you a positive endorphin rush, joining a gym can put you into social circumstances. Through exercising and improving your diet, you’ll not only be taking care of your body and your health, you’ll improve your self-esteem as well.

4. Make an effort to meet new people. Join a club, take a class, volunteer, go the park, attend a concert. Allow these larger social groups to replace the connections you had with your lover for a while. Take action and just do it.

5. Seek professional therapy. There is no shame in seeking outside help. If you can’t afford therapy, seek out a support from a relationship recovery message board.

6. Surround yourself with as many family and friends as possible. If your relationship with your friends and family suffered because of the huge amount of time you spent with your sweetheart, now is the time to patch up old relationships.

7. Focus on yourself. Much of your energy went into your relationship and now you have time to pamper yourself. Take those long baths you never had time for, read that saucy novel that has dust on it, so now is the time to work on yourself.

8. Strengthen your spiritual side. Learn from a yogi, or pray. It’s amazing how these things can help re-center you.

9. Give advice to other women who have it much worse than you. It will put things in perspective and allow you to stop feeling sorry for yourself. There are lots of people with problems far worse than yours. Help them.

10. Adopt a pet. Studies show that people with pets are overall happier and live longer. Go to your local animal shelter and adopt a pet in need. Just make sure you have the time to take care of your new friend properly.Print out this break-up advice and place it somewhere where you can see it every day. Utilizing the above 10 ways to speed up recovering from a break-up won’t take away the pain, but it will definitely help ease it.

p/s : agak2 aku leh amalkan dgn jayanya x?emmm

Tuesday, September 21, 2010

jodoh aku bukan dgn dia..

ya allah bagi la kekuatan pd aku..
cinta yg aku jaga selama 3 tahun akhirnya putus di tengah jalan..
sedih sgt..
semua org cakap xd jodoh..
aku akan jmpa yg lagi baik..
mgkin..

life is climb..
sometimes i gonna have to lose..
skrg aku tgh ada kt tmpt paling bwh..
mcm mana aku nk panjat naik atas semula?
aku xd kekuatan skrg..
skrg mmg aku x nangis..
tp aku takut aku nangis esok2 n seterusnya..
aku syg gila dia tu..
mcm mana aku nk lupakan dia..

emm..
doakan aku hadapi dugaan ni..
lelaki bkn sorang..
kn2?
hope aku dpt bangkit kembali..

doakan faten edura be new faten edura..
lap air mata..
bangkit kembali..

p/s : sape nk isi borang sila ya..aku ngah single ni..hehehe (ayat pujuk diri sebenarnya)

Monday, September 20, 2010

kembali berjuang

x bestnya..
sebab arini dh smpai shah alam..
so maksudnya ialah aku kena menghadap semua keje2 ngan kelas2..
xsuke2..
mlm td naik bas kol 10.30 mlm..
delay sejam..
nasib baik abg aku tunggu smpai aku naik bas..
klu x meraung aku kt situ sorang2 sb aku ingat bas dh tinggal aku..
hehehe...
sebab sekarang sume org nk balik ke kl lps raya,tiket bas pn abes awal sbnrnya..
aku ni pn nasib dpt tiket yg org letak kt kaunter..
tiket org cancel..
so nk xnk aku ambik la tiket tu..
tiket dr kb ke hentian putra bkn shah alam tau..
so pg2 td kol 5.30 pg aku jalan la ke komuter putra..
mak aii org bersusun beli tiket komuter..
xpenah2 aku tgk sesak mcm tu..
penat2...
dhla mata ngantuk..
last2 dpt jgk naik komuter pukul 7.00 pg..
alhamdulillah aku smpai umah dlm kol 8.30 pg..
turun kt stesen s.alam sebab kt stesen padang jawa mcm ssh dpt teksi je..
penat weii...
tp xleh tdo sb kol 4 nt ada test..
sabo ye (kata2 memujuk ati sendiri)...

p/s : doakan aku jwb test nt ya..hehehe..baca pn sikit je mcm mana nk jwb nt?

Thursday, September 16, 2010

no title

selamat hari raya sume..
nk duit raya...
hehehe..
ari ni hari raya yang ke 7..
ni baru berpeluang nk post entry..
bkn apa aku agak sibuk start raya smpai skrg..
ni baru dpt bernafas sikit..

raya 1st..
aku beraya 4 orang je..
aku + mak aku + kakak aku + adik aku..
semua pmpuan..
abg sulung aku xbalik..
abg no 2 raya kt kl sb wife dia duty time raya tu (nurse)..
abg no 3 balik raya kedua..
kakak yg 1st balik pahang..
so tinggal la kami ber4..
sedih weiii...
tahun ni x ambik pn gambar raya..
semua xd mood nk bergambar..

raya 2nd..
kakak 1st dh balik...
abg no 2 yg dok sarawak tu pn dh balik..
riuh la umah ni..
ada irfan (4tahun), deena (3tahun) and adam (1tahun)..

raya 3rd..
aku balik subang..
teman akak aku drive..
then raya ke 5 aku balik klntn balik..

raya 5th..
abg aku no 2 balik dh dgn wife dia..
bwk 2 org anak..
khairina (2tahun) and haikal(7bulan)..
bermula la sesi meriuhkan rumah..

irfan ngan khairina suka gaduh..
then lastly salah sorang akan nangis..
klu khairina nangis aku dukung..
beratnya tuhan la yang tau..
umo baru 2tahun tp berat dh dekat 20kg tau..
then lps dia ok haikal plak nangis..
dukung pulak..
lps haikal adam pulak..
adoyai..
dukung deena pulak..
terkejar2 aku..
macam dh ada anak pulak..
hehehe..
penat mmg penat..
umah pn dh mcm reban ayam dh..
bersepah..
tp yela bkn selalu kn..
sabo je la..
ni diorang yang sarawak dh balik flight maghrib td..
umah kembali sunyi..
yang ada khairina ngan haikal je..
mak diorang xd sb keje kt kl..
so diorang dok ngan kitorang..
haikal tu nasib baik x susah sgt jaga..
cuma kena dgn dia la..
baru nk pandai merangkak..
comel..
khairina pulak keje dia makan je..
lps makan makan lg..
non stop ok..
bila la nk kurus ya..
hehehe..
anak buah kt johor tu bila la nk balik ya..
emm..
klu sume serentak ada aku rasa runtuh rumah ni..
bila 13orang serentak ada...
bila dapat sambut raya mcm dlu ya?
mcm masa arwah abah ada dulu..
aku rindukan suasana dulu..
masa g kubur raya 1st ari tu sedih je rasa..
rindu abah..
al fatihah utk abah..

p/s : adik rindu abah..rindu family kte dulu2 sblm semua dh bwk haluan masing2..

Tuesday, September 7, 2010

selamat hari raya..

ari ni dah 28 ari puasa dh kan..
esk lusa dh nak raya kn..
tp aku..
baru nak balik kampung..
gini la nasib orang di perantauan..
huhu..
sadis kn..(bajet dok jauh sgt la kn)

ok la xmo nk bebel panjang..
aku nk ucapkan..

selamat hari raya..
maaf zahir batin..
dr ujung rambut smpai ujung kaki..
kalau ada silap salah aku dlm berblog ni (utk kwn2 blogger)..
kalau ada silap salah aku dlm percakapan (utk kwn2 aku sume)..
balik kampung tu elok2 ya..
kalau naik bas pesan kt pak cik driver tu jgn bwk laju sgt..
klu drive sendiri jangan laju2 sgt..
biar lambat asal selamat ya anak2..

lg satu..
doakan saye dgn kakak saye balik kampung ya..
semoga perjalanan kami selamat..
kami bertolak lepas keje..
dlm kol 400 ptg..
smpai kelantan mybe tengah malam..
kalau jammed insyaallah smpai sebelum sahur esok..


selamat hari raya sekali lagi..



Saturday, September 4, 2010

hidup seorang bujang..

tajuk sangat xeh blah ok..
hidup seorang bujang...
wahahahaha..
bujang menda..
kena dok sorang je sebenarnya..
tp kira bujang la kn..
dok umah sorang2..

gini kisahnya..
once upon a time..
cewahh..
mcm nk start fairy tale pulak..
ok2 stop..
sambung cite..
housemates aku sume dh selamat balik umah masing2..
so tinggal aku sorang2..
smpai bila pn aku xpasti..
tengok mem besar ambik ari apa..
ara dh balik semalam..
kak long balik naik bas kol 830 pagi td..
yah ngan kak de balik ngan bas kol 930 pagi td..
munie pun balik dh kol bape aku xingat td..

so for the conclusion..
wa sorang2..
sgt bosan ok..
walaupun keje berlambak..
tp apa aku buat?
tdo bgn dgr lagu then tdo balik...
sgt buruk perangai..
mak mertua saya sila wat2 xnmpk statement atas tu ya..

menu orang bujang ari ni ialah..
nasi bungkus (ayam goreng + kuah paprik yg best + kerabu mangga kot)
popia yang sedap (jmpa port yg sedap hanya di depan umah) + kek batik
air?
minum saje air kosong..
kalau rajin kacau la nescafe..