Tuesday, August 31, 2010

selamat hari merdeka




di kesempatan ini aku nk ucapkan selamat hari merdeka kt sume org x kira sape..1 malaysia..n sape2 yang warga malaysia tp dok oversea aku nk ucapkan jgk selamat ari merdeka..ari ni ikutkan schedule cuti..cuti bermaksud leh bangun lambat (opps..kantoi sudah)..leh rehat tanpa keje..leh lepak2..leh sambut merdeka ramai..malam td riuh gile kt ict shah alam..ngan bunyi bunga api..sape yang g mesti best kn..mesti happening sgt kn..di kala2 cuti ni aku ngan geng2 aku xleh bercuti spt yang diidamkan..(sedih ni)...mlm td kitorang pasang telinga ngan intai bunga api kt tingkap je..sedih x?sedih kn..hehe..nk tau kenapa?sebab nya ialah...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

kitorang kena setup internet connection guna ubuntu..lab 2 network design..sedihhhhh..ubuntu mmg buat aku buntu + buntu + buntu lagi..berapa banyak buntu aku?sendiri kira la ya..susah2..demi ubuntu aku terpaksa melupakan cuti merdeka aku..dhla td ptg balik kol 7 dr umah hetty..jalan kaki smpai umah ngam2 buka pose..waaaa nk balik umah..

p/s : gambar tu edubuntu bkn ubuntu..edubuntu aku sayang sikit sb edu tu nama aku..hahaha

Friday, August 27, 2010

no other


There’s no one like you, even if I look around it’s just like that

Where else to look for? A person good like you, a person good like you, a heart good like you, a gift good like you
How lucky, the person who will try hard to protect you is just me
Where else to look for? A guy happy like me, a guy happy like me, a guy who laughs with the greatest happiness like me

Your two warm hands get cold when I’m cold, your heart which used to be strong gets sensitive when I’m hurt
To silently take my hands, to silently hold me, I only wish for those small comforts
You don’t know this heart of mine, which always wants to do more for you

My heart, say it out loud, my free soul
The days left are even more than the time when I came love you with a heart which always felt like the first time

*There’s no one like you, even if I look around it’s just like that
Where else to look for? A person good like you, a person good like you, a heart good like you, a gift good like you
How lucky, the person who will try hard to protect you is just me
Where else to look for? A guy happy like me, a guy happy like me, a guy who laughs with the greatest happiness like me

When my greedy heart gradually looks to other directions, when my greeds grow more than my mind can handle
To understand, to tell me clearly after all those excuses “I’m here”, only that one thing
I’m always thankful. Will I ever act that well just like you

My heart, say it out loud, my free soul
The days left are even more than the time when I came love you with a heart which always felt like the first time

*There’s no one like you, even if I look around it’s just like that
Where else to look for? A person good like you, a person good like you, a heart good like you, a gift good like you
How lucky, the person who will try hard to protect you is just me
Where else to look for? A guy happy like me, a guy happy like me, a guy who laughs with the greatest happiness like me

Rap> You know what, little much little even though I’m shy, you don’t know it but you’re burning like the sun, please understand my heart
Even though those girls appearing on TV shows are sparkling, I always look at you (I’m crazy crazy Baby)
Hearing you tell me “I love you”, I have everything in this world You & I, You’re so fine, Is there even anyone like you?
I love you Oh, please know it, that to me there’s only you, that I foolishly see you as my everything

We came on the same road, we are just like each other, how surprising, how thankful, it’s just love

*There’s no one like you, even if I look around it’s just like that
Where else to look for? A person good like you, a person good like you, a heart good like you, a gift good like you
How lucky, the person who will try hard to protect you is just me
Where else to look for? A guy happy like me, a guy happy like me, a guy who laughs with the greatest happiness like me
There’s no one like you

************************************************************************************

aku suka lagu ni sangat2..

by super junior..

lagu ni lagu korea tp aku letak lirik english..

sangat best kalau ada lelaki bleh buat mcm tu kt aku..

Wednesday, August 11, 2010

hachiko a dog tale

malam ni aku nk cite pasal satu movie ni..
hachiko a dog tale..
cite ni cite tahun 2009..
cite ni sangat2 sedih..
ni aku baru lepas tgk n baru lepas menangis..
alamak kantoi...
tp cite ni sgt best n sgt menyentuh hati...
cite ni based on true story tau..

cite ni mengisahkan seekor anjing yg dijumpai oleh sorang professor ni..
dia jumpa kt stesen ketapi..
masa tu hachi kecik lg.
dia bwk balik umah walaupun wife dia xbg..
lama2 wife dia bg dia bela hachi..
hachi ni selalu ikut dia g stesen ketapi..
kira anta professor ni g keje kt stesen ketapi ni la..
lps professor tu naik ketapi hachi balik la umah..
kol 5 sharp hachi akan tunggu professor tu balik dpn stesen ketapi..
everyday smpai sume org kt situ dh kenal hachi..
hachi ni x pandai main bola yg tuan dia baling and suh ambik balik tu..
tp masa hari yang tuan dia nk meninggal tu tiba2 hachi nk main mcm tu..
dia mcm ajak tuan dia main bola tu la..
dia ikut professor tu kt stesen ketapi n ajak professor tu main kt situ..
dia mcm xbg professor tu g keje..
professor tu pun bwk la bla hachi tu g keje n dijadikan cite professor tu kena mcm heart attack kt kelas dia..
ptg tu hachi mcm biasa la tgu professor tu kt depan stesen ketapi tp professor tu xdtg2..
hachi tgu smpai kol 10mlm then menantu professor tu dtg bwk hachi balik..
hachi xtau tuan dia dh meninggal..
dia asyik tgu je professor tu..
lps tu anak professor tu nk bela hachi tp hachi asyik tgk ke luar je bila bunyi ketapi..
anak professor tu pun lepaskan hachi..
everyday hachi tgu tuan dia kt dpn stesen ketapi tu..
selama 10 tahun..
smpai la hachi sendiri mati..
dia x mengerti yang tuan dia dh meninggal..
bila aku tgk loyal dia pd tuan dia buat aku sedih sgt..
everyday tgu tuan dia balik..
semua org kesian kt hachi tp dia mana faham kn..
dia tunggu tercongok kt depan smpai la dia dh tua n mati..

cite ni cite betul kt jepun taun 1930 an klu xsalah aku..
sgt sedih kn..
atau aku yg terlalu emosional..
wahahahaha...

ni la hachi..n tempat dia selalu tgu tuan dia..
pic dr google..

Tuesday, August 10, 2010

selamat berpuasa

pic dari google

di sini saya nk ucapkan selamat berpuasa kepada semua..
kawan2 blogger..
kawan2 kt sini..
ahli keluarga...
n semua org la..
selamat berpuasa..
semoga ramadhan kali ni memberi kita lebih berkat berbanding bulan2 sebelum ni..
semoga kita dipermudahkan untuk menjalani ibadah puasa..
di sini saya nk kongsi mesej yang saya dpt dr kawan saya..

"salam..my name is Syaaban, i am advising you that my neighbour Ramadhan will be visiting you soon with his wife Rezeki and two children Sahur and Iftaar..they will be accompanied by three grandchildren Rahmat, Barakat and Taubat, they will leave after thirty days by Eidairlines..Treasure them and you will be blessed..Ramadhan mubarak..may this coming Ramadhan bring lots of Nur in ur life.."

Monday, August 9, 2010

08.08.2010

08.08 tahun ni agak x baik bagi aku..
banyak dugaan n benda yang aku xsuka terjadi..
dlm erti kata sebenar bulan 8 xd ong bg aku..
awal2 bulan 8 ni hingga hjg minggu ni aku sgt tertekan..
hopefully bulan ramadhan ni banyak pulak rahmatnya..
insyaallah..

apa yg terjadi pada 08.08.2010?
1)aku kena balik s.alam..balik kg kejap je..xsuka..
2)naik bas dua tingkat mahligai..aku mabuk..2x..xpenah2 mabuk 2x..
3)smpai seksyen 17 mcm2 yg jadi..
4)pening kepala mabuk x abes2 smpai ari ni..
5)cirit birit tanpa tau sebabnya..

pastu keje aku berlambak smpai jumaat ni..
esk - kuiz web architecture n anta assignment OS
lusa - presentation FYP (chapter 1..byk tu)
khamis - submit database (lab) n past year question
jumaat - (paling teruk) submit network design lab yg susah n test OS
mintak2 hujung minggu ni keje xd..
aku nk rest..
balik raya pun aku xtau bila..
bila cuti pun xtau..
penatnya nk abeskn degree ni..
mcm mana nk smbung master..
nampak gayanya aku xleh ikut saranan kawan aku la..
kawan aku suh ikut dia smbung master...
huhuhu..
mcm x je smbung master tu..
nk abeskan degree pn penat sgt dh..

Friday, August 6, 2010

nak balik kampung malam ni..



balik kampung..
ooo..
balik kampung...

sonok nk balik kampung ni..
nk balik mkn rambutan..
tp sekarang tgh batuk n selsema..
leh x klu nk makan rambutan jugak?

jatuh terduduk kat tengah2 traffic light..

aku xsuka bila ari jumaat tgh ari..
sb bas 604 utk balik umah jarang lalu..
klu lalu pun mesti penuh..
so ari ni aku ngan munie dh bosan sgt tungu bas so kitorang decide nk jalan kaki balik umah..
jauh jgk tau..
tp dr tunggu bas xdpt2 bosan jugak..
tp kitorang tunggu redup sikit baru kitorang start jalan kaki..
redup mmg redup rupa2nya nk ujan..
ingatkn nak jalan terus tp ujan kt tengah jalan so kitorang nk tunggu bas kt depan jakel..
sb bila kt situ bas dh kosong sikit sb ramai org turun kt situ..

alkisahnya..
masa nk lintas jalan tu aku ngan munie mmg takut la sb tgh ari sangat sibuk kt situ..
tambah2 pulak ari jumaat..
yg lelaki nk balik semayang jumaat..
so kitorang dok la kt tgh2 tu nk lintas jalan..
bajet lepas tp xlepas sb motor tu laju sgt..
aku ngan munie pun undurla..
tp aku tersalah langkah so undur n jatuh terduduk kt divider jalan tu..
mak aiii..
malu gile weh..
tgh2 tu pulak..
org dr utara selatan timur barat sume leh nampak kot..
dhla jatuh terduduk..
lupa nk angkat beg yang jatuh sama pulak tu..
gile malu..
aku ngan munie dh gelak2 dh..
agak2 ada x org yg kenal aku kt area situ?
hahaha..
lg satu..
aku dhla pakai baju kuning sekuning2 alam..
xnk dh pakai baju tu..
bajet org ingat la tu..
hahaha..
mmg aku gelak smpai balik umah..
tgh2 mkn pun gelak lg sb teringat kejadian tu..

Tuesday, August 3, 2010

aku yang weng~

sekarang ni aku tengah selsema..
pg td bgn terhuyung hayang kepala berat sikit..
hidung tersumbat..
mandi siap2 nk g kelas kol 8.30..
buku dh siap kemas dalam beg mlm sbelum tu lg..
so pg td lps mandi siap2 aku amik beg terus turun g kelas..

kelas web architecture..
puan noor ckp dia busy so dia just sempat bgtau bnda2 penting je..
pasal nota lab..
pasal i-hack..
puan noor suh kitorang g tp aku xleh g sb aku nk balik kampung..
nasib baik xd markah utk tu klu x rugi la..
then pasal WEB DEV..
nanti ada pertandingan web development..
anjuran apa tah x ingat dh..
tp kt kuar uitm la..
mcm menarik..
sape masuk dpt sijil..
then puan cakap ada utk volunteer sekali..
dpt sijil jugak..
aku ni mcm layak jadi volunteer saje..
huhuhu..
lgpun WEB DEV tu bertanding dlm masa 24jam..
dok dlm bilik tu selama 24jam x kuar2..
mati la i..
then kitorang pakat nk jadi volunteer saje nt..

then next kelas operating system..
blur jugak sb kelas jumaat ari tu x pergi..
maaf puan bukan sengaja tp ada projek kena anta ari tu..
seluk beg cari buku os...
dengan sepenuh kuasa aku tarik letak atas meja..
rupa2nya buku DATABASE..
aku silap bwk buku!!!
nadirah,hetty ngan munie dh gelak2 dh..
then share saje buku ngan diorang..

mcm mana la aku leh tersilap bwk buku ya..
mgkin aku tengah pening lps mkn ubat agaknya..
ni pun byk ubat kena makan sb td ptg g klinik..
so sekarang nk smbung buat keje then mandi makan ubat..


Monday, August 2, 2010

web architecture batal..

lepas zuhur tadi kitorang satu umah datang kelas..
aku n munie g ngan kete ara sb alang2 kelas sama2 kol 2..
mcm biasa kitorang parking kt tangga tonggek..
sape budak fskm tau la apa dia tangga tonggek itu..
kepada sape2 yang xtau..
tangga tonggek itu adalah tangga yang sgt tinggi utk ke fakulti aku..
sape naik mesti akan tertonggek2...
hehehe..
tangga tu dhla kecik..
banyak pulak tu anak tangga nye..
bila sampai atas akan penat termengah2 mcm apa..
ok2 stop cite pasal tangga tonggek..
emm bila dh mendaki tangga tonggek then panjat pulak tangga fakulti..
seterusnya tangga lama najib then tangga lab..
tengok betapa byknya tangga bila ari isnin..
TAPI...
bila dh penat naik tangga then smpai lab..
bdk2 dlm kelas ckp kelas batal..
WHAT????
penat nye..
huhuhu..
tp xpela..
kol 4 nanti ada kelas ENT lg..
p/s : hidung tersumbat..selsema..