Saturday, May 29, 2010

jalan2 tengok wayang dengan osmate..

kitorang dh plan lama nk kuar tgk wayang ari ni..
mula2 plan nk tgk cite dua alam dr che rozmey tu..
sekali x kuar panggung lagi..
so kitorang pakat nk tgk nightmare on elm street..
itu atas cadangan kak de..
hehehe..
so kitorang anak2 dara sekalian ni kuar umah lepas zuhur dlm area 2 ptg..
smpai jusco bukit raja terus g beli tiket wayang..
then jalan2 wat sakitkan ati..
kenapa sakit ati?
sb tgk brg2 yg ada diskaun tp xd duit nk beli..
hehehe..
sakit ati kan..
so kitorang semua jalan sambil berlagak x nampak semua tu..
alhamdulillah xd yang tergoda dgn diskaun2 tu semua..
dh dekat 4.30 kitorang masuk panggung..
baru kejap start cite tu aku dh rasa nk menangis..
rasa nk lari balik umah..
sb cite tu takut sangat..
pusing kanan pgg ara..
pusing kiri pgg kak de..
telinga tutup..
mata jangan cakap la..
mmg bukak sikit je..
sgt penakut ok..
rasa xsempat nk tarik nafas..
bagi aku cite tu takut sangat2..
nk tgu abes cite tu mmg aku xsenang duduk la..
lepas tgk cite kitorang g tesco extra pulak..
beli brg2 umah..
then smpai umah dalam kol 9 mlm..
sgt2 enjoy..

p/s : esk byk sgt agenda..1)sepupu aku grad uitm esk.sidang pg..2)ada discussion group..3)ingat nk dating dgn oppa..n lastly aku buat keputusan bahawa AKU AKAN KE DISCUSSION GROUP..huhuhu..sori abg sb xleh dating esk..lain kali kte kuar ya..

Thursday, May 20, 2010

mode :: celaru

org lain dok cuti semester..
dok bwh ketiak mak masing2 lg..
tp aku still dok melangut kt shah alam ni..
huhuhu..
nk x nk aku kena amek intersesi ni..
aku nk ringankn sikit beban aku masa semester depan2 nt..
sb aku dh nk masuk final year..
akn busy dgn final year project..
waaa..
aku nk buat apa utk final year project nt?
sistem?
networking?
security?
tidak2..
aku xleh amek security..
sblm aku hack org, org hack aku dlu..
wahahaha..
haru2..
so mcm mana ni?
apakah pilihan aku?
celaru2..
mati gua..
p/s : kpd nadirah,munie n hetty selamat bergumbira di rumah..doakan aku x gila berada di sini..hahahha

Friday, May 14, 2010

saya suka memasak..

entry yg xleh blah langsung kn..
kenapa aku ckp aku suka memasak?
sebab sepanjang minggu ni aku masak semua sedap n cukup semua rasa..
hehehe..
baik punya..
ditemani laptop di dapur..
kerana sume resipi aku amek dr internet..
blog..
plg penting domo arigato gozaimasu kak hana..
sebab letak byk sgt resipi dlm blog akak..
seronok2..
nt nk cuba buat cream puff nadirah tu..
klu sempat la..
sebab lusa aku dh nk balik s.alam..
sekarang hobi terbaru aku ialah memasak..
tp aku hanya memasak di rumah la..
sebab kalau dh balik s.alam aku x masak dh..
rumah aku xd tong gas..
huahuahua..

p/s : sangat seronok bila my mom kata sedap.. :p

Monday, May 10, 2010

i'm so sad..

mlm td umah my oppa kn masuk pencuri..
semua fon housemate dia hilang..
termasuk fon my oppa..
nasib baik duit dlm wallet dia ada rm8 je..
aku ralat sekali bila fon dia hilang..
sb fon n no tu..
no tu byk bg kenangan..
kitorang beli no tu sama2..
bkn no kapel..
tp no tu xd beza dgn no aku..
cuma tukar sikit je..
no semua sama..
kedudukan je berbeza..
aku cukup syg no kitorang ni..
tp no tu dh hilang..
aku sedih sgt..
aku nk buat balik no tu kt celcom centre..
agak2 berapa kalau kte nk buat balik no yg hilang?
aku nk no tu..
patutla pg td ada satu no yg aku xkenal call 3x..
aku silentkn fon masa tdo sb aku tdo kt luar dgn baby n mak aku..
bila aku tnya sape dia cakap nama dia afiq..
mula2 aku ingatkn afiq kawan aku tu..
lps tu dia tny aku sape..
aku pn pelik..
aku pn diam jela..
ptg td baru aku terfikir myb afiq kwn oppa..
ada apa2 jadi kt oppa ke..
mcm2 aku pk..
aku pn msg balik si "afiq" tu tny kenapa cl smpai 3x pg td..
td dia xjawab knp dia cl..
then dia tny lg aku ni sape..
aku pn diam la..
dlm ati mcm2 rasa ada..
risau sgt2..
then 15mnt lps tu oppa cl guna no baru..
dia pn cite semua..
betul la apa aku rasa..
something bad happen kt oppa..
emm buat aku risau..
skrg pn aku rasa sedih + risau tanpa sebab..
adoyai..

p/s : pencuri tu mmg xd ati perut..kalau dia masuk rumah org lain pn aku geram jugak..teringat cite nadia kena ragut kt stesen minyak ari tu..aku cukup suka kalau pencuri tu dpt balasan cash terus..menyusahkan orang je..

happy mother's day..

ma..
adik sayang ma..
adik ada ma sorang je..
lepas abah xd..
walaupun ma suka bebel tp adik tau ma syg kitorang..
ma byk berkorban sejak abah xd..
sejak 7 tahun lepas..
ma yang susah..
ma yang tanggung semua ni..
kalau adik xd kt umah ma mesti susah nk g mana2..
kalau ma nk g mana2 pn ma mesti naik basikal ma je..
adik nk ajar ma bawak moto tp ma takut..
kalau ma nk g bandar pn ma mesti naik basikal tu smpai jalan besar..
kalau nk g pasar pn sama..
adik nk abis belaja cepat2..
adik nk bg duit kt ma..
nt kalau adik keje kt tempat lain,adik bawak ma sekali tau..
adik sayang sgt ma..
adik xsanggup ada org buat jahat kt ma..
sb tu adik smpai gaduh dgn kakak sendiri..
sebab adik xsuka dia buat ma mcm tu..
adik benci org buat ma mcm tu..
sebab adik sayang ma sgt..
wlpn masa kecik adik x rapat dgn ma tp masa sekarang adik xnk berenggang dgn ma tau..
sb tu tiap kali adik nk balik s.alam atau sekolah asrama dulu2 adik akan nangis..
adik xnk tinggal ma..
nanti ma nk g pasar dgn sape..
nanti ma nk g mana2 dgn sape..
adik sedih tau tgk ma naik basikal g ke hulu ke hilir..
sebab tula adik nk balik selalu nk tolong bawak ma g mana2..
adik sayang ma..
terlalu sayang ma..

selamat hari ibu ma..


Monday, May 3, 2010

sweet memory~N.com

sebelum tu aku nk perkenalkan N.com tu sape dulu..
  • Noor Faten Edura (aku aka mumy,umi,bie n edu)
  • Nur Amira (mira aka kak long)
  • Nur Hanani (nani)
  • Nor Rizanida (norin)
  • Nurbadriah (Yah)
  • Nur Ain (ain)
  • Nur Munirah (munie)
  • Noor Hasni (hasz aka kak de)
semua nama start dgn huruf N..sb tu la kitorang ni N.com...
kitorang kenal dr diploma lg..
kt uitm jengka..
kecuali nani..sb aku ngan nani kenal dr form 4 lg sb kitorang satu sekolah dulu..

alkisah nya..
aku nk cite pengalaman kitorang anak dara ber7 ni konvoi satu kete g keratong sb norin nk bertunang...
norin dh keje dh..
dia terus keje lepas dilpoma..
so yg dr s.alam hanyala kitorang ber7..
tp hubungan kitorang still mcm dlu..

dijadikan cite kitorang g pahang 30hb lps aku n munie abes paper DE..
norin tunang 1hb mei..
so kitorang stay kt temerloh kt umah yah..
pg2 kitorang dh bertolak dlm area 8.30 pg..
kitorang naik suzuki mpv yg muat2 7 org..
yah yg drive..
yah tu berbadan kecik tau..
semua kete yg potong kitorang akn jenguk tgk yah drive mpv tu..
keratong tu tersangat la jauh..
sepanjang jalan xd byk sgt pemandangan yg best..
hanya pokok kelapa sawit..
mcm2 kitorang lalui sepanjang perjalanan pergi balik tu..
masa pergi tu kitorang sempat join konvoi motosikal jelajah semenanjung malaysia..
diorang tu dr majlis daerah baling..
kitorang konvoi sama2 smpaila kitorang berpecah kt simpang chanis tu..
kitorang dok tgh2 antara motosikal tu tau..
depan belakang adalah motosikal yg konvoi ramai2 tu..
kitorang sampai umah norin dlm 11.30 pg..3 jam travel..
smpai kt umah norin kitorang terjah bilik norin..
x sangka antara kitorang ber8 norin dlu smpai jodoh..
norin dijangka kawin bulan 10 ni..
xtau la kitorang dpt pergi ke x sb takut kitorang tgh ada paper ms tu..
kitorang x lama sb kn balik awal nk melawat pak ndak yah kt hospital temerloh..
dlm 2.30 ptg kitorang balik..
kali ni kitorang lalu short cut so smpai awal sikit..
jalan short cut tu agak sunyi..
bahaya sikit..
tp alhamdullilah xd pape berlaku..
dlm perjalanan balik kitorang nmpk moto jatuh ats jalan dpn mata kitorang..
kete belakang moto tu smpat mengelak..
kete tu masuk lane sebelah...
nasib baik lane sebelah xd kete klu x xtau nasib kete tu..
belakang kete tu exora..
exora tu brek mengejut..
kitorang kt belakang exora tu cuak kot..
nasib baik yah x laju time tu..
smpat brek..
moto tu jatuh sendiri bkn kena langgar..
tp kesian abes sume makanan dlm bakul moto tu jatuh..
dua orang lelaki naik moto tu..
x cedera teruk cuma calar je kot..
nasib baik time tu aku dihalang dgn kepala munie kt dpn tu..
munie..nasib baik ko tinggi..
kalau x mati aku terkejut..yela aku ni xleh tgk accident sikit..
mau gelabah sepanjang hari..
kitorang smpai temerloh ptg so terus ke bandar beli tiket balik s.alam then terus ke hospital..
malam tu aku sgt penat so kol 11 mlm aku terus gol..
pg bgn lewat sikit..
lps solat subuh tolong mak yah kejap..
nway ni pengalaman plg best dgn N.com...
naik kete jauh2..
semua anak dara..
mak aku dh risau sb semua anak dara lps tu jauh pulak..
hehe..aku siap call bila smpai temerloh tu ckp dh selamat smpai..

so nk bagi kredit kt :
  1. yah (sb jadi ketua kumpulan..uruskan tiket n drive kitorang ke keratong)
  2. mak n abah yah (sb sudi terima kitorang dok kt umah)
  3. along n angah (sb anta n amik kitorang kt temerloh)
  4. mak n pak teh yah (sb bg pinjam suzuki mpv tu)
  5. semua ahli N.com (kita lalui perjalanan yg jauh tp best)
p/s : aku syg semua N.com smpai bila2..


belakang :
tudung biru (munie)
tudung putih (kak de)
tudung merah (aku)

depan :
tudung hijau (yah)
tudung orange (kak long)
tudung pink yg vogue (norin)
tudung putih (ain)
tudung hitam (nani)