Monday, March 29, 2010

i'm not feeling well

minggu ni mungkin minggu org pakat2 sakit..
sb dlm kelas aku ramai jgk yg xsihat..
selsema..demam..batuk..
tp ni la hope aku x sakit lama2..
minggu dpn byk keje kot..
isnin minggu dpn aku ada 2 TEST..
diulang 2 TEST..security n web technology..
selasa esoknya pulak ada 2 TEST jgk..
digital n jepun..
habes la aku..
nk wat revision skrg pn mcm x selesa..
di kala hidung tgh berair..tekak rasa lain mcm..asyik nk baring je..
tp hope aku x pape la...
nk g pusat kesihatan sorang2 mcm malas..
huhuhu..
bulan 4 ni bulan yg leh wat aku crazy sbnrnya..
start 21 dh final exam..
aku pny paper start 22..
n mungkin xkn berubah kot tarikhnya..
adoyai..
ya allah berikanlah aku kekuatan utk hadapi bulan 4 ni..
jgnla aku demam atau sakit atau ada bnda buruk yg jadi..
projek bertimbun kena submit sblm final..
study week pn mcm xd je..beza berapa ari je sblm start final exam tu..
tp apa pn life is climb..
aku ttp akn smpai ke puncak walaupn sblm tu aku kn hadapi byk cabaran..
yes!!!semangat makin dekat..
en mahMOOD pn mgkin ada sikit2..
doakan aku slmt menghadapi semua kerja yg ada ni..

Wednesday, March 24, 2010

akhirnya aku berjaya..

akhirnya aku berjaya membuat sql injection..apa tu sql injection?its like masuk dlm website dgn cara haram la then leh login as an admin leh masuk database web tu.tp aku buat tu sbb hny utk belajar tau..repeat hny utk belajar..lgpn aku x terer lg pn nk inject lebih2..ni utk asas jela..huhuhu..ni utk subjek security aku..dh lama aku buat tp xdapat2..ms projek exploit ari tu aku dpt tajuk sql injection ni..tp aku anta report dgn apa yg aku dpt jela..ni utk lab ada exercise pasal sql injection lg..so aku meneruskan kerja yg x sempurna dlu..then akhirnya aku berjaya menginject stu web tp aku x edit apa2 ok..hny utk dpt markah for lab jela..susah kot subjek security ni tp pape pn i will try my best..

Thursday, March 18, 2010

ceritera gembira akhirnya bersedih..

semalam kelas aku kebanyakan cancel..
actually minggu ni byk kelas cancel..
then mak cik nadirah ajak teman dia main boling lepas kelas xml (kol 2-4)..
sekali kelas xml tu batal..
so kitorang kuar g main boling dlm area kol 2..
mcm biasa la geng pmpuan yg selalu together2..
aku..munie..hetty..nadirah..
dalam main tu tiba2 fon aku padam..
sebelum ni padam tp leh start balik tp smlm padam tp xleh start dh..
nasib baik aku masa tu kt plaza alam sentral..
terus turun bwh kt kedai fon n tanyakn..
dia cakap fon aku rosak n kena anta kt LG centre..
dia bg aku fon sementara..
tp fon tu sgt bodoh ok..
xleh charge sb bateri dia x detect..
elok2 bateri detect sim card pulak x detect..
waaa..
aku dh menangis2 kot sb tensen..
aku nekad nk g kedai fon tu ari ni nk tukar fon tu..
mintak2 bukan apek kerek yg semalam tu..
huhuhuhu..

p/s : jgn terlalu gembira nt korang akn sedih..mcm aku..


ni la fon aku yg rosak tu..rindunya kt u wahai fon..

Wednesday, March 10, 2010

TopsyTurvyMum First Lucky Draw

1st time masuk contest or lucky draw ni..saje nk masuk..hehehe..


TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!


INI HADIAHNYERR..

TENG TENG TENG!













16 Pc Dinner Set
Click on above image to view full picture

16 Pc Dinner Set

Product Information

4 Dinner Plates, 4 Bread & Butter Plates, 4 Soup / Cereal Bowls, 4 Stoneware Mugs

Additional Information

Item Code
1065856
Weight
4,275g
Category
Dinnerware
Pattern
Geometric

Product Descri

ption

Corelle Dinnerware range is break, chip, scratch and stain resistant. Its made from a unique material called Vitrelle which compresses two layers of different glass compositions, so it's incredibly tough. It's microwave. Dishwasher and oven safe.















Syarat-syarat penyertaan:

1. Anda adalah seorang blogger. (InshaAllah lain kali aku buat lucky draw utk blogger dan reader pulak ye)

2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.)

3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST(Tutorial utk sticky post klik SINI) di blog anda. Caranya, copy je la entry ni.(1 profile cuma layak masuk satu penyertaan sahaja.)

4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry ini. (Nanti aku masukkan link blog anda kat entry ni)

5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni(Sebelum Isnin depan 04/10/2010). Aku akan buat entry kalau dah tutup. Bila dah tutup, maka boleh hilangkan sticky post tu.

6. Pemenang akan dipilih DI SINI.














TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI
TUAH ANDA SIAPA YANG TAHU




Thursday, March 4, 2010

mode :: bosan terlampau

nak balik..
lecturer xdatang tp ada lecturer yang ganti..
tp xtau nk buat apa..
masing2 wat hal sendiri..
lps sign attendance n amek file dr lecturer tu kitorang xtau nk buat apa..
nak balik...
bila leh balik ni?
dhla kelas xd ptg ni..
leh lepak kt umah..
mlm ni gua mau balik kg..
kelas esok ponteng tp sudah dikhabarkn kpd lecturer berkenaan..
gua mau chow..
mau pk apa nk buat ptg ni..