Saturday, December 26, 2009

aku yang cengeng...

lusa aku nk balik kl..
kelas start 4hb..
tp demi menjimatkan duit tambang bas aku ikut abg aku g kl..
tp terpaksa g awal la..
dia meeting 31hb..
tp g awal sb nk tgk wife dia...

lusa...
tp aku dh start sedih...
nk tgglkan mak aku(mcm x pnah dok jauh padahal dr form 1 dok jauh..hahahaha)..
tp sedih..
nk tgglkn kg..
sedih nk tgglkan khairina(budak gemuk)...
aku jaga dia cuti sebulan ni..
pg2 dia akn kejut aku bgn tdo..
pas cium dia sekali aku smbg tdo balik...hahaha

mcm mana ni...
aku bajet aku akan nangis ms nk bertolak nt..
nk suh mak aku ikut sekali xleh..
adik aku kn dftr sekolah 31hb ni...

kalau aku nangis abes la aku..
segan aku kt abg aku tu..
tp aku mmg sedih ni..
xnk balik sana..
leh x?

tp klu aku dh smpai sana,aku dh x sedih dh..
nk bertolak mcm mana nt..
tgk khairina ngan mak aku babai nt sure sedih..
huhuhuhu...

p/s : hope aku x nangis nt..huhuhu..(aku sgt manja okey..n aku mudah menangis)

Friday, December 11, 2009

alhamdullilah...

result keluar mlm td..
alhamdullilah keputusan aku agak membanggakan aku..
walaupun aku x dapat dean list tp aku bersyukur dengan result yg ni...
sebab aku x sangka aku akan dapat result yg ni...
ahlamdullilah..
result ni utk mak...
atas semua doa mak...
insyaallah sem dpn adik wat lg lagi baik...

p/s : kena struggle lagi utk setaraf dgn my oppa..anyway tahniah sekali lagi abg..

Wednesday, December 9, 2009

gile scary weh!!!!

AKU KENA TAHAN POLIS..what?????

biar betol..tp tula hakikatnya...huahuahua...
alkisahnya mcm ni...

ari ni mmg catat sejarah dlm hidup aku..
pg2 aku dh jejak kaki dlm balai polis...
kali ni bukan kena tahan lagi..
aku teman mak aku wat report ic mak aku hilang...
selesai semua aku balik then amek sepupu aku pulak...
dia nk g fotostat slip spm dia sb nk mohon masuk kptm..

aku suh dia bwk moto...
mcm biasala sb aku x mahir sgt bwk moto ni..
kalau ada dia mmg dia yg bawak...
oh ya balai polis yg aku g td dekat je ngan umah aku...
n kedai fotostat tu pulak depan balai polis tu...
haru x?

then kitorang elok je parking depan kedai fotostat tu..
x perasan kete sebelah tu KETE POLIS!!!!
hahahaha...
abg polis tu terus datang dekat kitorang mintak ic..
nk xnk kena bg jela..
dhla sepupu aku tarak lesen...
moto aku pn x lepas tu...

abg polis tu suruh bwk moto n kitorang sekali masuk balai...
nk nangis dowh...
tp relax dlu jalan masuk balai...
tp x msuk dlm balai tu..
dok lama sebelah balai...
mula2 abg polis tu garang..
marah2..
siap gaduh ngan sepupu aku lg...

cakap punya ckp kitorang ckp kitorang xd duit kalau nk byr saman...
aku cakap la aku belaja lg..
dia tny aku belaja kt s.alam..
dia ckp dia biasa ngan uitm tu...
so kitorang borak pasal uitm tu lak..
last2 dia bg peringatan terakhir..

jangan buat lg n lain kali pakai topi keledar walaupun dekat je..
tapi sumpah..
muka aku ngan sepupu aku mesti pucat gile...
nasib baik abg polis tu leh tolak ansur..
tapi sumpah kitorang xkn wat lagi dah..
aku memang serik gile dowh..
walaupun aku x bwk moto tu pun..
tobat serik..
tapi xtau la kalau org lain mcm mana..
tapi aku mmg TOBAT SERIK...

p/s : terima kasih ya abg polis..sumpah lain kali kitorang x wat lagi..serik sangat2 dh..


Monday, December 7, 2009

misunderstanding daa...

dalam pukul 5 ptg..fon aku bunyi..tgk2 akak aku yg dok subang tu call..

kakak : ten,mu dok mana?
aku : aku dok umah la..
kakak : mu x g kb kn?
aku : xdok..bakpo?
kakak : KB MALL RUNTUH!!!HUSNA (our cousin) ADA DLM TU..
aku : hah?????
kakak : husna smpat keluar..aku ingatkan mu ada kt kb mall skrg..(risaukan aku ya kakak aku ni..hehehe..ari sebelumnya aku dh g kb tp x g pn KB MALL)
aku : (lega sikit sb kalau jadi apa2 kt husna xtau la sb mak ayah dia g haji kt makkah)

then aku dgr suara kak dayah(kakak kpd husna dok bising belakang kakak aku..kak dayah pon dok subang jugak)..lps tu aku x dgr suara kakak aku dh..suara kak dayah mengatasi segala2nya..yela risaukan adik dia tu..

then aku terpikir2 betul ke KB MALL runtuh..smpai la kuar berita mlm td..maka keluar la cite sebenar..bukan runtuh ranap tapi hny kereta terjunam dr tingkat plg atas ke bwh..hingga menghempap dua org student MASTERSKILL yg kt sebelah KB MALL tu sendiri..al-fatihah kpd dua2 mangsa...husna pun ingat KB MALL runtuh betul2..sb dia hny nmpk kereta tu kt tngkat bwh..dia ingatkn seluruh parking tgkt atas tu runtuh..dia terus keluar n tinggalkan barang2 dia dlm troli.x sempat byr pun..sb semua org lari keluar slps ada org menjerit "KB MALL RUNTUH...CEPAT LARI"..dia terus lari la..

apa pun ni kemalangan pertama yg berlaku dlm shopping complex di kelantan..bahaya betol la..

Thursday, December 3, 2009

ujan oh ujan...

klu banjir kt kelantan umah aku mmg slmt..
mmg xnaik air...
just air bertakung kt longkang n rumput2 je la...
dh x ujan surut balik...
tp bila ujan byk xtvt aku xleh wat..
apa aktiviti tu?

1)tgk tv...sbb astro xjd bila ujan..
2)jalan2 mkn angin umah sepupu aku..borak2..
3)g kedai..beli pisang grg kak yah yg sdp tu..(dh lama ngidam tu)
4)pusing2 bndr kb..
5)pkai baju elok2..sb baju yg elok sume x kering sbb ujan..ni pn pkai bju2 lama yg mmg tersimpan rapi...huahuahua
6)merempit ngan moto cabuk tu...

next aku xtau dh..korang tgk jela gmbr2 aku aku snap ms ujan td..

tdo pn sedap ni tp mata xleh tdo..miss my oppa la..dia wat apa la skrg ni..bosan2 dgr lagu smbil nyanyi...tgk2 ujan makin lebat..salah aku ke?ok aku x nyanyi dh..nyanyi dlm ati...nk merempit pn ujan nih..adoi..bile nk nmpk matahari ni..matahari oh matahari keluarla engkau...

Tuesday, December 1, 2009

nk tengok tv tp xleh...

aku nk tgk tv..
"so u think u can dance"...
tp ujan...
siaran terganggu..
maka dgn itula aku tersadai dpn laptop ni...
menjenguk2 blog kwn2...

ari ni aku agak byk keje..
bkn keje apa pn sbnrnya...
dok mengejar seorang budak yg sgt montel...
ni dia budaknye....
lasak bukan main...
semua benda nk capai...
td dia amek senduk kt dapur...
pastu dia ketuk tgn aku...
boleh pulak...
aku baru nk suap nasi kt dia...
dia bleh ketuk tgn aku ngan senduk...
pastu dia dpt sikat rambut...
konon nk sikat rambut aku la...
bising suh aku bkak sepit rambut aku...
aku pn bukak la sepit tu...
dia sikat la rambut aku...
dlm ati aku ckp "pndai jgk bdk ni"...
oh ya,umo dia setahun 7 bulan...
tapi korang tau apa dia wat pastu?
dia ketuk kepala aku ngan sikat tu...
hampeh pny budak..
dia tgk aku tnpa rasa bersalah lak tu...
huhuhuhu...

sekarang ni kitorang kn jaga dia..
sbb mak dia nk bersalin..
td papa dia seharian kt hospital...
due lmbt lg tp akak ipar aku ada masalah sikit...
so nt anak buah aku akan bertambah jadi 12...
hehehehe..
ramai sgt kn...


alhamdulillah...

alhamdullilah rezeki kami...
td ms aku nk solat zuhur mak aku ckp...
"ada cek smpai..."..
terkejut jgk aku...
ingatkn cek apa...

belek2 tgk cek dr JABATAN HAL EHWAL VETERAN ATM...
dlu arwah abah aku askar..
ms aku nk masuk degree ari tu kitorang ada mtk bantuan duit..
sbb JABATAN tu pn ada bg sumbangan kt anak2 bekas askar yg nk masuk belajar...

tp ni dh lama sgt...
kitorang ingat duit tu kitorang dh x dpt...
tp td kitorang dpt...
sumbangan cek RM1000.00...
mgkin x byk bg sesetngah org tp bg kami itu adalah rezeki yg bernilai...
alhamdullilah..
terima kasih kpd JABATAN HAL EHWAL VETERAN ATM...

p/s : nk kongsi duit tu ngan mak..aku tau mak pn xd duit sgt..n duit tu aku nk simpan dlm ASB