Tuesday, October 27, 2009

final exam...


final exam is around the corner..

tp xd corner2 dh la..esok start exam aku..huahuahua..

esk exam dimulakan dgn paper ECO415 a.k.a economic..

then 1hb paper CTU553 a.k.a ehnic relationship (agama islam la..hehe)

2hb paper ITS462 a.k.a fundamental of artificial intelligence..

3hb paper ITT501 a.k.a fundamental of netcentric computing..

5hb paper CSC574 a.k.a dynamic web development..

last paper 12hb ITT459 ak.a data communication and networking...

tp yg x bestnye paper aku dkt2 time 1hb,2hb ngan 3hb...

tp hope sume berjalan lancar...

amin...

p/s : doakn aku dpt jawab semua paper nt..insyaallah...

Sunday, October 25, 2009

convocation day....

me with my lovely mother..

21hb oktober aku telah berjaya mendapatkan skrol diploma aku.. istiadat konvokesyen aku dapat sesi ptg.. yg datang hnya mak aku,kakak aku n adik aku.. nasib baik sepupu aku konvo degree dia sama time ngan aku... so adala mak cik aku,pak cik aku n sepupu aku.. ramai sikit... mak aku pn ada kwn nt... nway kesian gak kt mak aku.. pnt panas kt dewan.. tp skrol ni aku adiahkan utk mak aku.. nt adik bg mak skrol degree lak ya...

aku amek skrol diploma aku..

mak cik pak cik n sepupu2..

me with my little sis..

me with my sis..




Sunday, October 11, 2009

bila semua ni akan berakhir?

penat..
semput..
tensen..
hampeh..
apa lg aku nk ckp..
huhuhu..
semalam n ari ni aku ada MODUL PEMBANGUNAN PELAJAR
(klu x silap aku la..aku pn x pasti apa nama modul 2)
penat..
sabtu ahad sepatutnya aku n kwn2 dk umah..
ni kitorang terpaksa g fakulti..
lepas balik modul smlm kitorang smpt g umah terbuka madam BEL..
seharian mkn free smlm...
huhuhu..sonok aje bab mkn..
ari ni nsb baik modul smpai tgh ari je..
lepas pekena nasi ayam free yg best td kitorang balik..
nsb baik ada bas uitm LALUAN C..
dpt balik umah..
klu x kitorang terpaksa naik T603 ke seksyen 2 then naik SERANAS balik umah..
alhamdullilah..
bila dh smpai umah mula la pk pasal keje yg menimbun...

(12/10) pny keje :
1) baca utk TEST jepun ESOK!!!
2) baca utk TEST eco ESOK!!!
3) anta ASSIGNMENT ip (dh siap)
4) anta REPORT eco!!!

(14/10) pny keje :
1) anta BUILDING WEB SERVER..apa kejadah pn aku xtau

(16/10) pny keje :
1) presentation BEL..turn ke 19

(18/10) pny keje :
1) TEST artificial intelligence..mmg intelligent la sbb amek hjg minggu aku lg..hehe

(19/10) pny keje :
1) anta video JEPUN
2) raptai KONVO & AMIK JUBAH

(20/10) pny keje :
1) TEST IP..
2) TEST DATA COMM

(21/10) pny keje :
KONVOKESYEN!!!!!!

(22/10)pny keje :
1) TEST CTU
2) PRESENTATION sistem
apa kejadahnya pas konvo ada test..mau aku hafal CTU dlm dewan sblm amek skrol tu..

(23/10) pny keje :
1) TEST netsentrik
2) DEMO netsentrik
test n demo pd waktu ptg..pd jumaat ptg..waktu tdo aku 2...habes..

(24/10) pny keje :
1) PRESENTATION eco
2) LAST day anta report eco

n utk pengetahuan semua..FINAL PAPER aku start esok nye (25/10)..hampeh nyior tol la...
FINAL PAPER aku agak x best jadual dia...25/10 then 28/10 then 2/11 then 3/11 then 5/11 then last 12/11...yg 2 n 3 tu paper killer gak tu..leh lak rapat..adoiii..pnt la degree ni...

p/s : ya Allah,tolong la permudahkn semua urusan aku..amin







Sunday, October 4, 2009

KAMI NAK KELUAR BERLIBUR...

kami nk keluar..
kak long..
ara..
kak de...
ngan aku..
tp xtau nk g mana..
tp kami nk keluar...
sape nk ikut?
sila ambik no kt kaunter..
huahuahua...
hjg minggu dihabiskan ngan tgk movie..
smlm sepnjg ari tgk cite kekasihku seru..
sgt seram..
ms kt tv3 dulu x panh follow pn cite 2..
sekarang baru nk sebok tgk..
huhuhuhu...
okla nk bersiap ni..
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........

Saturday, October 3, 2009

my besday...

30 september ari tu my besday..
mlm tu kitorang ada kt mcd sbb wat keje ramai...
so balik dlm kol 12 tgh mlm lbh..
dh genap 21thn umur aku...
sume org dh wish kecuali my oppa..
emm...
mana hilang dia..
aku harap dia yg ptama wish..
tp dia xd pn..
aku pn anta msg...
lama lps tu dia balas...
"hpy besday yg ke 22"..
WHAT??????????
aku br 21thn la...
hangin gak time tu..
umur aku pn dia x ingat ke?
emm..
then aku msg dia...
dia ckp dia tertdo...
myb mamai kot..
ok dimaafkan....
nk dijadikan cite mlm besday aku tu kitorang gaduh besar...
bkn pasal 22thn tu ya...
pasal bnda lain...
smpai ke pg esk kitorang gaduh...
esoknya kitorang x msg sgt sbb dia ada kelas..
kelas aku lak xd...
ptg tu dia ckp nk jmpa aku...
aku ckp xnk...
dia nk jmpa jgk...
then aku trn jmpa dia dgn muka sememeh (sgt x lawa..hehehe)
tau apa dia bwk?
bkn bunga...
bkn hadiah besar...
tp kek...
mgkin korang ckp bg kek pn nk kecoh...
tp aku sgt2 hargai apa dia wat tau...
sbb dia bkn jns suka bg benda kt aku tau...
aku pnah main2 ckp nk bear tau..
tp dia wat dek je..
dia mmg x mcm lelaki lain yg suka lyn makwe dia bg brg2 sume tu..
aku merajuk pn dia sll wat xtau je..
2la my oppa..
tp aku suka dia mcm tu..
dlm dia x kisah kt aku..
aku tau dia syg aku..
ceh ayat jiwang...
huahuahua...
selama ni dia xd pujuk aku ptg tu dia pujuk aku beria2...
mtk maaf byk kali..
xpnah2 dia mcmni..
tp aku hargai sume apa dia wat..
n aku harap kitorang x gaduh pasal bnda kecik lg..
emm..
p/s : sorry la klu cite ni leh wat korang muntah hijau...hehehehe

Friday, October 2, 2009

lambat ke nk cite?

aku nk cite pasal balik raya ari 2...
lambat ke cite aku ni?
tp xpela aku nk cite gak..
x kire...
leh kn..
emm citenye bermula mcm ni..
kakak aku amek aku kt sek 7 ari jumaat (18 sept)..
kitorang g carrefour subang buke pose kt sana...
then pas mghrib kitorang gerak g petaling jaya sbb nk amik abg aku..
abg aku dr sarawak...
keje kt sana...
balik ari 2..
wife dia n anak2 dh balik awl..
dk kt kepong umah mak dia..
then..
jmpa abg aku anta dia balik kepong...
abg aku x balik kelantan..
sbb wife dia dlm pantang..
sedih sgt..
emm...
then kitorang balik umah kakak aku kt subang...
isi minyak penuh2 sbb esk nk travel jauh..
smpai umah kol 12.00 tgh mlm...
kakak aku terus tdo sbb esk dia akn drive balik klntn...
aku lak layan HANNAH MONTANA THE MOVIE..
best gile cite tu..
kol 3.45 pg kakak aku kejut..
dia dh siap mandi...
aku tdo hny 2 JAM tau..
huhuhu..
then dlm kol 4.15 pagi kitorang bertolak dr subang..
aku siap beli MOCHA sbb nk thn mata xbg ngantuk..
sb mak aku pesan jgn tdo...
tmn kakak aku drive..
sebenarnya kitorang balik bertiga...
kwn kakak aku ada sekali..
tp aku tgk dia mcm pendiam je...
sian kakak aku xtau nk borak apa..
perjalanan kitorang agak slow..
1st sbb kakak aku mmg jaga jarak..
heheh..
2nd sbb mak aku dh pesan bwk kete slow2...
3rd ialah JALAN JAM!!!!
huhuhu...
tp ada pemandu yg gopoh..
ms ngah jam tu diorang siap potong kete lain..
nk dijadikan cite..
salah satu kete yg potong kitorang ialah MYvi biru..
ms kitorang dh masuk kelantan,kete tu ACCIDENT...
tu la sape suh gopoh sgt...
tp nasib baik la sume penumpang xd pape...
kete je teruk..
nk tau perjalanan kitorang berapa lama??
kitorang bertolak kol 4.15 pagi kn..
kitorang smpai kol 4.30 ptg!!!!
tp aku tabik spring kt kakak aku sbb bertahan bwk kete 12jam tnpa henti...
mmg IRON LADY la...
dhla dia 1st time drive dr KL-KELANTAN..
aku pn nk puji diri sendiri gak la..
aku xtdo sepanjang jalan tau...
hebat x?
hehehe...
tp sume ni sgt2 best..
pengalaman...
kitorang dk menghitung je berapa km lg utk smpai umah...
bila nmpk umah terus kitorang rasa seronok sgt2..
mak aku pn asyik call je...
risau kt anak2 dara dia ni..
biasala mak kn...
tp mmg sonok sgt pengalaman 2...
utk kakak aku (kak ayu a.k.a ida)...
wa tabik spring pd lu..
hehehe...